6 effektive sociale færdigheder, der vil hjælpe dig i resten af dit liv

6 effektive sociale færdigheder, der vil hjælpe dig i resten af dit liv
6 effektive sociale færdigheder, der vil hjælpe dig i resten af dit liv

6 effektive sociale færdigheder, er virker!

Med bedre sociale færdigheder får du mere indflydelse i både arbejds- og privatlivet. Færdighederne vil hjælpe dig i resten af dit liv

1. Vær fantastisk til kunsten at lytte

Mange mennesker snakker for meget og lytter for lidt. Der er en grund til, du har fået to ører og kun en mund – hvem ved, måske er det fordi du bør lytte dobbelt så meget som du taler.

Når du er en oprigtig god lytter, så sidder du ikke med flakkende blik og en iPhone i hånden. For at være den bedste “lytter” du overhovedet kan være, er det vigtigt, at personen du lytter til følger sig vigtig og forstået.

Skal jeg slet ikke sige noget selv?

Jo, det skal du da. Hvis du bliver stillet spørgsmål eller hvis samtalen er ved at ebbe ud, så byder du ind. Sørg for, at give modparten bolden igen, når du har budt kort og præcis ind.

Sigt efter at lytte 75% og tale 25% af tiden

2. Lad andre føle sig vigtige i dit selskab

Vær den, som lader folk omkring dig få opmærksomhed. Del ud af oprigtige komplimenter til folk omkring dig, som ser ud til at være tynget, energiforladte eller kede af det. Giv naturligvis også gerne oprigtige komplimenter til glade og positive mennesker omkring dig.

Går du selv og er lidt nede, så prøv at glemme tilstanden et kort øjeblik. Drop dit ego og lad andre være i centrum. Ved at give andre et opløftende kompliment, et skulderklap eller en hjælpende hånd, bliver du den, som har overskud og positiv energi. Ofte kan det hjælpe dig selv væk fra en negativ tilstand og op til en bedre og mere positiv tilstand.

3. Vær oprigtigt interesseret i andre mennesker

Drop at være overfladisk, multitaskende og distræt, mens du skal forestille at lytte til en anden person. Det opdages på stedet og kan ikke fakes. Personen vil fange, at du ikke har 100% fokus på samtalen og nærværet.

Du sidder alligevel i situationen, udvis respekt for modparten og din egen tid. Ofte er det jo ting som godt kan vente, der forstyrrer din tilstedeværelse i nuet. Tag en produktiv kontrol på forhånd. Facebook, notifikationer, opkald fra telefonsælgere med ligegyldige produkter osv.

Slå notifikationer fra, sluk telefonen – Gør noget gavnligt og vær tilstede i nuet.

Hvis det er stress og uro i din mentale tilstand, så bør du tage hånd om problemet på anden vis og hurtigst muligt.

Få styr på dig selv ellers brænder du flere broer end du bygger op. Det vil ikke bidrage positivt til, at du bliver en bedre udgave af dig selv.

4. Gå ‘all in’ på at forstå andres syn på virkeligheden

Alt for mange, tror alt for hurtigt, at de har forstået andre menneskers synspunkter, meninger og holdninger, uden at det ret faktisk er tilfældet. Her ud over er rigtig mange for hurtige til at forkaste andre menneskers synspunkter, meninger og holdninger, inden de har fået en fair chance for at forstå, hvor fra andre betragter virkeligheden.

Uagtet om du ender med at forstå andres syn på virkeligheden, så hav respekt for den. Glem alt om at gå i endeløse argumentationer, det bedrager sjældent til positiv energi mellem dig og andre. Vælg i stedet at acceptere, at det er helt ok at være enige om ikke at være enige.

5. Vær ikke årsagen til, at andre taber ansigt

Udvis respekt for andres ideer, forslag og synspunkter. Lad være med at kritisere, forkaste og brokke dig over andres ideer. Du behøver ikke nødvendigvis være enige i andres synspunkter, men der findes knap så konfronterende måder, hvor på du udfordrer synspunktet, fremfor blot at hakke synspunktet ned og forkaste det.

Af dårlig vane, vælger rigtigt mange at fremføre deres umiddelbare respons og forkaste, kritiserer og brokke sig. Det er sandsynligvis den hurtigste respons, men det er også den mindst effektive respons, hvis du ønsker at få modbevist og omvendt andres synspunkter.

Ved at være for hurtig og for konfronterende, vil du ofte være årsag til at modparten taber ansigt, bliver negativ og dermed finder behov for at rette sin frustration mod dig og din holdning – uagtet at du er ret!

Hvad er det så helt præcist du kan gøre?

Udfordre modpartens holdning og synspunkt med kreative spørgsmål. Ofte vil du lede modparten til selv at finde hullerne i osten og den vej igennem få omvendt eller modbevist modparten.

I stedet for at udtrykke dig:

“Nej, du er forkert på den” eller “Nej, det er ikke rigtigt”

Kan du starte ud med:

“Hvorfor ser du det på den måde?” eller “Hvorfor mener du det er rigtigt?”

Vær ikke årsagen til en anden taber ansigt i en gruppe  

Forestil dig, at du står blandt en gruppe personer og snakker. En af personerne fremfører nu en påstand, som du ved ikke er korrekt. I stedet for på stedet at påvise, at påstanden ikke er korrekt, så spørg ind til påstanden og hjælp personen til den korrekte løsning.

Hvor meget betyder det i det store puslespil?

Er det vitalt at få korregeret påstanden på stedet eller kan det evt. tages under fire øjne efterfølgende. Du kan hurtigt være den som bringer modparten i svedekammeret, fordi du stiller udfordrende spørgmål eller modbeviser en påstand foran en gruppe.

Er det noget som virkeligt kan gøre personen ondt, så tag i stedet snakken efterfølgende under fire øjne, så personen undgår at tabe ansigt i flokken. Bed evt. efterfølgende modparten om at korregere påstanden overfor de andre i gruppen.

6. Smil det smitter – “for real”

Den er god nok. Ved at smile til andre, vil du overføre en positiv energi til dem. Du kan faktisk påvirke din egen og andres mentale tilstand, ved at være mere glad og smilende.

Vend dig fx til at smile til dig selv i spejlet. Du kan også tage dig selv helt op, hvor du fyrer et godt grin af – bare fordi du kan. Men også fordi du ved at et grin og latter, frigiver bl.a. endorfiner, som er vi menneskers “feel good” hormon.

Sidste input for i dag: Sørg for at smile og grine, så oprigtigt som du kan.

“Vær den, som bryder den negative kædereaktion i hverdagen”

Denne reklamefilm fra CallMe, giver et ret godt indblik i, hvordan negativ energi desværre også er ekstremt afsmittende.

  Få vejledning, viden og værktøjer til at lykkes!

KUN FÅ LEDIGE PLADSER

Ronnie Nielsen.
Ronnie Nielsen.
20/02/2022
Supermotivator Følger Johnny og lev bedre på både Instagram og Facebook, og bliver motiveret af hans peptalks og fine illustrationer af mad og drikkevaner, har blot ved at følge nogle af hans få og enkle peptalks og råd barberet min fedtprocent ned fra 25 til 15 % på 2 år, og jeg er sikker på at man vil få endnu flottere resultater hvis man køber et af hans forløb og personlig rådgivning, Johnny giver gode råd og tips til kost og motion på et niveau og på en måde så man ikke går død i sin kost og træning, mange tak for det. Vh. Ronnie Nielsen.
Freja Bjørn Fechtenburg
Freja Bjørn Fechtenburg
06/02/2022
🍓🍓🍓🍓🍓 Johnny er enormt inspirerende. Hans smil, glæde og passion smitter i alle hans forskellige opslag - videoer, opskrifter mm. Det giver stor inspiration til at leve et sundere liv og til at passe på sig selv. Johnny har en skøn tilgang og et smittende væsen. Jeg kan varmt anbefale Levbedre.dk
Håndlæser Drømmefanger
Håndlæser Drømmefanger
03/02/2022
Netop afsluttet et 3 måneders forløb … Jeg har netop afsluttet et 3 måneders forløb med Johnny med ugentlige “guldkorn” og en lille “motivations snak” over telefonen hver mandag morgen . Jeg kan på det varmeste anbefale Levbedre.dk og Johnny som gør sundhed enkel med udgangspunkt i dig og dine muligheder og behov Kærlig hilsen Susanne ❤️
Tilla
Tilla
22/12/2021
Kæmpe inspirationenskilde Tak for alt din inspirationen på de sociale medier 😃 det er en fornøjelse at følge dig. Det er første gang, hvor jeg føler min inspireret til at komme i gang med den daglige motions rutine samt tænke over hele mit forhold til maden. Dine råd er simple og giver så god mening. Tak 🙏🏻
Lone Hansen
Lone Hansen
11/11/2021
Jeg har igennem 2-3 år fulgt… Jeg har igennem 2-3 år fulgt Levbedre.dk på sociale mediere, blevet inspireret af alle hans gode og sjove peptalk, hans indgangsvinkel, til at ligestille tankegang, med dagligdagsting. Jeg har lært et skridt er bedre end ingen, jeg har lært at jeg også kan spise pebernødder om sommeren, når lysten er dertil, behøver ikke at overspise i december mdr. Jeg er nu kommet så langt til st træne to gange om ugen, jeg tænker slet ikke over at skal afsted, bare på med tøj og sko og så derud af, jeg har lært ikke at slå mig selv oven i hovedet, hvis jeg spiser is to dage i træk, eller kun trænet en dag, alt er bedre end ingenting.. jeg kan på det varmeste anbefale Levbedre.dk han er så meget nede på jorden og ligetil og det er vi jyder især vilde med... Alt det er uden forløb, så et forløb, må være helt vildt fantastisk og virkelig flytte noget 😊
Christian Schneevoigt
Christian Schneevoigt
17/10/2021
Kontakt endelig Johnny Kontakt endelig Johnny, han er super motiverende og kan give dig en masse nye redskaber, der gør, at du får meget bedre resultater med din udfordringer ift spisning og træning. Dertil synes jeg han er god til at skabe fornyet energi i en, samt godt humør. Johnny er også rigtig menneskelig og nærværende noget der gør en tryg og gør helheds oplevelse rigtig personlig, noget jeg ihvertfald har sat pris på . Jeg har altid fået en super god behandling og service og det er jeg evig taknemlig for.
Anette Weinhandler
Anette Weinhandler
29/09/2021
Har tabt 10 kg. med LEVBEDRE.DK LEVBEDRE.DK er bare den bedste hjemmeside om lchf, keto m.m. Selv er jeg moderat lchf'er. Opskrifterne er lækre og velsmagende. Passer til familier, men også til singler som jeg, for man kan altid tilrette noget, så det passer. Desuden er opskrifterne også netop overskuelige, så det egentlig kun er råvarer, man skal købe ind. Og ikke en hel masse dikkedarer, der bare vil komme til at stå i skabet, uden at man får det brugt op.
Marianne
Marianne
12/09/2021
Stærkt og givende samarbejde Da jeg havde taget i mod en kæmpe udfordring og ville have det bedste ud af oplevelsen valgte jeg at tage kontakt til Johnny. Udfordringen var at gå 100 km på under 24 timer. Vi startede et super samarbejde og med et godt træningsprogram fik jeg vendt min træning fra pligt til fornøjelse. 8 uger senere stillede jeg til start, 5 kilo lettere og med markeret lårmuskler. 20 timer og 32 minutter senere gik jeg i mål, træt, men med en krop som arbejdede med mig og som var så stærk. Jeg skylder Johnny så meget, hans coaching er så positiv og takket være ham blev udfordringen en kæmpe succes. Jeg vil anbefale Johnny til alle som trænger til en ny tilgang til kost og træning. Johnny er en fantastisk makker som har din ryg.
Jette
Jette
26/08/2021
Fik vendt mine tanker og følelser. ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️ Jeg var gået i stå med min træning mine tanker og mine følelser, ja bare virkelig umotiveret og kunne ikke lige komme igang. Den peptalk og de gode samtaler jeg havde med Johnny fra levbedre.dk fik gjort at tankerne og de negative ord jeg gik med, blev byttet ud og vendt om til positive ord og handlinger. Og ikke mindst med min træning, den kom jeg igang med fordi Johnny er super god til sænke ens egne forventninger så man selv gider og kan følge med, ikke kun nu men i fremtiden. Kan virkelig anbefale levbedre.dk Johnny er lyttende - motiverende og ved hvad han taler om. 🙏🏻

 

Please enter your comment!
Please enter your name here