Har du travlt? » Denne simple øvelse afslører dine værste tidsrøvere!

Hey, hvad fanden har du egentligt så travlt med?
Hey, hvad fanden har du egentligt så travlt med?

Er du fortravlet? Føler du tiden flyver afsted?

Når du ikke det, du gerne vil? Bliv klogere på din tid og hvorfor du har så travlt. Find alle dine værste tidsrøvere, tag kontrol over dem én gang for alle og få mere tid og overskud i dit liv!

Uagtet om vi er rige eller fattige, unge eller gamle, tykke eller tynde, består vores døgn af 24 timer. I hver uge har vi 168 timer til rådighed, som vi helst skal bruge fornuftigt.

Alle mennesker har hver dag 24 timer(1440 minutter) til at få det bedste ud af livet. Det er også et faktum, at den tid, vi forbruger, aldrig vil komme tilbage i vores liv igen.

Vi har allesammen perioder i livet, hvor tiden flyver afsted, uden at vi helt ved, hvor den forsvinder hen. Uvisheden om vores tidsforbrug virker ofte drænende på vores energi og mentale overskud. I værste fald oplever du stress og ubehag over det, du ikke når at gøre.

For at blive ekspert i at styre din tid og mindske dit stress og ubehag er du nødt til at kende dit udgangspunkt. Når du kender dit udgangspunkt, er det muligt at fastlægge en fornuftig strategi til at eliminere, delegere og effektivisere i din portefølje af daglige gøremål.

Ved du præcist, hvad du bruger døgnets 1440 minutter?

Med risikoen for at provokere dig en smule vil jeg påstå: ”Nej, du ved ikke dybdegående nok om, hvor din tid forsvinder hen”. De fleste mennesker er simpelthen ikke klar over, hvad deres 1440 minutter hver dag bliver brugt på.

Okay, du har ret… Hvordan bliver jeg klogere på min tid?

Jeg antager, at du ikke er typen, der laver tidsregistrering af dine hverdagsaktiviteter? Hvis du tidsregistrerer, er det formentligt i forbindelse med dit arbejde. Personlig tidsregistrering er ikke desto mindre den lærerige øvelse, som du bør praktisere med jævne mellemrum.

Lad os starte med at få smidt kortene på bordet. Der er og bliver kun 24 timer i døgnet – that’s it. Hvorfor i alverden påstår jeg så, at det er muligt at finde flere timer, minutter og sekunder i din hverdag?

Jooo, ser du…

Ved at få knivskarpt indblik i dit tidsforbrug på aktiviteter vil du have det overblik, du skal bruge for at eliminere, delegere og effektivisere i aktiviteterne. Du vil få meget nemmere ved prioritere dine aktiviteter, samt kultivere i aktiviteter og personer der røver dig for tid.

Det lyder fantastisk! Hvordan kommer jeg i gang?

I den næste uges tid skal du registrere alle dine daglige aktiviteter og aktiviteternes varighed. Hvis du forstyrres i dine aktiviteter, så sørg for at registre hvem der forstyrrer dig.

Når du skal i gang med din tidsregistrering, vil jeg foreslå, at du vælger en metode, der er nemmest for dig at håndtere, da komplicererede ting oftere mislykkes for os. Anvend fx en notesbog, et dokument på din pc, en app på din mobil eller noget helt fjerde.

Pssst… Mobilen er mit fortrukne valg. Jeg har den altid på mig, hvilket i denne sammenhæng gør det nemt for mig at få registreret min tid.

Advarsel! De fleste får sig noget af en overraskelse, når de ser virkeligheden sort på hvidt. Husk det altid er mere værdifuldt at kende virkeligheden fremfor blot at have en forestilling om den. Derfor… Foretræk altid målinger og virkelighed fremfor meninger og forestillinger.

Registrer minimum følgende om din aktiviteter i ugens løb

  • En beskrivelse af aktiviteterne, hvad og/eller hvem bruger du din tid på.
  • Hver aktivitets start og slut tidspunkt, plus en cirka totaltid anvendt på hver aktivitet.

Pssst… Tilføj gerne værdiskabende ekstra informationer til din logføring.

Klar, parat, start: Eliminer, deleger og effektiviser

Allerede efter den første dag kan du begynde at eliminere og minimere i dit livs tidsrøvere. Du kan begynde at delegere de aktiviteter og opgaver, som andre kan gøre for dig. Til sidst tager du de skarpe briller på og trimmer, justerer og effektiviserer i resten af aktiviteterne.

Det er din egen beslutning, om du venter til hele ugen er registreret, før du igangsætter eliminationen af tidsrøvere, delegeringen af visse aktiviteter og effektivisering af resterne.

Strategien til at rydde op og få mere tid i dit liv

Start med at gå igennem alle dine registrerede aktiviteter en efter en. Gruppér hver af aktiviteterne jf. nedenstående system. Systemet er oprindeligt designet af den skarpe effektiviseringsekspert og forfatter Stephen Covey.

Klassificer hvad hver af aktiviteterne var/er for dig personligt: 

  1. Vigtigt og haster (fx Kriser, deadlines i nær fremtid, presserende aktiviteter)
  2. Vigtigt, men ikke haster (fx Forebyggende tiltag, planlægning, relationer)
  3. Uvigtigt, men haster (fx Afbrydelser, andres opgaver, opkald, e-mails og møder)
  4. Uvigtig, og ikke haster (fx opkald og e-mails, samt TV, Facebook mm.)

Sådan eliminerer, delegerer, effektiviserer og prioriterer du:

  • Dine kvadrant 1 aktiviteter (hvis de er reelle) prioriteres og gøres med det samme.
  • Dine kvadrant 2 aktiviteter skal prioriteres efter kvadrant 1, og om muligt uddelegeres.
  • Dine kvadrant 3 aktiviteter skal minimeres så meget som muligt, og måske elimineres.
  • Dine kvadrant 4 aktiviteter skal elimineres så meget som muligt.

Prioriteringsstrategi_Stephen_Covey_kvadrantmatrix

Du vil med stor sandsynlighed opleve ovenstående øvelse som revolutionerende for dit liv. Jeg vil anbefale dig at praktisere øvelsen med jævne mellemrum. Eliminer de tidsrøvere der stjæler tid og overskud fra dig og få prioriteret de ting, som i virkeligheden er vigtigst.

God fornøjelse 🙂

 

  Få vejledning, viden og værktøjer til at lykkes!

KUN FÅ LEDIGE PLADSER

Ronnie Nielsen.
Ronnie Nielsen.
20/02/2022
Supermotivator Følger Johnny og lev bedre på både Instagram og Facebook, og bliver motiveret af hans peptalks og fine illustrationer af mad og drikkevaner, har blot ved at følge nogle af hans få og enkle peptalks og råd barberet min fedtprocent ned fra 25 til 15 % på 2 år, og jeg er sikker på at man vil få endnu flottere resultater hvis man køber et af hans forløb og personlig rådgivning, Johnny giver gode råd og tips til kost og motion på et niveau og på en måde så man ikke går død i sin kost og træning, mange tak for det. Vh. Ronnie Nielsen.
Freja Bjørn Fechtenburg
Freja Bjørn Fechtenburg
06/02/2022
🍓🍓🍓🍓🍓 Johnny er enormt inspirerende. Hans smil, glæde og passion smitter i alle hans forskellige opslag - videoer, opskrifter mm. Det giver stor inspiration til at leve et sundere liv og til at passe på sig selv. Johnny har en skøn tilgang og et smittende væsen. Jeg kan varmt anbefale Levbedre.dk
Håndlæser Drømmefanger
Håndlæser Drømmefanger
03/02/2022
Netop afsluttet et 3 måneders forløb … Jeg har netop afsluttet et 3 måneders forløb med Johnny med ugentlige “guldkorn” og en lille “motivations snak” over telefonen hver mandag morgen . Jeg kan på det varmeste anbefale Levbedre.dk og Johnny som gør sundhed enkel med udgangspunkt i dig og dine muligheder og behov Kærlig hilsen Susanne ❤️
Tilla
Tilla
22/12/2021
Kæmpe inspirationenskilde Tak for alt din inspirationen på de sociale medier 😃 det er en fornøjelse at følge dig. Det er første gang, hvor jeg føler min inspireret til at komme i gang med den daglige motions rutine samt tænke over hele mit forhold til maden. Dine råd er simple og giver så god mening. Tak 🙏🏻
Lone Hansen
Lone Hansen
11/11/2021
Jeg har igennem 2-3 år fulgt… Jeg har igennem 2-3 år fulgt Levbedre.dk på sociale mediere, blevet inspireret af alle hans gode og sjove peptalk, hans indgangsvinkel, til at ligestille tankegang, med dagligdagsting. Jeg har lært et skridt er bedre end ingen, jeg har lært at jeg også kan spise pebernødder om sommeren, når lysten er dertil, behøver ikke at overspise i december mdr. Jeg er nu kommet så langt til st træne to gange om ugen, jeg tænker slet ikke over at skal afsted, bare på med tøj og sko og så derud af, jeg har lært ikke at slå mig selv oven i hovedet, hvis jeg spiser is to dage i træk, eller kun trænet en dag, alt er bedre end ingenting.. jeg kan på det varmeste anbefale Levbedre.dk han er så meget nede på jorden og ligetil og det er vi jyder især vilde med... Alt det er uden forløb, så et forløb, må være helt vildt fantastisk og virkelig flytte noget 😊
Christian Schneevoigt
Christian Schneevoigt
17/10/2021
Kontakt endelig Johnny Kontakt endelig Johnny, han er super motiverende og kan give dig en masse nye redskaber, der gør, at du får meget bedre resultater med din udfordringer ift spisning og træning. Dertil synes jeg han er god til at skabe fornyet energi i en, samt godt humør. Johnny er også rigtig menneskelig og nærværende noget der gør en tryg og gør helheds oplevelse rigtig personlig, noget jeg ihvertfald har sat pris på . Jeg har altid fået en super god behandling og service og det er jeg evig taknemlig for.
Anette Weinhandler
Anette Weinhandler
29/09/2021
Har tabt 10 kg. med LEVBEDRE.DK LEVBEDRE.DK er bare den bedste hjemmeside om lchf, keto m.m. Selv er jeg moderat lchf'er. Opskrifterne er lækre og velsmagende. Passer til familier, men også til singler som jeg, for man kan altid tilrette noget, så det passer. Desuden er opskrifterne også netop overskuelige, så det egentlig kun er råvarer, man skal købe ind. Og ikke en hel masse dikkedarer, der bare vil komme til at stå i skabet, uden at man får det brugt op.
Marianne
Marianne
12/09/2021
Stærkt og givende samarbejde Da jeg havde taget i mod en kæmpe udfordring og ville have det bedste ud af oplevelsen valgte jeg at tage kontakt til Johnny. Udfordringen var at gå 100 km på under 24 timer. Vi startede et super samarbejde og med et godt træningsprogram fik jeg vendt min træning fra pligt til fornøjelse. 8 uger senere stillede jeg til start, 5 kilo lettere og med markeret lårmuskler. 20 timer og 32 minutter senere gik jeg i mål, træt, men med en krop som arbejdede med mig og som var så stærk. Jeg skylder Johnny så meget, hans coaching er så positiv og takket være ham blev udfordringen en kæmpe succes. Jeg vil anbefale Johnny til alle som trænger til en ny tilgang til kost og træning. Johnny er en fantastisk makker som har din ryg.
Jette
Jette
26/08/2021
Fik vendt mine tanker og følelser. ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️ Jeg var gået i stå med min træning mine tanker og mine følelser, ja bare virkelig umotiveret og kunne ikke lige komme igang. Den peptalk og de gode samtaler jeg havde med Johnny fra levbedre.dk fik gjort at tankerne og de negative ord jeg gik med, blev byttet ud og vendt om til positive ord og handlinger. Og ikke mindst med min træning, den kom jeg igang med fordi Johnny er super god til sænke ens egne forventninger så man selv gider og kan følge med, ikke kun nu men i fremtiden. Kan virkelig anbefale levbedre.dk Johnny er lyttende - motiverende og ved hvad han taler om. 🙏🏻

 

Please enter your comment!
Please enter your name here