Auberginelasagne med oksekød og grønt » Sund lasagneopskrift

Auberginelasagne med oksekød og grønt » Sund lasagneopskrift
Auberginelasagne med oksekød og grønt » Sund lasagneopskrift

Har du smagt auberginelasagne?

Prøv min lasagneopskrift, som mange (inklusive mig) synes, er bedre end klassisk lasagne » Nyd en anbefalelsesværdig auberginelasagne

Alletiders auberginelasagne med broccoli
Alletiders auberginelasagne med broccoli

For år tilbage, spiste jeg ofte almindelig klassisk lasagne, men efter jeg, i de seneste år, har fået flere grøntsager ind i de fleste af mine måltider, så vil jeg til en hver tid foretrække denne lækre grøntsagslasagne med auberginer.

Nej, det er ikke bare noget jeg siger, for at få dig til at springe på opskriften.

Jeg mener det rent faktisk!

Jeg foretrækker denne sunde og lækre opskrift på auberginelasagne over den klassiske lasagne!

Prøv opskriften her til lasagnen: Flade grøntsagsbrød med ost og nødder

 

Nem og lækker “ALT-I-EN” madopskrift

Auberginelasagnen kan nydes som en perfekt “ALT-I-EN” ret eller med ekstra tilbehør. Du kan fx serverer auberginelasagnen med dampede broccolibuketter, sprød salat eller noget tredje, som du kan lade dig inspirere af via linket nedenfor.

SE OGSÅ: Tjek mine over 200 nemme og lækre tilbehørsopskrifter ud.

 

Sundhedsoptimer din lasagne for vægttab

Hvis du laver den samme lasagne, som du plejer, men udskifter lasagnepladerne med aubergine, vil du nedbringe kaloriemængden i lasagnen med cirka 500-600 kalorier.

Pssst… og hvis du tænker, hvorfor det kan være relevant, så er det fx afgørende med en reduktion i kalorierne du indtager, hvis du ønsker at komme i form og opnåvægttab.

Lad dig gerne inspirere til nye, spændende og sundhedsfremmende måder at anvende flere grøntsager i din madlavning – i de fleste af mine opskrifter.

 

Rigtig god fornøjelse med opskriften!

Pssst… “Når du har prøvet opskriften, så del gerne din oplevelse nedenfor ;-)”

4.86 fra 1 stemmer
Auberginelasagne med oksekød og grønt » Sund lasagneopskrift
Forfatter: 
Hands-on tid: 
Tilberedningstid: 
Total tid: 
Antal portioner: 4
 
Ingredienser:
  • 500 gram hakket oksekød
  • 1 aubergine
  • 1 løg
  • 2-3 fed hvidløg (kan udelades)
  • 250 gram champignon (kan erstattes med et glas eller en dåse)
  • 1 dåse kokosmælk (den fede del af indholdet)
  • 1 dåse hakkede tomater
  • 1 dåse tomatpuré
  • 100 gram revet ost fx mozzarella
  • 1 knsp chili
  • 1 tsk paprika
  • ½ tsk oregano
  • 2 oksebouillonterninger opløst i 0,1 dl (ja, lidt) kogende vand
  • 1 tsk friskkværnet sort peber
  • 10 gram smør
Dampede broccolibuketter
  • 1 broccolibuketter
Sådan gør du:
Sådan laver du den bedste auberginelasagne
  1. Opsmør gerne det ildfaste fad (cirka 20 x 30cm) med smør, så lasagnen ikke brænder fast.
  2. Tænd ovnen på 180 grader varmluft eller 200 grader almindelig ovn.
  3. Tag en stor gryde på 2,5 -3 liter, tilsæt smør, snittet hvidløg, løg, champignon, chili og paprika, og brun ingredienserne af ved høj varme i nogle minutter.
  4. Tilsæt hakket oksekød til gryden. Vend godt rundt i grydens ingredienser, mens de steges.
  5. Efter 3-4 minutter tilsættes hakkede tomater, tomatpuré, kokosmælk og bouillon. Lad lasagnesovsen koge ind i nogle minutter og smag den til med salt og peber.
  6. Skær toppen og bunden af auberginen, og snit auberginen på langs med et mandolinjern i cirka 2-3 mm tykkelse. Alternativt kan aubergine-lasagnepladerne snittes med en kniv.
  7. Fordel en passende portion lasagnesovs i det opsmurte ildfaste fad, og fordel et lag aubergine-lasagneplader. Fremgangsmåden fortsættes i 4-5 lag, og der afsluttes med et lag lasagnekødsovs.
  8. Fordel den revne mozzarellaost på auberginelasagnen, og sæt det ildfaste fad i den forvarmede ovn i 20 minutter.
  9. Server den super smagfulde auberginelasagne med fx dampet broccoli. Broccolibuketterne kan damp/koges i 3-4 minutter.

Opskriften er diabetes-venlig Nyd mine nemme, sunde og lækre retter som diabetiker!


Retten kan anvendes i LCHF-, LOW-CARB-, Paleo- og Stenalderkøkkenet

LCHF | KETOGENIC | LOW-CARB

Serveringsforslag kan du se på billedet ovenfor 🙂

– Bon appétit –

[mailmunch-form id="617934"]

10 KOMMENTARER

  1. Rigtig god aubergine lasagne. Jeg ved ikke lige helt hvilken slags kokosmælk der skulle bruges, jeg brugte en fedtreduceret og kunne ikke lige se hvad der var tykt, så hele dåsen røg i .
    Min mand sagde faktisk “den er bedre end almindelig lasagne”

  2. Hej Johnny
    Da jeg ikke er den største fan af auberginer, så tænker jeg at man evt kunne bruge 2 squash fremfor 1 aubergine???

    • Genial ide – Du kan også prøve at skifte lagene ud med haricots verts bønner (dem fra frost) eller fintsnittet spidskål

      Jeg vil sige dig tak fordi du følger med og lader dig inspirere.

      Mvh Johnny // LEVBEDRE.DK

  3. Sidder nu og venter på lasagnen bliver færdig. Har stået i køkkenet med min datter og lavet kødsovsen og vi blev enige om at den var vildt lækker. Så hvis vi ikke kan lide den med auberginer, så er det bestemt en kødsovs vi vender tilbage til.

    • Hvor lyder det super dejligt, i kan også prøve at skifte lagene ud med skiver af squash, haricots verts bønner (dem fra frost) eller fintsnittet spidskål 😉

      Tusinde tak fordi I følger med og lader jer inspirere 😀

Skriv din kommentar her
Venligst indtast dit navn her