Alletiders auberginelasagne med grøntsager » Bedre end den klassiske

Auberginelasagne med grøntsager » Low-Carb » Bedre end den klassiske
Auberginelasagne med grøntsager » Low-Carb » Bedre end den klassiske

4 Personer

Hands-on tid:  10min – Total tid:  40min
LCHF | KETOGENIC | LOW-CARB

Aldeles anbefalelsesværdig…

Alletiders auberginelasagne med grøntsager » Bedre end den klassiske

For år tilbage spiste jeg ofte almindelig klassisk lasagne, men efter jeg de seneste år har opgraderet de fleste af mine måltider, til at indeholde flere grøntsager, så vil jeg til en hver tid foretrække denne lækre Low-Carb auberginelasagne.

Det er ikke bare noget jeg siger, for at få dig til at springe på opskriften. Jeg mener rent faktisk at jeg foretrækker denne her Low-Carb auberginelasagnen over den klassiske model!

Auberginelasagnen kan nydes som den er eller med ekstra tilbehør fx dampet broccoli, sprød salat eller noget tredje. Tjek det store Low-Carb-tilbehørsarkiv ud her »

Tip! Hvis du tilbereder den samme lasagne som du plejer, men udskifter lasagnepladerne med aubergine, vil du nedbringe kaloriemængden i lasagnen med cirka 500-600 kalorier.

Rigtig god fornøjelse med opskriften!

Pssst… “Når du har prøvet opskriften, så del gerne din oplevelse nedenfor ;-)”

5 from 1 reviews
Alletiders auberginelasagne med grøntsager » Bedre end den klassiske
Forfatter: 
Hands-on tid: 
Tilberedningstid: 
Total tid: 
Antal portioner: 4
 
Ingredienser
  • 500 gram hakket oksekød
  • 1 aubergine
  • 1 løg
  • 2-3 fed hvidløg (kan udelades)
  • 250 gram champignon (kan erstattes med et glas eller en dåse)
  • 1 dåse kokosmælk (den fede del af indholdet)
  • 1 dåse hakkede tomater
  • 1 dåse tomatpuré
  • 2-3 tsk kokosfibermel (kan erstattes med pofiber / loppefrøskaller)
  • 150 gram revet ost fx mozzarella
  • 1 knsp chili
  • 1 tsk paprika
  • ½ tsk oregano
  • Hav- eller stensalt
  • Friskkværnet sort peber
  • 25 gram smør + smør/olivenolie/kokosolie til opsmøring af ildfast fad
Tilbehør
  • 1 broccoli
Tilberedning
  1. Opsmør det ildfaste fad (cirka 20 x 30cm), du vil lave lasagne i, med smør/olivenolie/kokosolie.
  2. Tag en stor gryde på 2,5 -3 liter, tilsæt smør, snittet hvidløg, løg, champignon, chili og paprika, og brun ingredienserne af ved høj varme i nogle minutter.
  3. Tænd ovnen på 180 grader almindelig ovn.
  4. Tilsæt nu den hakkede oksekød til gryden, og rør og vend rundt i grydens ingredienser, mens de steges.
  5. Efter 3-4 minutter tilsættes hakkede tomater, tomatpuré, kokosmælk og kokosmel. Lad lasagnesovsen koge ind i nogle minutter og smag den til med salt og peber.
  6. Skær toppen og bunden af auberginen og snit auberginen på langs, på et mandolinjern i cirka 2-3 mm tykkelse. Alternativt kan aubergine-lasagnepladerne snittes med en kniv.
  7. Fordel en passende portion lasagnesovs i det opsmurte ildfaste fad, og fordel et lag aubergine-lasagneplader. Fremgangsmåden fortsættes i 4-5 lag, og der afsluttes med et lag lasagnekødsovs.
  8. Fordel den revne ost på auberginelasagnen, og sæt det ildfaste fad i den 180 graders forvarmede ovn i 20 minutter.
  9. Server den super smagfulde auberginelasagne med fx dampet broccoli.

Retten kan anvendes i LCHF-, LOW-CARB-, Paleo- og Stenalderkøkkenet

Serveringsforslag kan du se på billedet ovenfor 🙂

– Bon appétit –

 

Få GRATIS tips og ideer til at leve bedre » Følg med på YouTube, Facebook og Instagram

Please enter your comment!
Please enter your name here