
Prøv den bedste auberginelasagne
Her får du lasagneopskriften, som mange (inklusive mig) synes, er bedre end klassisk lasagne » Prøv selv auberginelasagnen her!
Aldeles anbefalelsesværdig…

For år tilbage, spiste jeg ofte almindelig klassisk lasagne, men efter jeg, i de seneste år, har fået flere grøntsager ind i de fleste af mine måltider, så vil jeg til en hver tid foretrække denne lækre grøntsagslasagne med auberginer
Nej, det er ikke bare noget jeg siger, for at få dig til at springe på opskriften. Jeg mener det rent faktisk. Jeg foretrækker denne opskrift på auberginelasagne over den klassiske lasagne!
Prøv opskriften her til lasagnen: Flade grøntsagsbrød med ost og nødder
Auberginelasagnen kan nydes som den er som en perfekt ALT-I-EN-RET eller med ekstra tilbehør. Fx kan du serverer auberginelasagnen med dampede broccolibuketter, sprød salat eller noget tredje. Tjek mine over 200 nemme og lækre tilbehørsopskrifter ud.
Tip! Hvis du tilbereder den samme lasagne, som du plejer, men udskifter lasagnepladerne med aubergine, vil du nedbringe kaloriemængden i lasagnen med cirka 500-600 kalorier.
Pssst… og hvis du tænker, hvorfor det kan være relevant, så er det fx afgørende med en reduktion i kalorierne du indtager, hvis du ønsker at komme i form og opnåvægttab.
Rigtig god fornøjelse med opskriften!
Pssst… “Når du har prøvet opskriften, så del gerne din oplevelse nedenfor ;-)”
- 500 gram hakket oksekød
- 1 aubergine
- 1 løg
- 2-3 fed hvidløg (kan udelades)
- 250 gram champignon (kan erstattes med et glas eller en dåse)
- 1 dåse kokosmælk (den fede del af indholdet)
- 1 dåse hakkede tomater
- 1 dåse tomatpuré
- 100 gram revet ost fx mozzarella
- 1 knsp chili
- 1 tsk paprika
- ½ tsk oregano
- 2 oksebouillonterninger opløst i 0,1 dl (ja, lidt) kogende vand
- 1 tsk friskkværnet sort peber
- 10 gram smør
- 1 broccolibuketter
- Opsmør gerne det ildfaste fad (cirka 20 x 30cm) med smør, så lasagnen ikke brænder fast.
- Tænd ovnen på 180 grader varmluft eller 200 grader almindelig ovn.
- Tag en stor gryde på 2,5 -3 liter, tilsæt smør, snittet hvidløg, løg, champignon, chili og paprika, og brun ingredienserne af ved høj varme i nogle minutter.
- Tilsæt hakket oksekød til gryden. Vend godt rundt i grydens ingredienser, mens de steges.
- Efter 3-4 minutter tilsættes hakkede tomater, tomatpuré, kokosmælk og bouillon. Lad lasagnesovsen koge ind i nogle minutter og smag den til med salt og peber.
- Skær toppen og bunden af auberginen, og snit auberginen på langs med et mandolinjern i cirka 2-3 mm tykkelse. Alternativt kan aubergine-lasagnepladerne snittes med en kniv.
- Fordel en passende portion lasagnesovs i det opsmurte ildfaste fad, og fordel et lag aubergine-lasagneplader. Fremgangsmåden fortsættes i 4-5 lag, og der afsluttes med et lag lasagnekødsovs.
- Fordel den revne mozzarellaost på auberginelasagnen, og sæt det ildfaste fad i den forvarmede ovn i 20 minutter.
- Server den super smagfulde auberginelasagne med fx dampet broccoli. Broccolibuketterne kan damp/koges i 3-4 minutter.
Retten kan anvendes i LCHF-, LOW-CARB-, Paleo- og Stenalderkøkkenet
LCHF | KETOGENIC | LOW-CARB
Serveringsforslag kan du se på billedet ovenfor 🙂
– Bon appétit –
Rigtig god aubergine lasagne. Jeg ved ikke lige helt hvilken slags kokosmælk der skulle bruges, jeg brugte en fedtreduceret og kunne ikke lige se hvad der var tykt, så hele dåsen røg i .
Min mand sagde faktisk “den er bedre end almindelig lasagne”
Tusinde tak – Min mand sagde faktisk “den er bedre end almindelig lasagne”
Må være dagens bedste kommentar / feedback – tak fordi du tog dig tid til at skrive her.
God sommer
Tror du man skal ændre på mængden af de øvrige ingredienser hvis man skifter til kyllinge-fars??
Hej Tina, jeg er ret sikker på, at du får den lækreste lasagnen – blot ved at skifte til kyllingefars.
ingen andre ændringer 😉
God fornøjelse og tak fordi du følger med og støtter op om LEVBEDRE.DK