AT SPISE PÅ ANDRE FØLELSER END SULT ER NORMALT, MEN

AT SPISE PÅ ANDRE FØLELSER END SULT ER NORMALT, MEN
AT SPISE PÅ ANDRE FØLELSER END SULT ER NORMALT, MEN

SPISER DU (OGSÅ) PÅ FØLELSER?

At spise på andre følelser end sult, gør vi alle af og til, men overtager handlemønsteret, er konsekvensen overvægt!

Ja, de fleste har snuppet et stykke kage, lidt slik eller nogle snacks, fordi vi sad mit i et hyggeligt selvskab? Men tager spisningen på andre følelser end sult overhånd, kan handlemønsteret med tiden frarøve os glæde, velvære og livskvalitet, samt gøre os overvægtige og give os oplevelsen af kontroltab.

Konsekvenserne af spisning på andre følelser end sult er ofte over tid typisk ikke ønskelige, hvorfor de kan lede til flere svære følelser og endnu mere spisning.

Graderne af (over)spisning på andre følelser end sult varierer, og det er langt fra altid en handlestrategi, der reelt skaber problemer, mens det andre gange er dybt problematisk. Genkender du dig selv indlægget her, og føler behov for hjælp, så ræk ud efter hjælp.

De handlemønstre vi gentager forstærkes, hvorved de bliver sværere at afhjælpe.

SE OGSÅ: ER DU OVERVÆGTIG PGA. DIN SPISNING PÅ KEDSOMHED?

 

Dine handlestrategier (vaner) løser “problemer” for dig

Det lyder måske utroligt, men selv dine dårlige vaner og saboterende handlemønstre “løser” konkrete problemstillinger for dig – dog typisk kun på kort bane!

SE OGSÅ: Spisning på svære følelser (fx kanelgifler) løser ikke dine problemer

Følelsesmæssig spisning, overspisning, dårlige vaner og saboterende handlemønstre kan ikke løses i ét enkelt indlæg. Men indlægget, kan forhåbentligt give dig indsigt, mod og vilje til at række ud efter en hjælpende hånd til at skabe forandring.

Når du vælger at læse dette indlæg, så er det sandsynligvis fordi, du ønsker at bryde dine dårlige vaner og saboterende handlemønstre, og så har du allerede taget 1. skridt.

Ja, dit 1. skridt føles måske ikke særligt stort, men skridt fremad, er fremskridt.

Du er bevidst om din(e) udfordringer. Bliv gradvist mere nysgerrig på, hvad der udløser dine uhensigtsmæssige handlemønstre. Bliv så nysgerrige på hvordan du eller kan afhjælpe dine svære følelser gennem andre sundere, bedre og mere støttende handlestrategier.

Er det fx typisk når du er trist og ked af det, du spiser på dine svære følelser? Så øv dig fx i at ringe til en ven, gå en tur, skrive i en journal osv. i stedet for at spise.

 

Gør din nye handlestrategi synlig, let og tilgængelig

Selvom en hjælpende hånd, der målrettes dig, dine udfordringer og dit liv typisk er det mest effektive, så er her alligevel nogle gode “starter-tips” til dig:

  • Skriv farvede post-it sedler til dig selv i slikskuffen og snackskabet.
  • Bed en ven eller et familiemedlem være klar på dit opkald (råb om hjælp).
  • Gør det sværere at falde i den gamle vane. Hav ikke slik og snacks hjemme.

Husk at “den del af dig”, er spiser på følelser har brug for omsorg fremfor hård selvkritik. Hård selvkritik, skyld og skam forstærker typisk dine dårlige mønstre.

Skriv omsorgsfuldt til dig selv på dine farvede post-it sedler. Informer din støtteperson (ven eller familie) om, at give dig et støttende og omsorgsfuldt nærvær. Når du vælger ikke at købe slik, snacks, is mm. med hjem, så husk det er for at støtte dig selv bedre.

Jeg ved, at indlægget ikke kan løse alt, men jeg håber, at opslaget vil tilskynde dig til at finde modet og række ud efter hjælp, så du kan tage styringen i dit liv.

SE OGSÅ: HACK DIG TIL BEDRE VANER MED “TEMPTATION BUNDELING”

~ Alt det bedste din vej

 

FÅ STYR PÅ DINE FØLELSER

[mailmunch-form id="617934"]

Skriv din kommentar her
Venligst indtast dit navn her