Spisning på svære følelser (fx kanelgifler) løser ikke dine problemer

Spisning på følelser fx kanelgifler løser ikke problemet » tvært imod
Spisning på følelser fx kanelgifler løser ikke problemet » tvært imod

Vær OBS på din spisning på svære følelser

NEJ, kanelgifflar løser ingen problemer – snarere tvært imod! Spisning på svære følelser giver dig typisk “bare” flere problemer på sigt.

Ja, det kan naturligvis være meget andet end kanelgifflar, du dulmer dine svære følelser med, men den pointe har du sikkert fanget, ikke sandt?

Du ved formentligt godt, at din følelsesmæssige spisning ikke reelt løser nogen problemer. Hvorfor er det så, så pokkers svært at lade være med at spise på følelser, når nu vi godt ved, det ikke løser vores reelle problemer?

 

Årsageren til spisning på følelser kan være mange

Der kan der være flere grunde til, du spiser på svære følelser, men vanens magt er stærk og spisemønstret er sikkert blevet en veltrænet muskel. I årevis har du måske brugt at håndtere, dulme og symptombehandle svære følelser med spisning.

Eftersom årsager til følelsesmæssig (over)spisning kan være mange, kan de selvsagt ikke afdækkes eller løses i et enkelt indlæg. Professionel hjælp er ofte nødvendigt, når nye håndteringsstrategier til svære følelser skal findes.

Målet med opslaget her, er at øge din bevidsthed og opmærksomhed ift. følelsesmæssig spisning, så du forhåbentligt får mod til at række ud efter den hjælp du har brug for.

SE OGSÅ: AT SPISE PÅ ANDRE FØLELSER EN SULT ER NORMALT, MEN…

Mad hverken kan eller skal kontrollere os, men vi kan sagtens føle, opleve og fornemme det sådan. Hvis vi har vænnet os til at bruge mad som håndteringsstrategi, når vi oplever svære følelser, udfordringer og problemer i livet, sker spisningen næsten automatisk.

Symptombehandling med mad og spisning hjælper kun kortvarigt, mens det ofte skaber flere og større langsigtede problemer. De nye problemer kan fx være ift. vægten, som så kan lede til mere spisning – og en ond spiral er startet.

Mad er en ringe trøst.

Bryd ud af den onde cirkel – ét skridt ad gangen!

Ha’ den mest fantastiske dag 🤗

 

 

KUN FÅ LEDIGE PLADSER

 

Please enter your comment!
Please enter your name here