SPISER DU PÅ DINE SVÆRE FØLELSER (FX KANELGIFFLAR)?

SPISER DU PÅ DINE SVÆRE FØLELSER (FX KANELGIFFLAR)?
SPISER DU PÅ DINE SVÆRE FØLELSER (FX KANELGIFFLAR)?

Vær OBS på din spisning på svære følelser

NEJ, kanelgifflar løser ingen problemer – snarere tvært imod! Spisning på svære følelser giver dig typisk “bare” flere problemer på sigt.

Ja, det kan naturligvis være meget andet end kanelgifflar, du dulmer dine svære følelser med, men den pointe har du sikkert fanget, ikke sandt?

Du ved formentligt godt, at din følelsesmæssige spisning ikke reelt løser nogen problemer. Hvorfor er det så, så pokkers svært at lade være med at spise på følelser, når nu vi godt ved, det ikke løser vores reelle problemer?

SE OGSÅ: SPISER DU (OFTE) PÅ FØLELSER, BLIVER DU NEMMERE TYK

 

Årsageren til spisning på følelser kan være mange

Der kan der være flere grunde til, du spiser på svære følelser, men vanens magt er stærk og spisemønstret er sikkert blevet en veltrænet muskel. I årevis har du måske brugt at håndtere, dulme og symptombehandle svære følelser med spisning.

Eftersom årsager til følelsesmæssig (over)spisning kan være mange, kan de selvsagt ikke afdækkes eller løses i et enkelt indlæg. Professionel hjælp er ofte nødvendigt, når nye håndteringsstrategier til svære følelser skal findes.

Målet med opslaget her, er at øge din bevidsthed og opmærksomhed ift. følelsesmæssig spisning, så du forhåbentligt får mod til at række ud efter den hjælp du har brug for.

SE OGSÅ: AT SPISE PÅ ANDRE FØLELSER EN SULT ER NORMALT, MEN…

Mad hverken kan eller skal kontrollere os, men vi kan sagtens føle, opleve og fornemme det sådan. Hvis vi har vænnet os til at bruge mad som håndteringsstrategi, når vi oplever svære følelser, udfordringer og problemer i livet, sker spisningen næsten automatisk.

Symptombehandling med mad og spisning hjælper kun kortvarigt, mens det ofte skaber flere og større langsigtede problemer. De nye problemer kan fx være ift. vægten, som så kan lede til mere spisning – og en ond spiral er startet.

Mad er en ringe trøst – Bryd ud af den onde cirkel – ét skridt ad gangen!

SE OGSÅ: ER DU OVERVÆGTIG PGA. DIN SPISNING PÅ KEDSOMHED?

 

ØV DIG I SUNDERE FØLELSESREGULERING

[mailmunch-form id="617934"]

Skriv din kommentar her
Venligst indtast dit navn her