Har du smagt kalkunbryst med bacon?
Prøv min nemme og lækre favoritopskrift på saftigt kalkunbryst med sprødt baconsvøb i cremet spinat-flødeostsovs med porre i ovnen
Tidligere gik jeg gerne udenom kalkunbryst, og jeg smilede heller ikke just, når jeg som gæst hos andre fandt ud af at menuen stod på kalkunbryst, men…
Jeg besluttede mig for at tage udfordringen op med kalkunbryst. Selvfølgelig kunne det lade sig gøre, at lave et fantastisk måltid med kalkunbryst, og jeg ville finde ud af hvordan!
Her får du min ubetingede favoritopskrift, når det gælder kalkunbryst. Jeg håber du kan lide opskriften.
Hvad kan jeg servere som tilbehøret?
Der er flere gode bud. Til livretten her elsker jeg at servere fx blomkålsris, som du via linket her finder 4 forskellige tilberedningsmetoder til.
SE HER: Blomkålsris på 4 nemme og lækre måder til dine hverdagsopskrifter
Du kan også servere en sprød kålsalat eller anden form for salat, som du kan finde mange nemme og lækre bud på via linket her til mine salatopskrifter.
Kogte eller ovnbagte grøntsager, der ikke tilføjes yderligere fedt eller smagsgivere, er også helt perfekte her, for du kan jo forkæle grøntsagerne med den cremede spinatflødesovs.
TJEK OGSÅ: MINE MANGE ANDRE TILBEHØRSOPSKRIFTER LIGE HER
Rigtig god fornøjelse med opskriften!
Pssst… “Når du har prøvet opskriften, så del gerne din oplevelse nedenfor ;-)”
- 900-1000 gram kalkunbryst
- 125 gram bacon i skiver
- 6-8 klumper hakket spinat (optøet fra frost)
- 2 løg
- 2 fed hvidløg
- 2-3 porrer
- 2 terninger hønsebouillon
- 100 gram Buko flødeost fx pikant eller anden favorit
- 1,5 - 2 dl vand kogende vand
- Tænd ovnen på 230 grader varmluft.
- Krydr kalkunbrystet med salt og peber og svøb kalkunbrystet med baconskiver, så baconstykkerne dækker alt kødet.
- Skyl porrerne og skræl løg og hvidløg. Snit løg, hvidløg og porrerne i mindre stykker.
- Bland den hakkede spinat med de snittede grøntsagerne og fordel de snittede grøntsager i det ildfaste fad. Læg det baconsvøbte kalkunbryst ovenpå grøntsagerne i fadet. Opløs herefter flødeost og bouillonterninger i 2 dl kogende vand, og hæld blandingen over grøntsagerne i det ildfaste fad.
- Sæt herligheden i ovnen i 30-40 minutter. Kødet er gennemsteg ved en temperatur på 75 grader.
- Tag det færdigstegte kalkunbryst op af fadet, skær brystet i tynde skiver, og læg så det skiveskårne kalkunbryst tilbage i den cremede spinatflødesovs inden servering.
- Server livretten med fx blomkålsris, salat, kogte grøntsager eller andet lækkert tilbehør.
Opskriften er diabetes-venlig Nyd mine nemme, sunde og lækre retter som diabetiker!
Serveringsforslag kan du se på billedet ovenfor 🙂
LOW-CARB | LCHF | KETOGENIC
– Bon appétit –
[mailmunch-form id="617934"]
Virkelig lækker ret. Den faldt i rigtig go jord hos hele familien og slet ikke sidste gang denne ret bliver lavet
Så dejligt feedback – Tusinde tak Kikki
Altså, jeg tænker det bliver lækkert. “sovsen” smager fint. Med 30 min. i ovn for at får tet kalkunbryst færdigt hvis det skal op på 72 grader…. Det må være en skrivefejl
Hej Carin, det er nu ikke en skrivefejl – lad mig forklare…
Der kan være forskel på tykkelsen af kalkunbryst, hvilket forøger tilberedningstiden, men der kan i den grad også være forskel på ovne, har jeg lært gennem tiden.
Jeg udvikler mine opskrifter i “mine egne rammer”, og her lykkes det på 30-40 minutter, som jeg skriver i opskriftens punkt 5.
5) Sæt herligheden i ovnen i 30-40 minutter. Kødet er gennemsteg ved en temperatur på 75 grader.
OBS: Jeg tilføjede netop temperaturen som ekstra målepunkt (udover tidsangivelsen) i så fald ovne, kød osv. arter sig forskelligt hos den enkelte.
PS: Jeg er meget nysgerrig, hvor lang tid tog det dig at nå de 72 grader i en 230 grader varm varmluft ovn med 900-1000 gram kalkunbryst?
1000 tak fordi du følger med og lader dig inspirere
Mvh Johnny // LEVBEDRE.DK