Baconsvøbt kalkunbryst i cremet spinat-flødeostsovs med porre

Baconsvøbt kalkunbryst i cremet spinat-flødeostsovs med porre
Baconsvøbt kalkunbryst i cremet spinat-flødeostsovs med porre

4 Personer

Hands-on tid: 15min – Total tid: 40min
LOW-CARB | LCHF | KETOGENIC

Nem og lækker livret…

Tidligere gik jeg gerne udenom kalkunbryst, og jeg smilede heller ikke just, når værter jeg besøgte fortalte, at menuen stod på bryst fra det fjerbekædte dyr 😉 MEN…

Jeg besluttede mig for at tage udfordringen op med kalkunbryst. Selvfølgelig kunne det lade sig gøre at lave et fantastisk måltid med kalkunbryst, og jeg ville finde ud af hvordan! Her får du min favoritopskrift indtil videre… Jeg håber du kan lide opskriften 🙂

Hvad med tilbehøret? – Der er flere gode bud…

Til livretten her elsker jeg at servere fx blomkålsris, en sprød kålsalat eller anden form for kogte eller ovnbagte grøntsager der ikke er tilføjet yderligere fedt eller smagsgivere, for tilbehøret kan jo blive forkælet med den cremede spinatflødesovs fra fadet – mums!

 

» Jeg håber, du har lyst til at dele den lækre opskrift… » Tak!

Rigtig god fornøjelse med opskriften!

Pssst… “Når du har prøvet opskriften, så del gerne din oplevelse nedenfor ;-)”

5 from 1 reviews
Baconsvøbt kalkunbryst i cremet spinat-flødeostsovs med porre
Forfatter: 
Hands-on tid: 
Tilberedningstid: 
Total tid: 
Antal portioner: 4
 
Ingredienser
  • 900 gramkalkunbryst
  • 125 gram bacon i skiver
  • 6-8 klumper hakket spinat (optøet fra frost)
  • 2 løg
  • 2 fed hvidløg
  • 2-3 porrer
  • 2 terninger hønsebouillon
  • 100 gram Buko flødeost pikant (eller anden favorit)
  • 1,5 - 2 dl vand kogende vand
Tilberedning
  1. Tænd ovnen på 230 grader varmluft.
  2. Krydr kalkunbrystet med salt og peber og svøb kalkunbrystet med baconskiver, så baconstykkerne dækker alt kødet.
  3. Skyl porrerne og skræl løg og hvidløg. Snit løg, hvidløg og porrerne i mindre stykker.
  4. Bland den hakkede spinat med de snittede grøntsagerne og fordel de snittede grøntsager i det ildfaste fad. Læg det baconsvøbte kalkunbryst ovenpå grøntsagerne i fadet. Opløs herefter flødeost og bouillonterninger i 2 dl kogende vand, og hæld blandingen over grøntsagerne i det ildfaste fad.
  5. Sæt herligheden i ovnen i 30-40 minutter. Kødet er gennemsteg ved en temperatur på 75 grader.
  6. Tag det færdigstegte kalkunbryst op af fadet, skær brystet i tynde skiver, og læg så det skiveskårne kalkunbryst tilbage i den cremede spinatflødesovs inden servering.
  7. Server livretten med fx blomkålsris, salat, kogte grøntsager eller andet lækkert tilbehør.

Serveringsforslag kan du se på billedet ovenfor 🙂

– Bon appétit –

Please enter your comment!
Please enter your name here