Ovnbagte søde kartofler med parmesanost, sprød bacon og purløg

Ovnbagte søde kartofler med parmesanost, sprød bacon og purløg
Ovnbagte søde kartofler med parmesanost, sprød bacon og purløg

Har du smagt søde kartofler?

Prøv min mundvandsprovokerende tilbehørsopskrift på ovnbagte søde kartofler med revet parmesanost, sprød bacon og frisk purløg

Ovnbage søde kartofler med revet parmesanost, sprød bacon og purløg, er et vildt lækkert alternativ til almindelige bagekartofler. Søde kartofler kan anvendes som tilbehør til en bred vifte af dine livretter, så prøv dig frem.

Jeg laver typisk ovnbagte søde kartofler, når jeg alligevel har gang i ovnen, som en del af min madlavning. Jeg vil løbende dele mere madinspiration med søde kartofler her på siden, så du kan udvide din madverden med nye, sunde og lækre madopskrifter.

 

Hvordan smager søde kartofler egentlig?

Hvis du er stor fan af almindelige kartofler, så kan det være, de almindelige hvide kartofler bliver sat på en hård prøve. Søde kartofler smager selvsagt søde, deraf navnet. Søde kartofler har tilnærmelsesvis samme konsistens som almindelige bagekartofler.

Jeg er totalt fan af sød kartoffel. Sødmen giver mulighed for en super lækker smagsoplevelse – også helt uden tilføjelse bacon og parmesanost.

Rigtig god fornøjelse med opskriften!

Pssst… “Når du har prøvet opskriften, så del gerne din oplevelse nedenfor ;-)”

5 from 1 reviews
Ovnbagte søde kartofler med parmesanost, sprød bacon og purløg
Forfatter: 
Hands-on tid: 
Tilberedningstid: 
Total tid: 
Antal portioner: 4
 
Ingredienser:
  • 500 gram søde kartofler (cirka 4 gode håndfulde)
  • 100 gram bacon i tern
  • 100 gram revet parmesanost
  • 1 dusk frisk purløg
  • 1 tsk friskkværnet sort peber
  • 1-2 tsk salt
Sådan gør du:
  1. Tænd ovnen på 180 grader med varmluft.
  2. Rens og halver de søde kartofler. Krydr de søde kartoffelhalvdele med friskkværnet sort peber og salt. Fordel baconternene på de halve søde kartofler.
  3. Anbring herefter de halve søde kartofler på en bageplade beklædt med bagepapir, og sæt bradepanden ind i den forvarmede ovn.
  4. Ovnbag de søde kartofler i cirka 25 minutter, hvorefter bradepanden med de søde kartofler tages ud.
  5. Drys de søde kartofler med det revet parmesanost, og giv så kartoflerne yderligere 5 minutter i oven.
  6. Inden servering, drysser du friskklippet purløg ud over de halve søde kartofler.

Serveringsforslag kan du se på billedet ovenfor 🙂

– Bon appétit –

Få vejledning, viden og værktøjer til at lykkes i 2023

KUN FÅ LEDIGE PLADSER

 

Please enter your comment!
Please enter your name here