BILLIGE “JA TAK”-TILBUD KAN NEMT BLIVE DYRE PÅ VÆGTEN

BILLIGE "JA TAK"-TILBUD KAN NEMT BLIVE DYRE PÅ VÆGTEN
BILLIGE "JA TAK"-TILBUD KAN NEMT BLIVE DYRE PÅ VÆGTEN

FÆLDEN VED “JA TAK”-TILBUD

Ofte bliver de gode, billige og fristende “JA TAK”-tilbud meget dyre på badevægten » Specielt de spise- og drikkelige af slagsen!

Vi bombarderes hele tiden med nye fristende “JA TAK”-tilbud. Utroligt mange af de gode tilbud er spise- og drikkelige fristelser, der bare venter på at blive konsumeret.

SE OGSÅ: JA TAK-TILBUD | Det SKAL du vide inden du siger JA TAK!

 

Tilgængelighed øger sandsynlighed

Fra adfærdsforskningen ved vi at tilgængelighed øger sandsynlighed. Når vi igen og igen fylder skuffer, skåle og skabe op med “JA TAK”-tilbud (kaloriefælder), som vi ikke kan styre, så gør vi det selvsagt meget sværere eller umuligt at få bedre styr på vægten.

Jamen, du siger jo ofte vi kan spise alt – uden at forbyde? Ja, det er også korrekt, men det handler om sunde mængder. Vi kan spise alt og fortsat få og holde bedre styr på vægten, HVIS vi evner at holde styr på mængderne, MEN…

 

Vær ærlig overfor dig selv ellers snyder du dig selv

Vil vi gerne lykkes og undgå at falde i de samme fælder igen og igen, så er vi nødt til at være ærlige overfor os selv. Vi må erkende, når de favorit-fristelserne, vi igen har købt gennem “JA TAK”-tilbud altså “BARE” er umulige for os at styre!

TÆNK DIG OM EN EKSTRA GANG… Kig efter tidligere beviser i dit liv. Evner du reelt at styre mængderne, når skåle, skuffer og skabe konstant genforsynes med nye fristelser?

Jeg kender ikke mange der formår at lykkes med deres mål, ønsker og drømme, når de forsøger sig i mål-, ønske- og drømmesaboterende omgivelser. Det kræver i øvrigt enorme mænger selvkontrol at forsøge dette.

I er med selvkontrol er en begrænset ressource, er det ofte blot et spørgsmål om tid før selvdisciplinerede bukker under i mål-, ønske- og drømmesaboterende omgivelser.

SE OGSÅ: TAG SITUATIONSKONTROL OG UNDGÅ FLERE FIASKOER

 

Design bedre omgivelser, der hjælper dig til at lykkes

STOP! – Spørg oftere dig selv: “Er dette “JA TAK”-tilbud noget der hjælper mit fremtidige jeg med mine vægtønsker og min kropslige glæde, trivsel og velvære? HVIS NEJ, så…

Så er det måske, formentligt og ret sikkert bedre, at du siger pænt “NEJ TAK” til kalorierige “JA TAK” tilbud – også selvom det er røveragtigt billigt (i pris) for en stor kasse af dit yndlingsslik.

Hvis dine tilladelsestanker pludseligt indskyder: “Det kan du sagtens styre denne gang Sanne, NO PROBLEM!”, så tjek lige sandhedsværdigen af det. Har du gode beviser på, at du sagtens kan købe den slags fristelser, uden at spise (for) meget?

HVIS NEJ, så er det sandsynligvis bare lyst- og impulsstyrrede tilladelsestanker, der gerne spænder ben for dine langsigtede mål, ønsker og drømme til fordel for et “hurtigt fix”.

SE OGSÅ: “WHAT THE HELL” effekten! “Nu er jeg faldet i, så jeg går ALL-IN”

 

ØV DIG I AT SIGE PÆNT “NEJ TAK” OFTERE

Her gælder det både øvelse i at sige pænt “NEJ TAK” oftere til fx kage, snacks og andre fristelser, som andre byder dig.

Det kan også være, at du oftere siger pænt “NEJ TAK” til hele stykker kage, men “JA TAK” til mindre stykker. Øser svigermor igen og igen store portioner mad op til dig, handler det måske her om, at du levner oftere og ad den vej viser/siger “NEJ TAK” oftere.

HUSK: At ofte når du siger “NEJ TAK” til dine omgivelser, betyder det samtidigt ofte, at du siger “JA TAK” til dig selv og dine egne mål, ønsker og drømme.

SE OGSÅ: “NEJ TAK”, sådan bliver det nemmere at sige fra og stå ved dig selv!

FÅ STYR PÅ “JA-TAK” TILBUDENE

 

[mailmunch-form id="617934"]

Skriv din kommentar her
Venligst indtast dit navn her