“JA TAK”-TILBUD ER KALORIEFÆLDER, DER GØR DIG FEDERE

“JA TAK”-TILBUD ER KALORIEFÆLDER

“JA TAK”-TILBUD er måske billige på prisen, men de kaloriefælderne kan nemt spænde ben for dig, din vægt og dine mål i livet

Vores omgivelser er forsat plastret til med “JA-TAK”-tilbud, og det er enormt fristende at gøre sig nogle gode køb!

Oftest er de gode “JA TAK”-tilbud meget energitætte fristelser som fx 50 karamelfyldte kæmpeskildpadder, 40 styk Spangsberg Flødeboller eller 1 kg af dit favoritslik, som du kan få til en god pris, men…

At prisen er god, gør bare ikke nødvendigvis “JA TAK”-tilbuddet godt for dig i forhold til dine mål, ønsker og drømme i livet.

Hvor nemt tror du det er at få succes med fx vægttab, hvis skåle, skuffer og skabe indeholder store mængder af dine yndlingsfristelser?

Nej, det er ikke nemt at lykkes, og du kan så slå dig selv oven i hovedet hver gang du ikke mestre selvdisciplin og viljestyrke nok til at lade være!

Sætter du selv den mest selvdisciplinerede og viljestærke jægersoldat i omgivelser der dræner begge ressourcer, så er det blot et spørgsmål om tid før soldaten bukker under.

SE OGSÅ: TAG SITUATIONSKONTROL OG UNDGÅ FLERE FIASKOER

 

HAR DU VIRKELIG BRUG FOR JA-TAK TILBUDET?

Du kan sagtens fortsætte dine (mange) indkøb af “JA TAK”-tilbud – bare du gør det med omtanke for dine overordnede mål og din langsigtede glæde, trivsel og velvære.

Vores hjerne er designet til at foretrække øjeblikkelig belønning, fremfor en belønning som er udskudt, herunder fx vægttab, en god kropsform osv. Her kræves vedholdenhed med positive ændringer for at lykkes, og det er ikke nemt i fristende omgivelser.

 

Vil DU tilfredsstilles lige nu eller have et bedre liv?

At sige ja tak til kalorierige tilbud kan virke som en god idé i øjeblikket, men det kan have alvorlige konsekvenser for din vægtbalance på lang sigt. Dette skyldes vi typisk spiser det, vi køber med hjem, og at de fleste “JA TAK”-tilbud typisk er kalorierige.

Når vi siger ja tak til kalorierige fristende, fører det nemt til et øget kalorieindtag, som kan påvirke vores vægt, krop og liv negativt, hvis det sker for ofte og vanemæssigt.

Hvis vi indtager flere kalorier, end vi forbrænder, vil vores krop opbevare overskydende energi som fedt. På længere bane fører din overvægt til øget risiko for sundhedsproblemer som hjertesygdomme, diabetes, højt blodtryk og kræft.

Vores kroppe er designet til at regulere vores fødeindtagelse og forbrænding af kalorier for at opretholde en sund vægtbalance.

Men hvis vi konstant overbelaster vores kroppe med overskydende kalorier, kan det resultere i en permanent ændring af vores stofskifte, der kan gøre det sværere for os at tabe sig og opretholde en sund vægtbalance.

 

Hvordan undgår vi så “JA TAK” kaloriefælderne?

Det første skridt er at blive mere bevidst om dine “JA TAK”-tendenser. Herfra kan det jo lyde meget nemt, at du bare lader være, men det er ofte nemmere sagt end gjort, hvis du har skabt en vane her omkring og altid oplever øjeblikkelig nydelse ved købene.

SE OGSÅ: HAR DU TÆNK OVER DIT “HVORFOR” I FORANDRINGEN?

Du skal vide, HVORFOR du vil ændre din “JA TAK”-tilbudsvane. Det skal være mere meningsfuldt for dig, end at opnå nydelse og tilfredsstillelse lige nu og øjeblikkeligt eller vil du aldrig skabe holdbare forandringer.

SE OGSÅ: STYRKEN AF DIT “HVORFOR”, ER AFGØRENDE FOR SUCCES

Kig i øvrigt mere på dine madvalg generelt, så du kan styre udenom kalorierige og næringsfattige madvalg oftere.

Det er også vigtigt at huske på, at det jo er helt OK at nyde en dine yndlingsfristelse, for det handler om mængden og sammenhængen, hvor i du nyder dem. Strikse madregler og forbud mod alt du nyder, elsker og holder af vil alligevel sjældent holde i længden.

Jeg hepper på dig!

[mailmunch-form id="617934"]

Skriv din kommentar her
Venligst indtast dit navn her