“NEJ TAK” » Sådan får du nemmere ved at sige fra og stå ved dig selv!

“NEJ”… er et kort ord, der kan være svært ved sige

Hvorfor er det så svært at sige “NEJ”, og hvordan får du nemmere ved at sige “NEJ” fremadrettet? Det tager vi en snak om i dagens video

Har du (også) svært ved at sige nej? Måske er det fordi, du er bange for at skuffe andre, gøre dem sure eller kede af det? Måske det er fordi din personlighed er pleasende, omsorgsfuld og behaglysten, og du derfor ikke bryder dig om, et konfronterende “nej”.

Det kan også være, fordi du føler, at du ikke er god nok, hvis ikke du gør og tager imod det, andre ønsker og tilbyder dig? Grundende kan og er typisk noget i stil med det nævnte, men der kan naturligvis også være andre årsager til, at det er svært at sige “nej”.

Mange mennesker har svært ved at sige “NEJ” og få sagt fra.

Mange mennesker spiser så at sige deres “nej’er” op, fremfor for at stå ved det nej, de føler, mærker og oplever indeni. Kender du det?

Vi kan ende med helt at miste følingen med os selv, fordi vi bliver for overoptaget af andres meninger, og dermed glemmer hvad vil selv synes, mener og føler.

I videoen, giver jeg dig nogle effektive værktøjer og metoder, hvorpå du kan reducere mængden af “nej’er”, som du spiser fremadrettet. 

Det vi træner, bliver vi bedre til… Sådan er det både, når vi spiser vores nej’er, og når vi står ved vores nej’er.

 

Hvordan øver du dig så egentlig på at sige “nej” og få sagt fra

Mange (specielt bulderbassertyper) mener, at det bedste “nej”, er et klart og tydeligt “nej”. Men det er efter min mening ikke altid den bedste måde at øve sig på, hvis ikke det ligger naturligt til din personlighedstype.

Det er enkelt, men ikke altid let, at få sagt nej. I videoen, får du nogle alternative måder at sige “nej tak” på. Jeg inviterer dig til, at øve dig i virkeligheden. At begynde at stå mere og mere ved det “nej”, du i forskellige situationer føler inden i.

Øvelse i alternative måder at sige “NEJ” på, vil med tiden give dig mere selvtillid, selvværd og styrke dig i dine personlige værdier, beslutninger og mål i livet.

Her er nogle få alternative måder at sige “nej tak” på:

  • Jeg snupper lige en lille smagsprøve (og siger nej til hele kagestykket)
  • Jeg gemmer kagen til min kaffe senere (og siger nej, ved at smide det ud)
  • Jeg er simpelthen stop mæt lige nu, men hvor ser det lækkert ud.
  • Jeg gemmer min appetit til frokost, så ser jeg på din lækre kage senere.

De to sidste eksempler er bløde måder at sige direkte “nej tak” på, men de er effektive. Prøv dem og mange flere af i virkeligheden, og find dine favoritter.

 

HUSK at et “NEJ” til andre ofte betyder et stort “JA” til dig selv!

Husk, at et “NEJ” til andres ønsker, behov og forventninger, ofte betyder et stort “JA” til dig selv, og dine egen ønsker, behov og forventninger.

Stå ved dig selv, din identitet og dine værdier i livet, og find kreative måder at lykkes på! Andres måde, metode og vej, er ikke nødvendigvis din!

 

✊ LEV BEDRE » FÅ DET TIL AT SKE – ét skridt ad gangen!

❤️ SAMMEN GØR VI EN FORSKEL » LIKE, DEL & ABONNÉR

✅ DIN STØTTE BETYDER ALT » TUSINDE TAK

 

KUN FÅ LEDIGE PLADSER

 

Please enter your comment!
Please enter your name here