BLIVER DU TYK AF AT SPISE (FOR MANGE) SUNDE SNACKS?

BLIVER DU TYK AF AT SPISE (FOR MANGE) SUNDE SNACKS
BLIVER DU TYK AF AT SPISE (FOR MANGE) SUNDE SNACKS

SUNDE SNACKS KAN GØRE DIG FED

Ja, det er ikke kun usunde snacks der kan gøre dig overvægtig – det kan sunde snacks også, og her er hvorfor…

Når det kommer til at opnå og opretholde en sund vægt, fristes mange af at (over)spise sunde snacks i jagten på at lykkes bedre. Men er det virkelig så simpelt, eller kan sunde snacks faktisk ende med at gøre dig tykkere?

Haps, og så er den sunde håndfuld snacks af tørret frugt og nødder spist – igen. Det er som om, det tørret frugt og nødder er specielt designet, så vi hurtigt kan få spist en masse.

“Jamen, det er jo sunde snacks jeg spiser, og de gør mig ikke overvægtig, vel?” Hvis målet er vægttab/fedttab, må du sætte dig en smule mere ind i maden, du spiser. Du kan nemlig ikke bare spise løs – bare fordi du spiser sunde snacks.

SE OGSÅ: SUND MAD KAN (OGSÅ) FEDE OG FORHINDRE VÆGTTAB

 

HVORDAN LYKKES JEG MED VÆGTTAB?

For at lykkes med vægttab, er det afgørende at opretholde et kalorieunderskud. Dette betyder, at du forbrænder flere kalorier, end du indtager.

I denne forbindelse, er det vigtigt at forstå, at mange sunde snacks indeholder mange kalorier, hvilket kan føre til vægtøgning og spænde ben for dig i vægttabsforløbet. Du vil derfor også tage på i vægt, hvis du indtager (for mange) sunde snacks.

For at opnå kalorieunderskud er det naturligvis fornuftigt fortsat at fokusere på at spise sundere, men vær OBS på, at også sunde kalorier kan spænde ben for vægten. Derfor vil portionskontrol ofte være hjælpsomt – både ift. sunde og mindre sunde madvalg.

SE OGSÅ: SLANKETIPS » OPNÅ VÆGTTAB MED BEDRE SPISEVANER

 

BLIV KLOG PÅ TØRRET FRUGT OG NØDDER

Tørret frugt er oprindeligt frisk frugt, der er drænet for væske, så hvert eneste stykke er super koncentreret og kompakt. Her ud over tilføres meget tørret frugt typisk olier mm. i fremstillingsprocessen, hvilket gør tørret frugt mere energitæt end slik.

Nødder er (bare) fra naturens side en meget energitæt fødevare, som rigtig nok indeholder sunde olier, vitaminer og mineraler, men altså også en masse kalorier. Nyd lidt nødder i ny og næ, eller som salattopping, men vær OBS på ikke at “GO NUTS”.

Vend gerne emballagen 180 grader rundt på alle de sunde snacks, for poserne, pakkerne og æskerne er designet til at sprudle af “sundhed”, “helse”, “øko” osv., men er det sandt, og vil det hjælpe dig i dit vægttabsforløb, at købe snacken med hjem?

Husk: At det vi køber med hjem, bliver spist!

SE OGSÅ: DINE INDKØBSVANER GØR DIG FED, OVERVÆGTIG OG USUND

 

HVOR ER DINE VÆGTFÆLDER I HVERDAGEN?

Bliv ekspert i at spotte de af dine tendenser i hverdagen, der bidrager til størstedelen af dit uhensigtsmæssige kalorieindtag, dine overspisninger, snackingvaner og din overvægt. Hvad er dine typiske faldgruber?

Får du ikke dine “usynlige” vaner frem i lyset, er det stort set umulige at ændre, forbedre og forandre!

SE OGSÅ: SYNLIGGØR SPISEVANERNE OG OPNÅ HOLDBART VÆGTTAB

Nogles snackingvaner er typisk på farten, andres på jobbet, om aftenen, i weekenden eller som kompensations-snacking efter træning og motion. Her vil jeg anbefale dig, at se blive klogere via linket nedenfor:

SE OGSÅ: LICENSEFFEKTEN SPÆNDER BEN FOR HOLDBART VÆGTTAB

Nogle spiser (for meget) på følelser, men denne håndteringsstrategi er et farligt skråplan for vægtbalancen. Her vil jeg anbefale dig, at se blive klogere via linket nedenfor:

SE OGSÅ: SPISER DU (OFTE) PÅ FØLELSER, BLIVER DU NEMMERE TYK

Hvis indlægget hjælper dig, så del det gerne…

 

FÅ STYR PÅ SNACKINGVANERNE

[mailmunch-form id="617934"]

Skriv din kommentar her
Venligst indtast dit navn her