Simpelt trick til at synliggøre dine spisevaner og opnå et holdbart vægttab

kickstart dit vægttab med dette simple trick!
kickstart dit vægttab med dette simple trick!

Synliggør dine spisevaner og opnå et holdbart vægttab

Prøv tricket, der hjælper dig til et holdbart vægttab, ved at gøre dig bevidst omkring dine madvaner – sådan som de i virkeligheden er!

“Jeg spiste altså ikke ret meget…” Vi estimerer ofte ret ukorrekt, vores hukommelse er hullet som en si, og vores “dårlige” vaner kører typisk på autopilot, uden vi helt registrerer det.

Nej, det er ikke så underligt, at vi faktisk spiser mere end vi troede, glemmer de tre digestive kiks, vi spiser i farten, og posen med slik i bilen, forsvandt jo helt uden vi registrerede det, så den tæller vel ikke med? 
 
Hvis du ikke ønsker det resultat, du har pt., så gør noget andet end det, du gør pt.

Hvis du ønsker et vægttab, kan det være yderst interessant, at du igennem en uges tid dokumenterer dine spisevaner. Det kan nemt gøres med din kameratelefon, ved du knipser et billedet af alt mad og drikke (snack, junk, læskedrik, kage osv.) som du indtager.

Du fortsætter blot med at spise som du plejer at gøre, med det eneste forbehold, at du lige knipser et billede, inden du spiser eller drikker noget. Super simpel øvelse, ikke sandt?

 

Hvad er pointen med alle de madbilleder?

Jo, ser du – alene det, at få synliggjort og skabt mere bevidsthed omkring dine spisevaner vil bevirke, at du typisk vil forholde dig mere rationelt til den mad du spiser. Øvelsen vil afhjælpe tankeløs (mindless) spisning, og det kan i sig selv gøre at du taber nogle kilo fedt.

Hvorfor virker det ofte godt, at vi tager billeder af vores mad?

Selve handlingsmønstret omkring billeddokumentationen, skaber en mere mindful tilgang til din spisning, hvilket øger din bevidsthed om, og aktivere din rationelle tænkning bedre. Dette vil typisk gøre, at du tænker dig om en ekstra gang, inden du stopper mad i hovedet.

Psykologisk set vil den ekstra anstrengelse, ved at skulle tage billeder af den mad du spiser, ligeledes være med til at gøre din spisning en smule mindre praktisk tilgængelig, hvilket igen kan virke motiverende for at undlade nogle mindre gode madvalg.

 

Overraskende og en smule skræmmende…

De fleste bliver noget overraskede, når de gennemfører ovenstående øvelse, fordi deres forestilling om hvad de spiser, og virkeligheden ofte adskiller sig markant fra hindanden. Dette er netop en af de helt store udfordringer ved mindless(tankeløs) spisning.

Uanset om ambitionen er at blive klogere på dine madvaner, dit tidsforbrug eller andre adfærdsmønstre i dit liv, giver det rigtig god mening, at dokumentere dit udgangspunkt.  Herfra kan du mere effektivt planlægge en vinderstrategi mod den forandring, du ønsker.

Jeg håber du er blevet inspireret, og har mod på åbent og ærligt, at vise dig selv, hvad dit udgangspunkt reelt er. Jo længere tid vi benægter og negligere realiteterne, des mere umuligt gør vi det, at skabe positive forandringer i vores liv.

Det er ikke sikkert, du føler, du selv kan skabe forandringerne, du ønsker, men det er 100% op til dig, at tage det første skridt, og række ud efter den hjælp, du har brug for!

Ønsker du hjælp?

Så kontakt mig gerne, jeg er klar til at hjælpe dig…

Alt det bedste din vej

 

  Start her! Lær hvordan du når i mål og får holdbare resultater

KUN FÅ LEDIGE PLADSER

 

Please enter your comment!
Please enter your name here