SUND MAD KAN (OGSÅ) FEDE OG FORHINDRE VÆGTTAB

SUND MAD KAN (OGSÅ) FEDE

HVAD? Tænker du måske… Men den er god nok. Dit kalorieindtag fra “sund” mad kan (også) gør dig federe og forhindre dit vægttab

Lad os fx tage en avocado, der typisk kategoriseres som et sundt madvalg. Det er også sandt at avocado ernæringsmæssigt er et sundt madvalg, men avocadoer indeholder stadigvæk kalorier, og kalorier indtaget, optager vores krop.

Du må ikke overse eller glemme, at også sunde kalorier fra fx avocado, kan gør dig federe og spænde ben for dit ønske om et holdbart vægttab.

Avocado, nødder, olivenolie mm. er ofte fremhævet som sundhedsfremmende madvarer – og det kan de også være i mange sammenhænge. Men overspiser du avocado, nødder og andet “sundt”, så du (for)bliver overvægtig, er det ikke fremmende for din sundhed.

Pointen er, at du kan spise avocadoer, nødder mm. som du kan spise en chokoladebar, men du er nødt til at være opmærksom på dit kalorieindtag, hvis vægttab er målet. Fald ikke i “Sund mad, så må jeg gerne…”-fælden, for det kan nemt spænde ben for vægten.

SE OGSÅ: Spiser du (FOR) mange nødder? Kan det spænde ben for vægttab

Sunde og ernæringsmæssigt fantastiske madvalg er naturligvis værd at foretrække som en del af en varieret kost, men de tæller også med i vores kalorieregnskab.

 

Nej, du opnår IKKE vægttab af at spise sundt…

Vægttab afgøres af om du formår at skabe og fastholde et kalorieunderskud over tid. Dit vægttab afgøres derfor IKKE af, hvorvidt du i vildskab spiser sunde og næringsfyldte madvalg, men det er naturligvis fornuftigt at prioritere nærigrige madvalg.

Vi taber os ikke alene af at spise sundt, hvis ikke vi på samme tid formår at skabe et kalorieunderskud. Derfor giver det heller ikke mening, at vi forbyder alverdens mad, som vi nyder, elsker og holder af i kampen mod de overflødige kilo fedt.

Det er typisk en uholdbar løsning. Og uholdbare løsninger giver uholdbare resultater – og sådan kom “Yo-Yo vægten” til verden. Nej, prøv ikke flere alt for strikse og uholdbare planer, slankekure eller  livsstilsændringer.

SE OGSÅ: GLEM ALT OM QUICK FIXES OG GØR NOGET HOLDBART

 

FÅ BEDRE PÅ KALORIEREGNSKAB

[mailmunch-form id="617934"]

Skriv din kommentar her
Venligst indtast dit navn her