BRAIN DUMP » Gør det her, når du bliver handlingslammet, stresset eller overvældet

Du kender helt sikkert godt, det at have for meget om ørene?

Vi fornemmer det. Der dukker flere og flere løse ender op og boldene flyver rundt mellem ørene. Ingen af dem (eller meget få) synes at løse sig og frigive plads til nyt. Oven i fylder følelsen af kontroltab og manglende styring gradvist mere oven i hatten.

Vores mentale båndbredde er begrænset, og “løse ender” (som vi mentalt bærer rundt på) forbruger af vores sparsomme kapacitet. Det fungerer fint i nogen grad, og kapaciteten er ret individuel bestemt, men på et tidspunkt er hovedet fyldt og båndbredden brugt op.

Pssst… uden at forklejne kvinders påstand om at kunne multitaske, så er det værd at have for øje, at båndbredden før eller siden opbruges både hos mænd og kvinder 😉

Når hovedet er fyldt, kan vi opleve alt fra at miste overblikket, blive handlingslammede, stressede, overvældede, frustrerede, fortvivlede, modløse, triste osv. – You name it.

Ja, ja, siger du nu, OG hvordan kommer jeg så videre?

Præcis det, finder du ud af i videoen. En effektive måde er nemlig at tømme hovedet. Skriv alle tanker, løse ender og flyvende bolde ned på et stykke papir – ja, ALT. Også tanken om indkøb af de to liter mælk og den bakke æg, du skal købe med hjem fra arbejde – ALT!

Når hovedet er tømt for ALT, handler det om, at skabe sig overblik, struktur og prioritere en rækkefølge af (de tidligere flyvske tanker) aktiviteter, projekter og opgaver, vi skal starte med at skabe fremdrift på og evt. afslutte, hvad den næste er osv.

I brain dump-processen vil du gå fra at være overvældet af alle de løse ender som typisk betragtes som sidestående aktiviteter, til at betragte aktiviteterne i prioriteret rækkefølge.

I takt med hovedet tømmes ud på et papir, vil du frigive kostbar mental båndbredde (din arbejdskapacitet), som du efter dit brain dump, kan bruge på at skabe fremdrift på dine vigtigste aktiviteter, projekter og opgaver – et skridt ad gangen!

Formentligt og forhåbentligt vil du gennem denne proces og med dette værktøj opleve at opnå mere overskud, overblik og få styringen tilbage i dit liv.

 

GODT GÅET – DU KAN GODT

~ Jeg håber, du har lyst til at abonnere og synes godt om videoen

 

KUN FÅ LEDIGE PLADSER

 

Please enter your comment!
Please enter your name here