TAG EN TIME-OUT OG LÆG EN PLAN, NÅR LIVET AFSPORES

TAG EN TIME-OUT MED DIG SELV

Er dit liv “pludseligt” (over tid) kørt af sporet, så kan en time-out med dig selv hjælpe dig tilbage på sporet igen – ét skridt ad gangen!

Det er helt normalt at vores livs ønskede kurs skrider gradvist over tid, uden vi helt lægger mærke til det. Vi opdager sjældent livets små udsving og ændringer, før de tydeliggøres for os fx gennem ubehagelige følelser, mistrivsel og wake-up-calls.

At vi på den korte bane forsømmer gode vaner, rutiner og handlinger som holder vores liv på rette kurs kan nemt overses.

Men når vores gode vaner, rutiner og handlinger forsømmes over en længere periode, så rammer virkeligheden lige “pludseligt” som en chokbølge og giver os et wake-up-call.

Jeg skriver “pludseligt” i citationstegn, fordi de negative forandringer sjældent sker på et øjeblik, men typisk over længere tid. Men fordi de negative konsekvenser sker gradvist, er de nemme at overse, indtil de vokser sig så store, at de “pludseligt” overrasker os.

I situationen virker det typisk ret uoverskueligt, at skulle finde vej tilbage til den “gamle” virkelighed, som vi ønsker at være en del af! Resultatet vi står med her, kan være alt fra overvægt og et parforhold på bruddets rand til alverdens andre uønskelige situationer.

SE OGSÅ: 6 KONKRETE TIPS TIL MINDRE STRESS OG MERE OVERSKUD

 

GENVIND OVERBLIKKET – ÈT SKRIDT AD GANGEN

Når vi rammes af virkeligheden, får et wake-up-call og det “pludseligt” går op for os, at vores ønskede liv er kørt af sporet, kan det ofte lede til stress og overvældelse.

Hertil er der typisk to årsager: For det første kan vores situations omfang naturligvis være omfangsgribende, men oven i købet forsøger mange mennesker at anskue situationen på en meget uhensigtsmæssigt og umulig måde.

Du har næsten garanti for handlingslammelse, hvis du fokuserer på løsning af alle dine “problemer” på én gang og uden at have en fornuftig fremgangsplan. I videoen, forklarer jeg overordnet, hvordan du kommer fra kaos og stress til overblik og ro.

At genvinde overblikket i kaotiske, stressede og overvældende situationer er naturligvis ofte nemmer sagt end gjort, men jeg håber at videoen og nedenstående vil hjælpe dig godt på vej.

SE OGSÅ: TØM HOVEDET, FRIGIV OVERSKUD OG BLIV MERE PRODUKTIV

 

SÅDAN GENVINDER DU OVERBLIKKET

  1. Tag en time-out: Det første skridt er at tage et skridt tilbage og give dig selv tid til at trække vejret og og få ro på. Du kan gå udenfor eller finde et sted, hvor du kan være alene i nogle minutter. Træk vejret dybt, langsomt og fokuseret.
  2. Lav en liste: Når du er mere rolig og afslappet, kan du tømme hovedet og lave en liste over alle de ting, aktiviteter, løse ender, opgaver og gøremål, der fylder i dit hoved.
  3. Prioriter listen: Markér de vigtigste opgaver, og herefter den vigtigste næste “ting” på listen, der skal udføres allerførst og så fremdeles.
  4. Brug din kalender: Hvis du har en travl hverdag, kan et styringsredskab fx en kalender hjælpe dig til at afsætte tid til det vigtigste og mest afgørende “ting” på listen. Kun du kan prioritere dig selv højere, så du får frigivet energi og overskud til livet.
  5. Eliminer og uddeleger: Få elimineret “uvigtige” løse ender på listen, og se hvor meget du ligeledes kan uddelegeres eller outsource fra listen. På den måde kan du fokusere på det, der virkelig betyder noget for dig og/eller kun kan udføres af dig.
  6. Prioriter selvkærlighed: Du er den vigtigste person i dit liv – altid! Sørg for at tage tid til selvkærlighed, så du viser dig selv, at du er meget værd at passe på. Prioriter søvn, motion og at spise sundt og fornuftigt størstedelen af tiden. Disse ting hjælper med at mindske stress og angst, og giver dig mere energi og klarhed til at leve livet.

Husk at det ofte tager tid, tålmodighed og øvelse at genvinde overblikket, når livet er kaotisk.

SE OGSÅ: TAG STYRINGEN MED TO-DO-LISTE HACKS – DER VIRKER!

 

Find tilbage på sporet ét skridt ad gangen.

[mailmunch-form id="617934"]

Skriv din kommentar her
Venligst indtast dit navn her