6 KONKRETE TIPS TIL MINDRE STRESS OG MERE OVERSKUD

Oplev mindre stress og mere overskud

Stress er et støt stigende samfundsproblem, der sygemelder alt for mange, men du kan selv gøre flere ting for at undgå stressfælden!

Hvis du føler, du har alt for meget om ørerne i hverdagen? Så lad os se på 6 helt konkrete tips, der vil hjælpe dig til at reducere stress og udbrændthed i din hverdag, og frigive mere overskud til at leve fremfor at overleve.

Måske du studsede lidt over, hvad der er i flasken på coverbilledet? Flasken lavede min datter for noget tid siden, og jeg skal bruge flasken til at understrege en vigtig pointe, og pointen får du naturligvis i videoen.

LÆS OGSÅ: 5 HACKS TIL STØRRE PRODUKTIVITET OG MERE OVERSKUD

 

STRESS KAN PÅVIRKE OS FORSKELLIGT

Stress forekommer i mange forskellige grader. Kortvarigt stress kan fx være sundt, fordi vi bl.a. kan fokusere og præstere bedre, mens langvarig stress i sidste ende kan være decideret livsfarligt.

  • Tag fx sportsudøveren, medarbejderen eller direktøren der mærker, hvordan deadlines, krav og forventninger skærper personens fokus og øger præstationsevnen frem mod leverancen. Hvorefter personen får tid til restitution, refleksion og afstressning.
  • Tager vi i stedet sportsudøveren, medarbejderen eller direktøren der konstant over lang tid oplever pressede deadlines, krav og forventninger uden ophold, afbræk og pauser. Her vil personens fokus og præstationsevne typisk gradvist nedbrydes over tid, og på et tidspunkt bukker de fleste mennesker under for stressmængden.

Kunsten er, ligesom med så meget andet i livet, at lære at mestre en sund balance – også når det gælder stress.

SE OGSÅ: DULMER DU STRESS VED AT (OVER)SPISE MAD, SLIK, IS MM?

 

Nej, denne video kan ikke fixe alt stress i verden

Jeg håber alligevel, at videoen vil give dig, der pt. føler dig presset, oplever tankemylder og et stigende stressniveau nogle helt konkrete værktøjer til at skift kurs, så du kan skabe, fremme og fastholde en sundere stressbalance.

Dit glas er sandsynligvis allerede rigeligt fuld. Målet er derfor, at frigøre dig fra flere stressforøgene belastninger, og gøre dit glas mindre og mindre fyldt.

SE OGSÅ: PARETOS 80/20-PRINCIP KAN HJÆLPE DIG TIL ET BEDRE LIV

 

De 6 konkrete guldkorn (uddybes meget mere i videoen)

  • TØM HOVEDET: Tøm dit hoved for tankemylder, løse ender, opgaver, aktiviteter, fremtidige indkøb, bryllupsdagen osv. Nedskriv alt på papir.
  • PRIORITER: Organiser alt ovenstående, og prioriter din vigtigste TOP 3, der skal have dit fulde fokus som det næste osv. Ræk ud efter hjælp, hvis det er svært.
  • SIG FRA: Hvis aldrig vi siger fra til noget, så skal vores omgivelser nok sørge for at fylde vores mentale TO-DO liste op. Skrot derfor “Ja-hatten” lidt oftere.
  • STIL MODKRAV: Andres agenda, krav og forventninger er måske en del af vores hverdag, men stil gerne flere modkrav til deres stressforsøgene aktiviteter.
  • OPTIMER DINE ARBEJDSBETINGELSER: Ingen arbejder optimalt i dårlige omgivelser. Det kan være at reducere støj, forbedre din kost, prioritere motion, arbejde i timebloks, stille krav om flere hjemmearbejdsdage mm. – Alle optimering tæller!
  • MENTAL RESET: Prioriter, invester og øv dig i at tage mentale pauser, der reducerer dit stressniveau og træner din evne til at fokusere. I videoen, får du en nem guide til at tage en 2 minutters REGISTRER, ACCEPTER OG REFOKUSER mental reset.

SE OGSÅ: STYRKEN AF DIT “HVORFOR”, ER AFGØRENDE FOR SUCCES

Undgå stressfælden. Pas på dig selv!

Vær vågen, opmærksom og nysgerrig, så du kan skifte kurs, inden du går ned med stress og udbrændthed.

Der er naturligvis flere effektive værktøjer mod stress og udbrændthed, men efter du har set videoen, har du nogle af de vigtigste stressværktøjer. Brug dem fra i dag.

SE OGSÅ: BRUG LIDT EKSTRA TID PÅ DET, DER VIRKELIG ER VIGTIGT

 

Jeg håber, du vil finde inspiration og hjælp i videoen og artiklen her.

Husk at abonnere, så du får flere gratis guldkorn til at leve bedre.

Tak fordi du kiggede med, indtil vi ses – lev bedre!

 

[mailmunch-form id="617934"]

Skriv din kommentar her
Venligst indtast dit navn her