TØM HOVEDET OG FIND OVERSKUD TIL DE VIGTIGSTE TING

TØM HOVEDET FOR “LØSE ENDER”

For mange “løse ender” stjæler overskud, øger stress og sænker produktiviteten, så tøm hovedet, før du mister forstanden!

Vi fornemmer den gradvise tilkomst af flere og flere “løse ender” i vores liv og mellem ørerne. Ingen af dem (eller meget få) synes at løse sig selv og frigive plads til nye ting og reelle løsninger på nogle af de eksisterende “løse ender”. Pyh ha…

Som om de mange “løse ender” ikke er overvældende nok i sig selv, så tilstøder følelsen af kontroltab og manglende styring og fremdrift ofte gradvist oven i hatten. Pludseligt har vi ikke bare “løse ender”, men også et mindset der er i forfald.

Vi har alle en vis mængde mentale båndbredde, som forbruges på hverdagens mange beslutninger – specielt de vigtige og krævende af slagsen. Vores mentale båndbredde er individuel, men fælles er, at båndbredden hos enhver vil bliv brugt op på et tidspunkt.

Når hovedet er tilstrækkeligt fyldt med “løse ender”, så belastes vores arbejdshukommelse og mentale båndbredde i en grad, der nemt kan spænde ben for os.

Vi kan opleve alt fra at miste overblikket, blive handlingslammede, stressede, overvældede, frustrerede, modløse, fortvivlede, triste og meget andet ulykkeligt og uproduktivt.

Ja, ja, men hvad gør vi så ved sådanne situationer, når de opstår?

SE OGSÅ: TAG EN TIME-OUT OG LÆG EN PLAN, NÅR LIVET AFSPORES

 

Sådan frigiver du fornyet mentalt overskud

En effektive måde er nemlig at tømme hovedet. Tøm hovedet og skriv alle tanker, løse ender og flyvende bolde ned på et stykke papir – ja, ALT. Også tanken om indkøb af de to liter mælk og den bakke æg, du skal købe med hjem fra arbejde – ALT!

Når hovedet er tømt for ALT, handler det om, at skabe sig overblik, struktur og prioritere en rækkefølge af (de tidligere flyvske tanker) aktiviteter, projekter og opgaver, vi skal starte med at skabe fremdrift på og evt. afslutte, hvad den næste er osv.

I tøm hovedet-processen vil du gå fra at være overvældet af alle de løse ender som typisk betragtes som sidestående aktiviteter, til at betragte aktiviteterne i prioriteret rækkefølge.

I takt med hovedet tømmes ud på et papir, vil du frigive kostbar mental båndbredde (din arbejdskapacitet), som du efter din tøm hovedet-proces, kan bruge på at skabe fremdrift på dine vigtigste aktiviteter, projekter og opgaver – et skridt ad gangen!

SE OGSÅ: TAG STYRINGEN MED TO-DO-LISTE HACKS – DER VIRKER!

Formentligt og forhåbentligt vil du gennem denne proces og med dette værktøj opleve at opnå mere overskud, overblik og få styringen tilbage i dit liv.

SE OGSÅ: 6 KONKRETE TIPS TIL MINDRE STRESS OG MERE OVERSKUD

 

FÅ STYR PÅ DIT MENTALE OVERSKUD

[mailmunch-form id="617934"]

Skriv din kommentar her
Venligst indtast dit navn her