Broccoli-spidskålsalat med grønkål, tomater, mandler og parmesanost

Broccoli-spidskålsalat med grønkål, tomater, mandler og parmesanost
Broccoli-spidskålsalat med grønkål, tomater, mandler og parmesanost

4 Personer

Hands-on tid: 15min – Total tid: 15min
LOW-CARB | LCHF | KETOGENIC | PALEO

Skru op for farverne…

Vi ved alle, at vi skal spise en god mængde sunde grøntsager hver dag. Hvorfor så ikke gøre det til en fryd for øje og gane at spise sundere. Forkæl dine øjne med en masse skønne farver, og din gane med skøn tekstur, masser af smag og sprudlende sundhed.

Når mad er skønt at se på, glider det typisk også nemmere ned. Lige netop det trick, kan vi med fordel bruge mod os selv, så vi får spist flere grøntsager. Jeg vil skyde på, jeg bruger omkring 10-12 minutter på at lave en salat som den her.  Det er ikke meget, synes du?

Måske det vil tage dig en smule længere, men med øvelse, vil du sikkert snildt kunne overhale mig og gøre det endnu hurtigere. Lad det komme an på en prøve – i værste fald, får du lavet en masse sunde grøntsager i forsøget.

Tip! Lav store salat- og grøntsagsportioner når du er i gang. Ligesom med al anden mad-forberedelse, giver det generelt god mening, at lave mad i større portioner og til flere dage ad gangen. Det kaldes “Foodprepping” og er en “lifesaver” – Specielt i travle perioder.

Rigtig god fornøjelse med opskriften!

Pssst… “Når du har prøvet opskriften, så del gerne din oplevelse nedenfor ;-)”

5 from 1 reviews
Broccoli-spidskålsalat med grønkål, tomater, mandler og parmesanost
Forfatter: 
Hands-on tid: 
Tilberedningstid: 
Total tid: 
Antal portioner: 6-8
 
Ingredienser
  • 1 broccoli
  • ½ spidskål
  • 100 gram snittet grønkål
  • 1 håndfuld små tomater
  • 10-15 mandler
  • 5-6 revne omgange af parmesanost eller anden hård ost
  • 1 fingerdrys flagesalt (kan undlades)
Tilberedning
  1. Bring 1 centimeter vand i kog i en 2-3 liters gryde.
  2. Skyl og snit broccolien i små buketter. Tilføj broccolibuketterne til gryden med det kogende vand, og lad dem dampkoge i 3-4 minutter. Overhæld broccolien med kold vand, og hæld efterfølgende vandet fra.
  3. Snit spidskålen og bland det med den snittede grønkål på et passende serveringsfad. Tilføj de afkølede broccolibuketter, snittede tomater og groft hakkede mandler.
  4. Top af med revet parmesanost og flagesalt inden servering.

Serveringsforslag kan du se på billedet ovenfor 🙂

– Bon appétit –

Please enter your comment!
Please enter your name here