Dampede broccolibuketter med smør og havsalt

Dampede broccolibuketter med smør og havsalt
Dampede broccolibuketter med smør og havsalt

Har du smagt broccoli med smør og havsalt?

Du har nok smagt dampet (eller måske udkogt) broccoli før, men har du smagt perfekt dampede broccolibuketter med smør og havsalt?

Jeg medgiver gerne, at tilbehørslivretten her er – enkel! Ikke desto mindre smager de dampede broccolibuketter fantastisk med smør og havsalt. Brug opskriften som variation eller når du lige står og mangler den sidste del af måltidets grønne tilbehør.

 

Jo, dampet broccoli kan faktisk laves forkert!

Eller det er i hvert fald min påstand. Jeg har nemlig alt for ofte smagt all-inclusive feriers udkogte broccolibuketter. FØJ! Er man det mindste usikker på grøntsager, så gør udkogte, kedelige og triste grøntsager, da én helt sikker på, at grøntsager skal undgås 🙁

Grøntsager kan (og skal helst) fremstå lækkert, synes jeg. Så øger vi sandsynligheden for at få spist flere grøntsager i hverdagen. Med opskriften her, dampes broccolibuketterne nænsomt og krydres med smør og salt, så de har bid og masser af smag.

Nå ja, og så bibeholdes broccoliens vitaminer og mineraler også på bedste vis.

 

Smid IKKE broccolistokken ud, spis den og undgå madspild:

Broccolistokken kan fx fint anvendes i forbindelse med en omgang grøntsagsburgerboller og pølsehorn.

Alternativt kan broccolistokken skrælles og skæres i tynde skiver og tilberedes sammen med broccolibuketterne. Ordentligt tilberedt, smager broccolistokken skønt.

 

Gør det “usunde” smør ikke broccolien usund?

Nej, smør er ikke usundt. Det handler om mængden, vi bruger. En fødevare er ikke enten sund eller usund. Det handler om mængden. Omdrejningspunktet for mine opskrifter er sunde mængder, samt at hjælpe dig til at spise flere grøntsager i hverdagens måltider.

 

Rigtig god fornøjelse med opskriften!

Pssst… “Når du har prøvet opskriften, så del gerne din oplevelse nedenfor ;-)”

5 from 1 reviews
Dampet broccolibuketter med smør og havsalt
Forfatter: 
Hands-on tid: 
Tilberedningstid: 
Total tid: 
Antal portioner: 2
 
Ingredienser:
  • 500 gram broccolibuketter
  • 10 gram smør
  • 1 tsk havsalt, himalayasalt eller almindelig salt
Sådan gør du:
  1. Skær den friske broccoli i små buketter.
  2. Tag en passende gryde og fyld den med 1 - 2 cm vand, og bring vandet i kog.
  3. Anbring broccolibuketterne i gryden, og lad dem dampe under låg. Efter 3 - 4 minutter er broccolibuketterne færdigtilberedte.
  4. Sluk kogepladen, hæld vandet fra gryden, og sæt så gryden tilbage på kogepladen i 30 sekunder uden låg, så det sidste vand kan dampe af.
  5. Server de varme broccolibuketter i en skål. Fordel smørret over broccolibuketterne og tilsæt havsalt.

Retten kan fint laves i LCHF-, LOW-CARB-, Paleo- og Stenalderkøkkenet

Serveringsforslag kan du se på billedet ovenfor 🙂

– Bon appétit –

KUN FÅ LEDIGE PLADSER

 

Please enter your comment!
Please enter your name here