BILLIGE JULEGODTER KAN KOSTE DYRT PÅ BADEVÆGTEN

De billige (kalorierige) julegodter, bliver nemt dyre på badevægten
De billige (kalorierige) julegodter, bliver nemt dyre på badevægten

“NØJ, FLERE BILLIGE ÆBLESKIVER”

I December konkurrerer butikkerne om at sælge alle julens fristelser til billige spotpriser fx 20 æbleskiver for en flad 10’er

Jo, æbleskiver og bunkevis af andre smagfulde julegodter kan typisk fås til spotpriser i December måned. Derfor fylder mange fryseren op til bristepunktet med æbleskiver, og sliklageret stopfyldes med jule-kalorier nok til at forsørge en mindre landsby.

Fundamentet for en meget kalorierig spisevane i noget tid fremover, får vi hermed fremmet og bestyrker. For det vi køber med hjem, det spiser vi.

Æbleskiver er en dansk traditionel ret, der består af små, runde bunde, der er stegt i en æbleskivepande (hvis det er hjemmelavede). Ofte serveres de med rigelige mængder “dip” i form af (kalorierig) syltetøj, sukker og/eller flormelis.

Én æbleskive indeholder omkring 100-120 kalorier, afhængigt af størrelsen. Æbleskiver er hovedsageligt lavet af mel, æg og mælk, hvilket gør dem til en kulhydratrig snack, der mætter ret dårligt pr. kalorie.

Men så spiser vi bare nogle flere eller hvad?

SE OGSÅ: ELSKER DU (OGSÅ) JULEKLEJNER? » SÅ GEM RESTEN VÆK

 

Kan æbleskivespisning blive en (dårlig) vane?

Tja, hvis vi konstant og systematisk spiser af vores store æbleskive-lager i ugevis, mens vi løbende genopfylder fryserens lager med endnu flere nye æbleskive-tilbud, så handler vi på en nem, tilgængelig og belønnende måde. Hvilket er gunstige vanebetingelser.

Selv når vi ikke er hjemme, spiser vi æbleskiver. Din adfærd (ude og hjemme) medvirker derfor til et enormt antal spiste æbleskiver i December.

Denne form for systematiske spisning af fristelser kender ud sikkert allerede godt? Den er nemlig gældende for enhver julekalender i December med spiseligt indhold.

SE OGSÅ: TRIGGERFOOD » Ingen fødevare, snack og fristelse ødelægger alt

Jo, det er hyggeligt, men det er ikke støttende for vanebetinget vægtbalance.

Du behøver ikke droppe julekalenderen, og jeg har da også typisk en enkelt, men gå ikke over gevind. Det gælder for hele familien – både børn og voksne. Jo større mængder, du (familien) vænner sig til at indtage hver dag i julen, des sværere “afvænning”.

Typisk deler min skønne kone og jeg en julekalender med lakrids-chokoladekugler i, hvorved vi kan nyde uden at forbyde – i sunde mængder.

 

Er vægttab og vægtbalance et fokus for dig?

Så er storkøb af prisbillige julefristelser og årlig kickstart af en enorm mængde systematisk kaloriespisning hver December ikke jule-fantastisk. Det du køber, det spiser du. De kalorier du spiser, dem optager din krop, og al kalorieoverskud øger din vægt – yderligere. 

Æbleskiver og pizza er to populære fødevarer, der hos mange indgår som en normal del af kosten i løbet af året. I sunde mængder, kan begge fødevarer sagtens være sunde for os, hvis de indgår i en overordnet balanceret og velsammensat kost.

Julemad og julefristelser kan nydes året rundt. Du skal ikke skynde dig!

SE OGSÅ: JULEN ER MAGISK, MEN det er julemad, juleslik og juleknas ikke!

Julen er magisk og tidsbegrænset, men det gælder ikke for julemaden og julefristelserne, som vi kan købe, lave og nyde året rundt.

Nyd julefristelser (uden af forbyde dem), og gør det i sunde mængder, der støtter din vægtbalance, glæde, velvære og livskvalitet – også efter Jul og Nytår.

Hvis indlægget hjælper dig, så del det gerne…

// JC fra LEVBEDRE.DK

Skriv din kommentar her
Venligst indtast dit navn her