ELSKER DU (OGSÅ) JULEKLEJNER? » SÅ GEM RESTEN VÆK

ELSKER DU (OGSÅ) JULEKLEJNER » SÅ GEM RESTEN VÆK
ELSKER DU (OGSÅ) JULEKLEJNER » SÅ GEM RESTEN VÆK

ELSKER DU (OGSÅ) JULEKLEJNER?

Klejner smager (ligesom meget andet juleknas) dejligt, hvilket gør det uimodståeligt fristende at spise mange juleklejner, kender du det?

Nej, artiklen handler ikke kun om juleklejner, men alle fristelser. Har du har svært ved at styre mængden af (indsæt julefristelse), kan kalorierne selvsagt hurtigt løbe op!

I December udsættes vi for fristelser alle vegne. Vi bydes på julefristelser i butikkerne, og der serveres kage- og slikfade, når vi besøger venner og bekendte.

Udover ovenstående, så køber de fleste tilmed ind af julefristelser, som om de fik penge for det. Pludseligt begår vi os i et julefristende minefelt af et nisselandskab i hele December – både når vi er ude og når vi er hjemme.

SE OGSÅ: UNDGÅ ÆDEFÆLDEN I JULEN MED 4 GENIALE SPISETIPS

 

December er (for de fleste) en vægtudfordrende måned

Det hele gør selvsagt December til årets mest vægt-udfordrende måned for de fleste. Ude kan du sjældent kontrollere rammerne (dog måske i nogen grad på din arbejdsplads), men vi kan øve os i at gå uden om, sige “Nej tak” og nyde sunde mængder, når vi er ude.

Hjemme hos dig selv, har du der i mod mulighed for fuld kontrol over dine indkøb, dit madmiljø og dine omgivelsers fristelser. Det er positivt, fordi de fleste timer i døgnet typisk forløber hjemme hos dig selv.

OBS: Når det er sagt, skal nogle menneskers største benspændere findes under transport, på arbejdspladsen og i sociale sammenhænge uden for hjemmets fire vægge.

SE OGSÅ: JULEGUIDE: Så mange kalorier er der i juleslik, kager og fristelser

 

3 typiske årsager til du overspiser i julens fristelser

  • Du har på ingen måde gjort dig konkrete tanker, om du vil spise 1 eller 50 styk, når du står i en fristende situation, så du spiser (som du plejer) bare indtil skålen tom.
  • Du anser, tænker og tror at ALT snacking gør dig “usund”, hvorfor du selvsagt fejler din dag, hvis du fx spiser blot én klejne, og så kan du jo ligeså godt bare gå ALL-IN.
  • Du befinder dig igen og igen i et minefelt af kalorierige fristelser. Ude gør du intet ift. at styre hen imod sunde mængder, og hjemme køber du stort ind af julens fristelser.

SE OGSÅ: SÅDAN BRYDER DU DÅRLIGE VANER OG OPBYGGER GODE

4 effektive metoder til at nyde fristelser i sundere mængder

  • Lav en julestrategi for, hvad sunde mængder er for dig. Skab klarhed, og kend din slagplan, når du bydes på fristelser, uden at skulle fornægte dig nydelse.
  • Dit sort/hvid mindset spænder ben for dig. Ingen fejler eller bliver usunde af at spise én enkelt juleklejne, vaniljekrans eller pebernød. Hvorvidt juleklejner (og alle andre snacks og fristelser) er sunde eller usunde for dig, handler om mængden, du indtager.
  • Gør en stor indsats for at tage styringen over dine egne omgivelser og dit hjemlige madmiljø. Køb ikke (for) meget med hjem, og lad ikke fristelserne stå fremme. Nyd kun en bevidst mængde af fristelser, og gør resten usynligt, utilgængeligt og besværligt.
  • Når du ikke er hjemme, så øv dig i at gå mere udenom fristelserne, send julefadene ned i den anden ende af bordet, kontoret, rummet osv. Øv dig også i at sige mere “nej tak”, og støt dig til din klare og konkrete julestrategi for nydelse i sunde mængder.

SE OGSÅ: SÅDAN FÅR DU MEGET NEMMERE VED AT SIDE “NEJ TAK”

BONUS RÅD MED EN OFTE AFGØRENDE FORSKEL

Tag en god snak med din partner, familie, bekendte og kollegaer. Vær åben og ærlig i forhold til dine mål, vægtønsker og din personlige rejse, så de kan spille dig bedre. Deres hjælp til mindre fristende omgivelser er af stor betydning.

SE OGSÅ: TAG SITUATIONSKONTROL OG UNDGÅ FLERE FIASKOER

Ps. Burgere er blot et referencepunkt.

Hvis indlægget hjælper dig, så del det gerne…

// JC fra LEVBEDRE.DK

[mailmunch-form id="617934"]

Skriv din kommentar her
Venligst indtast dit navn her