DET VI KØBER, DET SPISER VI » Køb mindre og nyd i sunde mængder!

DET VI KØBER, DET SPISER VI

Når chipsene, slikket eller (indsæt selv fristelse) købes med hjem, så bliver det typisk spist. Køb færre fristelser og nyd i sunde mængder!

Lad os snuppe to ofte brugte påstande, du måske kender? 

“Jamen, den store chips er billigere end den lille chips, så jeg køber bare den store, og så spiser jeg bare lidt ad gangen!”

  1. Ja, ofte så får vi mængderabatter ved større køb, der gør mere til et mere prisbilligt valg, men vi overser ofte noget væsentligt – en større mængde fristelser er måske billigere i indkøb, men ofte dyrere på badevægten!
  2. Okay, fair nok. Du kan i teorien godt købe en større mængde fristelser med hjem til rabatpris og spise lidt ad gangen, men mange overser realiteterne og glemmer tidligere forsøg. Hvor godt har den taktik tidligere virket for dig? Nemlig… 

Det virker fornuftigt at snuppe rabatten, men den selvkontrol, vi føler ved tilbudsskiltet i butikken, har vi sjældent om aftenen foran fjernsynet. Når vi satser på selvkontrol fremfor at tage situationskontrol, kan vi nemt ende med at sabotere vores gode intentioner.

Du kender formentligt situationen

Efter en tavl dag, hvor vi er mentalt trætte får vi åbnet den store portion chips. Vi skal jo bare lige have lidt, ligesom vi lovede os selv nede i butikken, men vores automatarm foran fjernsynet, får spist lige rigeligt – måske ryger hele den store portion (igen).

I det gode liv med styr på vægten, kan vi fint nyde chips, slik og (indsæt selv fristelser) i ny og næ – Kunsten skal findes i at nyde sunde mængder. 

Gør det nemmere for dig selv at lykkes

Tillad dig selv at købe nogle lækre fristelser i ny og næ. Nyd stadigvæk uden at forbyde.

Når du køber fristelser, så køb mindre – det betaler sig vægten, når året er omme!

Øv dig. De rationelt “billigere” valg nu, ender nemt med at blive dyrere på den lang bane.

Du kan STADIG og FORSAT nyde chips og lækkerier. Det handler allermest om at lære at få styr på at nyde i sunde mængder, der støtter dig i dine mål, ønsker og drømme og giver dig mere glæde, velvære og livskvalitet – på lang sigt og resten af livet!

Pssst… Hvis du fx påtænker at forbyde sukker mm., og forsøge en sort/hvid tilgang til livsstilsændring. Hvor længe tror du så det holder? Hvor sundt føles det mon at slide på selvkontrollen resten af livet uden at nyde det, du ellers elsker?

Nyd stadigvæk uden at forbyde – lær at nyde sunde mængder.

– Gør noget holdbart

 

KUN FÅ LEDIGE PLADSER

 

Please enter your comment!
Please enter your name here