FOKUSÉR PÅ HVORDAN DU KICKSTARTER DE GODE VANER

KICKSTARTER TIL DINE GODE VANER

Fokusér ikke på hele den ønskede vane i første omgang, men vær i stedet nysgerrig på hvordan du kickstarter vanens begyndelse

Kender du det, at du egentligt godt ved hvad du gerne vil gøre, men det er som om, du ikke rigtigt formår at gøre noget som helst. Vi kickstarter ofte bedst ønskede vaner, ved at øge vores fokus på at skabe aktiveringsenergi i vanens begyndelse.

Det kan fx være du sidder i din sofa, og tænker på den gåtur du tidligere havde besluttet dig for at gå. Men tanken bliver ikke til handling, fordi du i din sofaens bløde puder forsøger at overskue hele gåturen, så det bliver heller ikke til noget i dag!

Pointen med dagens video er at designe en lille rutine, eller et lille ritual, der kickstarter de støttende tanker, følelser og motivation omkring din gode intention fx gåturen. På den gør du det typisk nemmere at komme fra tanke til handling – i den virkelige verden!

Vores hjerne elsker genkendelige mønstre, så giv din hjerne et fast kickstarter-mønster den kender til at starte vanen, rutinen, handlingen osv. ud med.

Skab din egen aktiveringsenergi, spark gnisten i gang og få det til at ske – et skridt ad gangen!

SE OGSÅ: ANERKEND DINE SMÅ FREMSKRIDT, NÅ I MÅL OG FÅ SUCCES

 

SÆT FOKUS PÅ DE FØRSTE SMÅ SKRIDT

“En rejse på tusind mil begynder med det første skridt,” sagde den kinesiske filosof Laozi, og det er sandt, især når vi taler om at etablere gode vaner.

Ofte undervurderer vi betydningen af den indledende indsats, det kræver at komme i gang med en ny vane. Denne indledende fase kaldes aktiveringsenergi, og det er nøglen til at bryde gamle mønstre og skabe en positiv forandring i vores livsstil.

Aktiveringsenergi er den mentale og fysiske anstrengelse, der er nødvendig for at tage det første skridt mod en ny vane eller adfærdsændring. Det kan fx være i forbindelse med at overvinde din dovenskab og omsætte dine gode intentioner og at motionere.

Aktiveringsenergi er afgørende, fordi det ofte er den største forhindring, der står mellem os og vores ønske om at leve sundere, være mere produktive eller opnå vores mål.

SE OGSÅ: ALLE FREMSKRIDT ER FREMSKIDT » BÅDE SMÅ SOM STORE

 

STARTEN PÅ GODE VANER ER VIGTIGST

Hvorfor er starten på vores gode egentlig typisk vigtigst? Det får du nedenfor nogle gode grunde til, som du kan ibrugtage, hvis du trænger til at komme fra tanke til handling.

1. Overvinder dovenskab: Når vi har været vant til en bestemt livsstil eller adfærd i lang tid, opbygger vi en form for træghed, hvor det er svært at ændre retning. Aktiveringsenergi hjælper os med at overvinde dovenskaben ved at sætte os i bevægelse mod vores mål.

2. Skaber momentum: Når vi har taget det første skridt, begynder vi at skabe momentum. Handling avler handling, og når vi først er i gang, bliver det lettere at fortsætte og bygge videre på vores fremskridt.

3. Ændrer vores selvopfattelse: Når vi beslutter os for at ændre vores vaner, begynder vi at identificere os selv som en person, der er i stand til at leve efter disse nye vaner. Dette skaber en positiv selvopfattelse, der styrker vores engagement og vedholdenhed.

4. Bygger selvdisciplin: Aktiveringsenergi er en øvelse i selvdisciplin. Når vi lærer at tage det første skridt på trods af modstand, styrker vi vores evne til at træffe positive valg og overvinde udfordringer i fremtiden.

5. Overspringshandlinger: Udsættelse er en fælde, der ofte holder os tilbage fra at opnå vores mål. Ved at øve os og forbedre evnen til at kickstarte aktiveringsenergien, kan vi undgå flere overspringshandlinger og i stedet skabe fremskridt i vores liv.

SE OGSÅ: DE SMÅ DAGLIGE VALG GØR DIG FEDERE ELLER SLANKERE

 

SÅDAN KICKSTARTER DU DINE GODE VANER

Herunder får du nogle helt konkrete tips, der vil hjælpe dig med at gøre dine ønskede forandringer mere overskuelige fremover.

1. Start småt: Begynd med små skridt, der ikke virker overvældende. Dette gør det nemmere at komme i gang og opbygge tillid til succes.

2. Skab en plan: Lav en konkret plan for, hvordan du vil implementere den nye vane i dit liv. Jo mere specifik din plan er, desto lettere bliver det at følge den.

3. Find motivation: Identificer de fordele, du vil opnå ved at etablere en nye vane, eller bryde en uønsket vane. Hvorfor er forandringen meningsfyldt for dig? Hvad er dig hvorfor?

4. Søg støtte: Del dine mål med venner, familie eller en professionel sparringspartner, der kan støtte dig og hjælpe dig i forandringsprocessen og holde dig ansvarlig overfor dig selv.

5. Vær tålmodig: Ændring tager tid, så vær tålmodig med dig selv og lad ikke eventuelle tilbageslag få dig til at opgive. En forandringsproces er sjældent lineær.

At starte gode vaner kan være udfordrende, men det er en værdifuld indsats. Når først du har overvundet den indledende modstand, vil du opdage, at det bliver lettere at fortsætte og ikke mindst fastholde fx motionsvanen både på kort og lang sigt.

SE OGSÅ: FØLER DU SLET IKKE DER SKER NOK FREMSKRIDT?

Hvad vil du gerne have nemmere ved at komme i gang med, og hvordan kan du kickstarte aktiveringsenergien?

 

FÅR STYR PÅ VANERNE – ÈT SKRIDT AD GANGEN

[mailmunch-form id="617934"]

Skriv din kommentar her
Venligst indtast dit navn her