ER RODFRUGTCHIPS ET BEDRE CHIPSVALG IFT. VÆGTTAB?

ER RODFRUGTCHIPS ET BEDRE CHIPSVALG IFT. VÆGTTAB?
ER RODFRUGTCHIPS ET BEDRE CHIPSVALG IFT. VÆGTTAB?

Er du (også) chips-elsker?

Måske du (som mange andre) tænker, at din chipsvane bliver meget sundere, hvis du vælger rodfrugt-chips, men gør det en forskel?

Sprøde chips er perfekt designet til at være smagsmæssigt hyper-velsmagende. Chips er sprøde og mundrette. Chips har den perfekte kombination af salt, fedt og smagsgivende krydderier, der evolutionært sender vores hjerne til den vildeste diskoteksfest.

Okay, jeg forsøgte bare at være metaforisk omkring, at producenterne med fuldt overlæg designer produkter til at være (næsten) uimodståelige for vores hjerne.

Sådan er verden nu engang blevet i dag. Drevet af kapitalistiske behov for støt stigende profitter, skyr producenterne ingen midler for at sælge endnu mere – hele tiden!

LÆS OGSÅ: DERFOR LEVER VI I ET FEDMEFREMMENDE SAMFUND

 

Måske du sidder og føler dig lidt som offer lige nu?

Men gennem bevidsthed, indsigt, øvelse og med de rette værktøjer, kan du blive designer af dine egne omgivelser, fremfor at føle dig som offer af omgivelserne.

Det er bl.a. denne kunst, jeg hjælper mennesker med at lære i mine personlige onlineforløb. Men du kan også GRATIS blive klogere i mine mange inspirerende artikler og videoer her på siden, samt i mine indlæg på sociale medier.

Mange mennesker ønsker at leve sundere, og den tangent spiller producenterne naturligvis også på. Pludseligt kan du købe chips af økologiske rodfrugter i stedet for kartofler.

Producenterne skriver måske ikke direkte, at produktet er sundere på posen eller pakken, men der bruges millioner på fancy og flot emballage, der signalere sundere produkter. Det kan være påtegnelser som “øko”, “helse”, “vegansk” og meget andet.

Men uanset om du frituresteger rodfrugten “kartoffel” eller andre rodfrugter, så ender du  med et resultatet, der ikke gør din chipsvane nævneværdigt sundere. 

 

Forbyd ikke snacking, men nyd snacks i sunde mængder

Måske du har for vane at weekendhygge med chips og TV? Så kan du faktisk fortsat nyde chips og TV, mens du fx lykkes med vægttab, hvis du blot nyder sunde mængder.

LÆS OGSÅ: SPISER DU HELE POSEN? » DET VI KØBER, DET SPISER VI

Vi har fundet ud af, at det ikke hjælper dig meget at skifte de almindelige kartoffelchips ud med rodfrugt-chips af samme mængde. Det handler i stedet om, at du begynder at arbejde med at forbedre dine vaner, omgivelser og ofte også årsager omkring chipsvanen.

LÆS OGSÅ: 200 kalorier af to mængdemæssigt forskellige typer snacks

Jeg håber, artiklen pointer giver mening for dig? Du vil ofte opleve større succes, ved at arbejde med HVORDAN og HVORFOR du spiser, fremfor HVAD du spiser.

 

Når “noget” bliver friturestegt, er resultatet ofte lige fedt

Hvem havde troet, at de økologiske rodfrugt-chips IKKE gør chips-vanen sundere, men snarere tvært imod set ud fra kalorieindholdet, som faktisk er højere?

Opsummeret set, er du nu bevidst om, at når “noget” bliver friturestegt, er resultatet ofte lige fedt, hvorfor det giver mening, at lære, at nyde dine favorit-chips i sunde mængder.

Rodfrugt-chips smager fx mig godt, men jeg er meget bevidst om, at jeg ikke vælger dem pga. “sundhed”, hvorfor jeg stadigvæk kun nyder sunde mængder.

LÆS OGSÅ: Nyd chokolade, mens du får bedre styr på vægten!

⁣Hvis artiklen hjælper dig, vil den sikkert også hjælpe andre, så del gerne…

FÅ STYR PÅ DIT CHIPS-SPISERI

[mailmunch-form id="617934"]

Skriv din kommentar her
Venligst indtast dit navn her