Grillbøffer – Nem opskrift
Nem, sund og lækker opskrift på saftige grillbøffer på en bund af sprød sommersalat med ranchdressing
I skrivende stund står solen højt på himmelen, hvilke giver mig sommerfornemmelser, der skaber længsel efter grillede hakkebøffer. Uanset hvad tid på året det er lige nu, så husk at din grill altid kan startes op, så du kan nyde grillbøffer på en velsammensat tallerken.
Jeg elsker personligt et par saftige grillbøffer med en stor portion sprød salat og en smagfuld hjemmerørt (eller færdigkøbt) ranch dressing – Mums!
En skøn og velsammensat anretning, der er det rene raketbrandstof, der giver dig og din krop fantastisk mæthed og masser af velsmag.
Tip! En anden fordel ved grillerier er at der typisk er mindre opvask efter maden 😀
PRØV OGSÅ: Rib-eye steak med sommersalat – Grill, pande, airfryer/ovn
Rigtig god fornøjelse med opskriften!
Pssst… “Når du har prøvet opskriften, så del gerne din oplevelse nedenfor ;-)”
- 1000 gram hakket oksekød
- 1 løg
- 2 terning oksebouillon opløst i 0,1 dl kogende vand
- ½ tsk salt
- ½ tsk friskkværnet sort peber
- + evt. andre favoritkrydderier
- 10 gram smør (OBS. Kun ved pandestegning)
- 2 spsk mayonnaise
- 2 dl creme fraiche 18 % (Paleotip: udskift med 3 spsk mayonnaise ekstra + en sjat vand)
- 1 fed hvidløg
- 3-4 spsk citronsaft
- 1 tsk. dijonsennep
- 1 god blandet dusk purløg, dild og basilikum (kan erstattes med andre urter)
- 3 knsp salt
- 3 knsp sort peber
- 100 gram skyllet babyspinat
- 100 gram fintsnittet spidskål (jeg bruger mandolinjernets fineste indstilling)
- 1 peberfrugt snittet fint
- 250 gram små halverede tomater
- 50-100 gram friske halverede jordbær
- 1 løg skåret til løgringe (kan udelades)
- Fyr op i din gas- eller kulgrill, så den er godt varm. Anvender du pande, så giv den høj varme.
- Bland hakket oksefars, fintsnittet løg, bouillonen, salt og peber i en skål.
- Form 8-10 flotte grillbøffer i cirka 1-1,5 cm tykkelse af oksefarsen. Steg grillbøfferne hårdt ved høj varme i 4 minutter på hver side.
- Tag grillbøfferne af grillen eller panden, og pak dem ind i to lag stanniol. Lad grillbøfferne trække i cirka 5-10 minutter inden servering.
- I en skål blandes mayonnaise, cremefraiche, dijonsennep og citronsaft med fintsnittede krydderurter og presset hvidløg.
- Smag til med salt og peber.
- Anret alle salatingredienserne på tallerkenen. Start med babyspinat, spidskål, peberfrugt, jordbær og tomater.
- Top sommersalaten af med en god skefuld ranch dressing. Anbring en eller to grillbøffer ovenpå, og top evt. bøfferne af med løgringe.
Opskriften er diabetes-venlig Nyd mine nemme, sunde og lækre retter som diabetiker!
Serveringsforslag kan du se på billedet ovenfor 🙂
LOW-CARB | LCHF | KETOGENIC | PALEO
– Bon appétit –
[mailmunch-form id="617934"]