Grillet tunbøf med cremet råkostsalat, mandelfyldte oliven og ost i tern

Grillet tunbøf med cremet råkostsalat, mandelfyldte oliven og ost i tern
Grillet tunbøf med cremet råkostsalat, mandelfyldte oliven og ost i tern

4 Personer

Hands-on:  20min – Total tid:  25min
LCHF | KETOGENIC | LOW-CARB

Lyngrillet tunbøf er en klar favorit!

Wauw! – Grillede tunbøffer smager helt fantastisk, og så mætter de proteinfyldte tunbøffer virkeligt behageligt i mange timer.

Alle eksperter fortæller os at vi skal huske at spise godt med fisk, gerne fede fisk og gerne flere gange om ugen. Det er der specielt tre fornuftige grunde til.

  1. Fede fisk indeholder de super sunde omega 3 fedtsyrer.
  2. Du får varieret dine proteinkilder fra ko, gris, fjerkræ osv.
  3. Veltilberedt fisk smager jo helt fantastisk!

* For god ordens skyld vil jeg nævne at tun ikke er en fed fisk.

Tip! Flere undersøgelser viser at de fleste mennesker, får alt for lidt omega 3 fedtsyrer gennem deres kost. Overvej derfor at tag et omega 3 supplement som kosttilskud.

OK, hvor meget skal jeg tage? Til det spørgsmål er der mange meninger. Mit indtag ligger dagligt på 2-4 gram, hvilket er fornuftigt i forhold til de fleste anbefalinger. Jeg vil anbefale dig at gøre det samme, for ikke at gå glip af de sundhedsfremmende egenskaber.

God fornøjelse med opskriften!

Pssst… “Prøv opskriften af i dit eget køkken, og del oplevelsen med os andre nedenfor…”

5 from 1 reviews
Grillet tunbøf med cremet råkostsalat, mandelfyldte oliven og ost i tern
Forfatter: 
Hands-on tid: 
Tilberedningstid: 
Total tid: 
Antal portioner: 4
 
Ingredienser
  • 4 stk tunbøffer
  • ½ økologisk citron - saft skal anvendes
  • Friskkværnet sort peber
  • Hav- eller stensalt
Salat og tilbehør
  • 1-2 glas oliven mad mandler
  • 500 gram salatost i tern eller feta
  • ½ spidskål
  • ½ rødkål
  • 1 stk lille gulerod
  • 1 stk rød peber
  • ½ rødløg (kan udelades)
  • 1 håndfuld græskarkerner
Dressing
  • 2 dl 38% Creme fraiche (Græsk yoghurt 10%, kan fint anvendes)
  • 2-3 spsk Hellmann's mayonnaise (kan undlades, men det smager skønt)
  • 2 tsk hvidvinseddike
  • ½ økologisk citron - Skal og saft skal anvendes
  • Friskkværnet sort peber
  • Hav- eller stensalt
Tilberedning
  1. Læg tunbøfferne på en tallerken og pres citronsaft ud over tunbøfferne. Lad tunbøfferne marinere i citronsaften, mens råkostsalaten snittes.
  2. Rens og snit alle ingredienserne til råkostsalaten fint, og hæld salaten i en passende salatskål.
  3. Bland alle ingredienserne til dressingen i en skål ved siden af. Hvis ikke du forventer at spise andet end en mindre portion råkostsalat, så nøjes med at blande en passende portion dressing med den mængde råkostsalat du forventer at spise. Gem resten af råkostsalaten og dressingen, hver for sig i køleskabet. På den måde holder det sig friskt og sprødt.
  4. Dræn oliven og hæld dem i skål. Dræn også salatosten og hæld det i en skål.
  5. Tænd op i grillen, grillpanden eller en almindelig pande, hvis ikke du har mulighed for andet.
  6. Som med meget andet fisk, er det utroligt nemt at splitte af, hvis du giver det for meget varme. Jeg gav tunbøfferne 1 minut på hver side. Det afhænger en smule af tykkelsen på tunbøffen, men ½-1 minut på en varm grill, er et rigtig god udgangspunkt. Tunbøffen må gerne være rød - rosa inden i.

Serveringsforslag kan du se på billedet ovenfor 🙂

– Bon appétit –

Please enter your comment!
Please enter your name here