Grillede tunbøffer med cremet råkostsalat, mandelfyldte oliven og ost i tern

Grillede tunbøffer med cremet råkostsalat, mandelfyldte oliven og ost i tern
Grillede tunbøffer med cremet råkostsalat, mandelfyldte oliven og ost i tern

Hvad siger du til grillede tunbøffer med grønt?

Prøv min lækre opskrift på grillede tunbøffer med cremet råkostsalat, mandelfyldte oliven og ost i tern, når du vi nyde noget lækkert

Wauw! – Grillede tunbøffer smager helt fantastisk, og så mætter de proteinfyldte tunbøffer virkeligt behageligt i mange timer. Personligt er lyngrillede tunbøffer en klar favorit!

Alle eksperterne fortæller os, at vi skal huske at spise godt med fisk, gerne fede fisk og gerne flere gange om ugen. Det er der specielt tre fornuftige grunde til.

  1. Fede fisk indeholder de super sunde omega 3 fedtsyrer.
  2. Du får varieret dine proteinkilder fra ko, gris, fjerkræ osv.
  3. Veltilberedt fisk smager jo helt fantastisk!

For god ordens skyld vil jeg nævne, at tun ikke er en fed fisk, men du kan nyde godt af punkt 2 og 3 ovenfor. Er du ude efter fede fisk, så prøv fx laks, sild og makrel, der indeholder en del omega 3 fedtsyrer.

Prøv opskriften: Dild-dampet laks med flødestuvet spinat og saftig broccoli

Tip! Flere undersøgelser viser at de fleste mennesker, får alt for lidt omega 3 fedtsyrer gennem deres kost. Tag evt. omega 3 som kosttilskud, hvis du har brug for det.

Hvor meget fiskeolie (omega 3) bør du indtage? Mit indtag ligger dagligt på 2-4 gram fiskeolie, hvilket er fornuftigt i forhold til de fleste anbefalinger. Meningerne er mange, og du har sandsynligvis ikke brug for kosttilskud af nogen art, hvis du spiser varieret.

Rigtig god fornøjelse med opskriften!

Pssst… “Når du har prøvet opskriften, så del gerne din oplevelse nedenfor ;-)”

5 from 1 reviews
Grillede tunbøffer med cremet råkostsalat, mandelfyldte oliven og ost i tern
Forfatter: 
Hands-on tid: 
Tilberedningstid: 
Total tid: 
Antal portioner: 4
 
Ingredienser:
  • 4 stk tunbøffer
  • ½ økologisk citron - saft skal anvendes
  • 1 tsk peber
  • 1 salt
Salat og tilbehør
  • 1-2 glas oliven mad mandler
  • 500 gram salatost i tern eller feta
  • ½ spidskål
  • ½ rødkål
  • 1 stk lille gulerod
  • 1 stk rød peber
  • ½ rødløg (kan udelades)
  • 1 håndfuld græskarkerner
Dressing
  • 2 dl 38% Creme fraiche (Græsk yoghurt 10% eller let yoghurt, kan alternativt anvendes)
  • 2-3 spsk Hellmann's mayonnaise (kan undlades, men det smager skønt)
  • 2 tsk hvidvinseddike
  • ½ økologisk citron - Skal og saft skal anvendes
  • ½ tsk peber
  • ½ salt
Sådan gør du:
Sådan laver du perfekt grillede tunbøffer
  1. Læg tunbøfferne på en tallerken og pres citronsaft ud over tunbøfferne. Lad tunbøfferne marinere i citronsaften, mens råkostsalaten snittes.
Sådan laver du en lækker råkostsalat med mandelfyldte oliven og ostetern
  1. Rens og snit alle ingredienserne til råkostsalaten fint, og hæld salaten i en passende salatskål.
  2. Bland alle ingredienserne til dressingen i en skål ved siden af. Hvis ikke du forventer at spise andet end en mindre portion råkostsalat, så nøjes med at blande en passende portion dressing med den mængde råkostsalat du forventer at spise. Gem resten af råkostsalaten og dressingen, hver for sig i køleskabet. På den måde holder det sig friskt og sprødt.
  3. Dræn oliven og hæld dem i skål. Dræn også salatosten og hæld det i en skål.
  4. Tænd op i grillen, grillpanden eller en almindelig pande, hvis ikke du har mulighed for andet.
  5. Som med meget andet fisk, er det utroligt nemt at splitte af, hvis du giver det for meget varme. Jeg gav tunbøfferne 1 minut på hver side. Det afhænger en smule af tykkelsen på tunbøffen, men ½-1 minut på en varm grill, er et rigtig god udgangspunkt. Tunbøffen må gerne være rød - rosa inden i.

Serveringsforslag kan du se på billedet ovenfor 🙂

– Bon appétit –

  Få vejledning, viden og værktøjer til at lykkes!

KUN FÅ LEDIGE PLADSER

 

Please enter your comment!
Please enter your name here