Grøntsags-carbonara med fritteret gris, ostesovs og parmesanost

Grøntsags-carbonara med fritteret gris, ostesovs og parmesanost
Grøntsags-carbonara med fritteret gris, ostesovs og parmesanost

Har du prøvet lækker grøntsags-carbonara?

Prøv min opskrift på den bedste carbonara med grøntsager, fritteret gris, cremet ostesovs og revet parmesanost » Sund hverdagslivret

Er du gal, hvor smager sådan en omgang spinat-squashpasta med tomat, fritteret gris, cremet ostesovs og parmesanost himmelsk. Her går du altså ikke galt i byen!

Nøglen til ideel mad, er at spise sund og velsammensat mad, der smager dejligt og giver dig god mæthed pr. kalorie. Det opnår du bl.a. ved at spise dig mæt og glad i veltilberedt mad, der er centreret omkring mættende proteiner og kalorielette grøntsager.

Ikke vild med spinat eller squash? Så behøver du ikke anvende spinat og spiraleret squash. Du kan nemlig sagtens anvende alle mulige andre slags salater og/eller snittede grøntsager som grøntsagsbund til din grøntsags-carbonara.

PRØV OGSÅ: Squash-spidskåls-carbonara med sprød bacon og saftig skinke

Jeg har flere gange serveret retten her som gæstemad, og det fungerer den fortrinligt til. Hele molevitten kan nemlig forberedes i god tid, og både den cremede ostesovs, og det fritterede svinekød tåler genopvarmning. Squashen og spinaten holder sig fint i køleskabet.

Alt i alt får du opskriften på en let og lækker solskinsmåltid her…

Rigtig god fornøjelse med opskriften!

Pssst… “Når du har prøvet opskriften, så del gerne din oplevelse nedenfor ;-)”

4.86 fra 1 stemmer
Grøntsags-carbonara med fritteret gris, ostesovs og parmesanost
Forfatter: 
Hands-on tid: 
Tilberedningstid: 
Total tid: 
Antal portioner: 4
 
Ingredienser:
Kødet til din carbonara
  • 100 gram bacon i tern
  • 400-500 gram nakkefilet eller nakkekoteletter skåret i cirka 1 x 1 cm stykker
  • OBS. Smag til med krydderier: Salt, peber, paprika osv.
Cremet ostesovs og parmesanost til din carbonara
  • 2 æg
  • 200 gram flødeost gerne med smag fx pikant eller krydderurter
  • 1 terning svinebouillon (okse- eller kyllingebouillon er også fint)
  • 50 gram revet parmesanost
  • ½ tsk friskkværnet sort peber
  • OBS. fortynd om nødvendigt ostesovsen med lidt vand
Grøntsagspasta til din carbonara
  • 2 squash / zucchini (i alt cirka 800-1000 gram færdigstrimlet squash)
  • 100 gram friske spinatblade
  • 250 gram små tomater delt i fire både
Sådan gør du:
  1. På en slip-let pande steges/fritteres baconen og svinesmåkødet semi-sprødt ved høj varme.
  2. Når kødet er færdigstegt, lægges det forsigtigt af på en tallerken, og dækkes til med stanniol.
  3. Hæld stegefedtet væk fra panden, og tilføj flødeost og æg til panden. Lad æg, flødeost og bouillon forenes til en sammenhængende ostesovs under kyndig omrøring ved middel varme.
  4. Mens kødet steges og ostesovsen tilberedes, skylles og rives de tre squash med et juliennejern, og spinat bladende skylles og rystes frie for vand.
  5. Bland til sidst squashpasta og spinatblade i en serveringsskål, og server det med tomatbåde, fritteret svinesmåkød, cremet ostesovs og revet parmesanost.

Opskriften er diabetes-venlig Nyd mine nemme, sunde og lækre retter som diabetiker!


Serveringsforslag kan du se på billedet ovenfor 🙂

LOW-CARB | LCHF | KETOGENIC

– Bon appétit –

[mailmunch-form id="617934"]

2 KOMMENTARER

    • SÅDAN! Hvor er det skønt at høre Pia 😀

      Min ambition er bl.a. at inspirere mennesker til at gøre mere, udforske mere og få mere ud af livet.
      Din beretning er jo et godt eksempel på at vi flytter os som mennesker, når vi udfordrer os selv… og nu kan du lide zuccini! Skønt!

      Ha’ en fantastisk dag 😀

Skriv din kommentar her
Venligst indtast dit navn her