Har du prøvet bøffer i sovs af kokosmælk?
Prøv min mundvandsprovokerende lækre madopskrift på hakkebøffer i sovs af kokosmælk med bløde løg og blomkåls-spinatmos
Livretten her, lavede jeg for nogen tid siden oppe hos en kammerat. Jeg elsker at lave mad og det hænder, med tilladelse naturligvis, at jeg står for madlavningen eller hjælper til i køkkenet, selv når jeg er inviteret som gæst.
Sundhed handler om balance, mængde og kontekst, og i virkelighedens verden behøver du ikke forbyde madvarer eller hele fødevaregrupper – medmindre du er allergisk. Når vi får lært at spise sunde mængder, kan både broccoli og vingummi indgå i en sund kost.
Når alt kommer til alt, er det hverken en sort/hvid tankegang, forbudte fødevarer eller kostretninger som Paleo, LCHF, KETO eller Low-Carb, der afgør om vi tager på, taber os eller fastholder vores nuværende kropsvægt.
Vores vægt afgøres af hvorvidt vi over tid er i kalorieoverskud, kalorieunderskud eller indtager en kaloriemængde svarende til vores ligevægtsindtag.
Bliv klogere på at spise sovs, mens du taber dig i opskriftsindledningen her
Selvom kunsten at nyde alt mad i sunde mængder kan være udfordrende, så er det bl.a. det, jeg har hjulpet en masse mennesker med at lære de sidste 10 år. Derfor ved jeg også, at du kan lære kunsten.
Der findes så mange spændende, lækre og nydelsesfulde fristelser i livet, og at gøre dem forbudt virker sjældent i længden.
Når du slipper dine forvirrende og vildledende madregler og lægger din forbudt-tænkning og strikse madrestriktioner bag dig, vil du opleve mere madglæde, frihed og fornyet overskud til at opnå langvarig vægtsucces.
Rigtig god fornøjelse med opskriften!
Pssst… “Når du har prøvet opskriften, så del gerne din oplevelse nedenfor ;-)”
- 500 gram hakket oksefars
- 1 stort løg
- ½ terning oksebouillon opløst i en smule kogende vand (cirka 0,1 dl)
- ½ tsk salt
- ½ tsk friskkværnet sort peber
- 1 spsk smør (kan undlades ved brug af slip-let pande)
- 1 dåse kokosmælk (vi skal kun bruge den fede del af mælken)
- ½ oksebouillonterning
- 600 gram blomkålsbuketter
- 5-6 klumper hakket spinat (optøet fra frost)
- 75 gram flødeostpikant (kan undlades for paleo)
- 1 dusk frisk eller 2-3 tsk tørret basilikum
- Smag til med salt, peber og andre spændende krydderier
- Skræl det store løg og snit halvdelen fint, hvorefter løget blandes med oksefars, bouillon, salt og peber. Skær den sidste halvdel af løget i skiver(det laver vi bløde løg af).
- Giv en stor pande høj varme, og lad smøret smelte.
- Mens smøret smelter, formes 4-6 hakkebøffer af oksefarsen.
- Læg hakkebøfferne og det skiveskårne løg på panden. Vend jævnligt rundt i løgene, og steg hakkebøfferne i 4 minutter på hver side.
- Tilsæt herefter den fede del af kokosmælken og den halve bouillonterning til panden. Rør pandesovsen sammen og smag til med salt, peber, bouillon og evt. et par dråber kulør.
- Lad sovs, bøffer og løg simre i nogle minutter ved lav varme inden servering.
- Kog blomkålsbuketterne i 12-15 minutter til de er semi-møre.
- Hæld kogevandet fra blomkålen. Vrid vandet ud af de optøede klumper spinat. Tilføj spinat, snittet bassilikum, flødeost og krydderier til blomkålen. Omrør hele molevitten og mos det groft med en grydeske inden servering.
Opskriften er diabetes-venlig Nyd mine nemme, sunde og lækre retter som diabetiker!
Serveringsforslag kan du se på billedet ovenfor 🙂
LOW-CARB | LCHF | KETOGENIC | PALEO
– Bon appétit –
[mailmunch-form id="617934"]
Velsmagende ret, nem at tilberede. Vi er 2 pensionister, der samarbejder om opgaverne.v.h. Jette
Tak – Dejligt i kan lide retten, også en af mine nemme livretter 😉
Samarbejde er altid en god ting – Skøn dag Jette 😀