Cremet paprika-tomatsovs med sprødstegte bacontern

Cremet paprika-tomatsovs med sprød bacon » Nem sovseopskrift
Cremet paprika-tomatsovs med sprød bacon » Nem sovseopskrift

Prøv en cremet paprika-tomatsovs til din mad

Her får du sovseopskriften på en nem og cremet paprika-tomatsovs med sprødstegte bacontern, der passer perfekt til dine livretter.

Uhm… sovs kan altså bare løfte visse måltider til næste niveau. Det er præcis, hvad jeg synes denne superlækre paprika-tomatsovs kan med et hav af forskellige livretter.

Jeg har bl.a. lad mig inspirere af denne sovseopskrift til mine opskrifter på: Hakkebøffer i paprikaflødesovs og nakkekoteletter i paprikaflødesovs. Men paprika-tomatsovsen kan anbefales til både kylling, lam, svin og oksesteaks, så slå dig bare løs.

 

Sådan spiser du sovs, mens du taber dig og opnår vægttab

Måske du godt kan lide sovs, mens også ønsker at tabe dig og opnå vægttab? Kan begge dele i det hele taget eksistere på samme tid? Skal sovs og meget andet mad du nyder, elsker og holder af forbydes, hvis du ønsker vægttab?  

Det er korrekt, at det meste sovs typisk er meget energitæt. Og energitæt mad gør typisk ikke et kaloriereducering og vægttab nemmere, så hvorfor overhovedet snakke om sovs?

Sovs smager jo også fantastisk, og derfor kan det nemt tænkes, at det vil være uholdbart, at forbyde det. Vi skal huske, at intet mad er sundt eller usundt i sig selv – det handler om mængden, vi indtager maden, fødevaren eller ingrediensen i.

Du kan altså stadigvæk nyde sovs (og alt andet mad, du nyder, elsker og holder af), hvis “blot” du lærer at nyde det hele med måde og i sunde mængder.

Betyder det så mindre sovs, end du plejer? Ja sandsynligvis, men du kan stadigvæk nyde sovs, uden at forbyde det!

 

3 konkrete måder at spise sovs, mens du taber dig

 1. Køb, lav og servér mindre mængder sovs (og “fedende” mad), for så spiser du mindre.
 2. Find glæde i mindre mængder: Lav fx 1 dl sovs, og nyd 1 spsk hver dag i en uge.
 3. Vær nysgerrig på, hvordan du kan gøre dine favoritsovser mindre energitætte.

I forhold til sidstnævnte, kan fløden i dine typiske flødesovsfavoritter skiftes ud med madlavningsfløde, flødeost eller friskost. Sæt fokus på mængden af fx fløde, smør osv. i dine sovser. Halveres mængden og reduceres kalorierne med 50%.

Ja, det er logisk, men sjældent anvendt. De fleste overser, at selv små ændringer, justeringer og reduceringer i hverdagen, giver store resultater når året er omme.

Rigtig god fornøjelse med opskriften!

Pssst… “Når du har prøvet opskriften, så del gerne din oplevelse nedenfor ;-)”

5 from 1 reviews
Cremet paprika-tomatsovs med sprød bacon » Nem sovseopskrift
Forfatter: 
Hands-on tid: 
Tilberedningstid: 
Total tid: 
Antal portioner: 4
 
Ingredienser:
 • 100 gram bacon i tern
 • 1 dåse/glas champignoner
 • 1 løg
 • 1 rød peber
 • 2 fed hvidløg (kan udelades)
 • 2 spsk paprika
 • 1-2 knsp chilipulver (kan udelades)
 • 100 gram flødeost pikant
 • 1 dåse hakkede tomater
 • 1 lille dåse tomatpuré
 • ½ tsk salt
 • ½ tsk friskkværnet sort peber
Sådan gør du:
 1. Grib en stor pande, og steg baconternene sprøde. Tag herefter den sprødstegte bacon af panden.
 2. Hak løg, hvidløg, peberfrugt groft. Sauter det hele i baconfedtet på panden med champignoner, chili og paprika. Efter cirka 4-5 minutters sautering, tilføjer du tomatpuré til panden. Sauter pandens indhold i yderligere 2 minutter.
 3. Tilføj så de hakkede tomater, og stavblend alle pandens ingredienser til en ensartet sovs.
 4. Tilføj flødeosten, og lad så din cremede paprika-tomatsovs koge ind i yderligere 10-15 minutter. Sovsen kan efter behov fortyndes med vand eller koges mere ind, hvis sovsen ønskes tykkere.
 5. Inden servering tilføjes de sprødstegte bacontern til paprika-tomatsovsen.

Retten kan anvendes i LCHF-, LOW-CARB-, Paleo- og Stenalderkøkkenet

Serveringsforslag kan du se på billedet ovenfor 🙂

– Bon appétit –

  Få vejledning, viden og værktøjer til at lykkes!

KUN FÅ LEDIGE PLADSER

Kenneth Fenger
Kenneth Fenger
18/05/2022
Har lige afslutte et 3 måneders forløb… Har lige afslutte et 3 måneders forløb med Johnny. Kan 110% anbefale at tage en dialog med Johnny, det er sindsygt inspirerende og giver resultater at tænker over hvor meget man spiser frem for hvad man spiser. Jeg har fuldstændigt ændret mine vaner og har fået en helt ande indstilling til mad og diveres diæter/kure mm.
Rita
Rita
30/04/2022
Jeg har lige afsluttet et 8 ugers… Jeg har lige afsluttet et 8 ugers forløb hos Johnny, med stor tilfredshed. Jeg var gået i stå, og manglede motivation, samtidig var jeg træt af hurtige slankekure, som ikke holdt i længden. Johnny og jeg har arbejdet en del med det mentale i forhold til de udfordringer, der kan være på arbejdspladsen, hygge med familie og venner osv. Jeg har fået værktøj, som jeg bruger hver dag, mentalt og med hensyn til kosten, samt mængderne. Jeg taber mig stille og roligt, er begyndt at træne igen, samtidig med, at jeg stadig kan nyde, bare i mindre mængder end tidligere. Jeg kan bestemt anbefale et forløb hos Johnny.
Jannie Jørgensen
Jannie Jørgensen
23/04/2022
Jeg kan varmt anbefale et onlineforløb… Jeg kan varmt anbefale et onlineforløb hos LEVBEDRE.DK. Johnny er super motiverende. Han arbejder anderledes og effektivt med de bagvedliggende årsager til de udfordringer, du står med. Som han siger:”Glem alverdens Quick-fixes og gør noget holdbart”, hvis du ønsker holdbare resultater - og hvem gør ikke det? Jeg har fået super god service og resultater, jeg er stolte af. - en varm anbefaling herfra!
Ronnie Nielsen.
Ronnie Nielsen.
20/02/2022
Supermotivator Følger Johnny og lev bedre på både Instagram og Facebook, og bliver motiveret af hans peptalks og fine illustrationer af mad og drikkevaner, har blot ved at følge nogle af hans få og enkle peptalks og råd barberet min fedtprocent ned fra 25 til 15 % på 2 år, og jeg er sikker på at man vil få endnu flottere resultater hvis man køber et af hans forløb og personlig rådgivning, Johnny giver gode råd og tips til kost og motion på et niveau og på en måde så man ikke går død i sin kost og træning, mange tak for det. Vh. Ronnie Nielsen.
Freja Bjørn Fechtenburg
Freja Bjørn Fechtenburg
06/02/2022
🍓🍓🍓🍓🍓 Johnny er enormt inspirerende. Hans smil, glæde og passion smitter i alle hans forskellige opslag - videoer, opskrifter mm. Det giver stor inspiration til at leve et sundere liv og til at passe på sig selv. Johnny har en skøn tilgang og et smittende væsen. Jeg kan varmt anbefale Levbedre.dk
Håndlæser Drømmefanger
Håndlæser Drømmefanger
03/02/2022
Netop afsluttet et 3 måneders forløb … Jeg har netop afsluttet et 3 måneders forløb med Johnny med ugentlige “guldkorn” og en lille “motivations snak” over telefonen hver mandag morgen . Jeg kan på det varmeste anbefale Levbedre.dk og Johnny som gør sundhed enkel med udgangspunkt i dig og dine muligheder og behov Kærlig hilsen Susanne ❤️
Tilla
Tilla
22/12/2021
Kæmpe inspirationenskilde Tak for alt din inspirationen på de sociale medier 😃 det er en fornøjelse at følge dig. Det er første gang, hvor jeg føler min inspireret til at komme i gang med den daglige motions rutine samt tænke over hele mit forhold til maden. Dine råd er simple og giver så god mening. Tak 🙏🏻
Lone Hansen
Lone Hansen
11/11/2021
Jeg har igennem 2-3 år fulgt… Jeg har igennem 2-3 år fulgt Levbedre.dk på sociale mediere, blevet inspireret af alle hans gode og sjove peptalk, hans indgangsvinkel, til at ligestille tankegang, med dagligdagsting. Jeg har lært et skridt er bedre end ingen, jeg har lært at jeg også kan spise pebernødder om sommeren, når lysten er dertil, behøver ikke at overspise i december mdr. Jeg er nu kommet så langt til st træne to gange om ugen, jeg tænker slet ikke over at skal afsted, bare på med tøj og sko og så derud af, jeg har lært ikke at slå mig selv oven i hovedet, hvis jeg spiser is to dage i træk, eller kun trænet en dag, alt er bedre end ingenting.. jeg kan på det varmeste anbefale Levbedre.dk han er så meget nede på jorden og ligetil og det er vi jyder især vilde med... Alt det er uden forløb, så et forløb, må være helt vildt fantastisk og virkelig flytte noget 😊
Christian Schneevoigt
Christian Schneevoigt
17/10/2021
Kontakt endelig Johnny Kontakt endelig Johnny, han er super motiverende og kan give dig en masse nye redskaber, der gør, at du får meget bedre resultater med din udfordringer ift spisning og træning. Dertil synes jeg han er god til at skabe fornyet energi i en, samt godt humør. Johnny er også rigtig menneskelig og nærværende noget der gør en tryg og gør helheds oplevelse rigtig personlig, noget jeg ihvertfald har sat pris på . Jeg har altid fået en super god behandling og service og det er jeg evig taknemlig for.

 

Please enter your comment!
Please enter your name here