HJEMMETRÆNING FOR VÆGTTAB » BEGYNDERPROGRAM

HJEMMETRÆNING FOR VÆGTTAB » BEGYNDERPROGRAM
HJEMMETRÆNING FOR VÆGTTAB » BEGYNDERPROGRAM

START MED (LIDT) HJEMMETRÆNING

Er du pt. ikke (særligt) aktiv, så kan du kickstarte en mere aktiv livsstil med træningsprogrammet her » Start i det små og byg gradvis på.

Nu tænker du måske: ”Det korte træningsprogram er da ikke nok til at komme i bedre form, opnå vægttab og øge min sundhed” MEN… vi skal alle starte et sted.

Husk på, vi ikke skal være gode for at starte, men vi skal starte for at blive god. Fokuser på at opbygge aktivitetsvanen. Gør gode motions-, trænings-, og aktivitetsvaner til en del af din livsstil.

Det gør naturligvis en forskel at gøre noget fremfor ingenting. Selv en lille indsats er bedre end ingen indsats. Alt for mange håbefulde mennesker med gode intentioner, start alt for ofte ud med alt for store planer der kun ender med at holde i få uger eller dage.

SE OGSÅ: JO, LIDT MOTION ER MEGET BEDRE END INGENTING

 

Du taber dig med garanti, når du er i kalorieunderskud

For at lykkes med vægt- og fedttab, skal der skabes et kalorieunderskud. Kalorieunderskud kan overordnet set opnås på tre forskellige måder.

  1. Du kan indtage færre kalorier, end du forbrænder (Kostfokuseret)
  2. Du kan forbrænde flere kalorier, end du indtager (Træningsfokuseret)
  3. Du kan både indtage færre kalorier og forbrænde flere kalorier (Kombiner 1 og 2)

Typisk er sidstnævnte kombination den mest effektive og langtidsholdbare, fordi du vælger en mere holistisk tilgang til at lykkes med vægt- og fedttab.

SE OGSÅ: GØR DIT VÆGTTAB (LIDT) NEMMERE, BEGYND PÅ DET HER

 

“Gør noget fremfor ingenting” » Okay, men hvordan?

Afhængig af hvor du befinder dig i livet pt., så spørg dig selv: “Hvad tror jeg på kan holde om 3, 6 og 9 måneder fra i dag?”

Start fx med at gøre en frisk gåtur til en del af din hver dag. Du kan også prøvet dette lille program til hjemmetræning eller blot håndplukke nogle af øvelserne fra programmet her. Gør din implementering i din hverdag nem, klar og overskuelig, så bliver planen holdbar.

Fokuser på at opbygge vanen i første omgang. Når vanen så sidder fast, kan du udvide og gøre den større på en holdbar måde.
 
Hvis alle de ting, du har prøvet indtil nu IKKE har virket, så har du anvendt en, for dig, dårlig plan, program og strategi.

Sådan implementerer du helt konkret nye aktivitetsvaner

  • Fx når jeg vågner hver morgen, stiger jeg ud af sengen og tager 5 squats, inden jeg fortsætter min dag.
  • Fx når jeg vågner om morgenen, cykler jeg med benene i 30 sekunder, inden jeg stiger ud af sengen og fortsætter min dag.
  • Din plan skal passe til dig, men start i det små, og kobl gerne dine nye aktive livsstilsvaner på vaner, du har i dit liv i dag fx når vækkeuret ringer, så…

…og jo, det nytter noget – al bevægelse tæller!

En god tommelfingerregel for en implementeringsintention er:

  1. HVAD vil du helt konkret udføre af aktiviteter?
  2. HVOR vil du helt konkret udføre aktivitetsvanen?
  3. HVORNÅR vil du helt konkret udføre aktivitetsvanen?
Klarhed, konkrethed og overskuelighed afgør ofte holdbarheden af forandringer.

 

Der er mange fordele ved hjemmetræning bl.a.

  1. Det er bekvemt: Du behøver ikke rejse dig fra sofaen eller huset for at komme til et træningscenter eller en sportsklub. Du kan træne hjemme i dine egne omgivelser, hvilket kan være behageligt og stressaflastende.
  2. Det er billigt: Du behøver ikke at betale for et gym-medlemskab eller dyr træningsudstyr. Du kan bruge hvad du har derhjemme, som f.eks. vægte, elastikker eller endda ingen udstyr overhovedet (f.eks. kropsvægtøvelser).
  3. Det er fleksibelt: Du kan træne, når du har tid og lyst, uanset om det er om morgenen, middagen eller aftenen. Du behøver ikke at tænke på åbningstider eller tidspunkter, hvor der er plads i træningscenteret.
  4. Det er sikkert: I disse tider, hvor COVID-19 pandemien råder, kan hjemmetræning være en sikker måde at holde sig i form på. Du behøver ikke at bekymre dig om at være i tæt kontakt med andre mennesker eller om at blive smittet med en sygdom.
  5. Det giver frihed til at vælge: Når du træner derhjemme, har du frihed til at vælge, hvilken form for træning du vil lave. Du kan følge en DVD, lave dine egne øvelser eller følge en træningsplan på internettet. Du kan fx koble træning og Netflix sammen.

Dagens træningsprogram kan udføres ude, hjemme – allevegne. Det vil sige, du ikke er begrænset af at skulle ned i et træningscenter. Og føler du dig lidt genert, sky eller bange for, hvad andre mon tænker om dig i et træningscenter, er hjemmetræning ligetil.

SE HER: PRØV EN MASSE INSPIRERENDE HJEMMETRÆNINGSØVELSER

 

Der kan også være ulemper ved hjemmetræning

  1. Manglende motivation: Det kan være svært at finde motivationen til at træne hjemme, især hvis man ikke har en fast struktur eller træningspartner at holde sig til.
  2. Begrænsede muligheder: Der er kun så meget man kan gøre hjemme, så man kan hurtigt komme til at føle sig begrænset i sin træning. Der kan for eksempel være mangel på udstyr eller plads til at udføre visse øvelser.
  3. Ingen professionel vejledning: Når man træner hjemme, kan man ikke få den samme professionelle vejledning og feedback som på et fitnesscenter. Det kan gøre det sværere at være sikker på, at man udfører øvelserne korrekt og dermed mindske muligheden for at opnå de ønskede resultater.
  4. Mangel på socialt samvær: Hjemmetræning kan være ensomt, da man ikke har mulighed for at møde andre mennesker, der også træner. Dette kan gøre det mindre tiltrækkende for nogen at træne hjemme.
  5. Forstyrrelser: Der kan være mange forstyrrelser i hjemmet, såsom tv, telefoner eller andre familiemedlemmer, som kan forstyrre træningen og aflede ens fokus.

For nogle kan ovenstående blive en forhindrende udfordringer for at lykkes. De fleste af ovenstående punkter kan imidlertid imødekommes relativt nemt.

Motivationsmæssigt kan du tilknytte dig et onlineforløb fx hos mig.

Muligheder kan du investere i, i det omfang, du har brug for udstyr.

Professionel vejledning kan købes på timebasis, så du kommer godt fra start.

Socialt kan klares med venner, kollegaer eller familie, der ønsker bedre vaner.

Forstyrrelser kan elimineres gennem prioritering, struktur og god familiedialog. 

Find ud af om det fungerer for dig at hjemmetræne. I dag kan den sociale del også klares digitalt via fx FaceTime. I kan mødes til online hjemmetræning på aftalte tidspunkter eller løbe eller gå ture, mens I er på telefonen sammen.

Se mulighederne fremfor begrænsningerne.

Alle kneb gælder, når du vil lykkes!

SE OGSÅ: HOTELVÆRELSE TRÆNINGSØVELSER, DER PASSER TIL ALLE

 

FÅ STYR PÅ MOTIONSVANERNE

[mailmunch-form id="617934"]

Skriv din kommentar her
Venligst indtast dit navn her