SKAB BEDRE MOTIONSVANER – ÈT LILLE SKRIDT AD GANGEN

SKAB BEDRE MOTIONSVANER

Vil du gerne lykkes med at skabe bedre motionsvaner én gang for alle, så lad venligst være med at spænde ben for dig selv igen og igen

Uanset om du vil i bedre form, ønsker at tabe dig, drømmer om mere mentalt overskud, har brug for alenetid eller vil forbedre dit helbred, er gode motionsvaner guld værd!

Ja, ja… det ved jeg, og hvordan lykkes jeg så med det? Pointen i dagens PEPTALK, løfter sløret for den “nok” mest effektive strategi til at ændre dine motionsvaner på en måde, så de kan holde resten af livet!

Helt ærligt, så løb min gamle iPhone 6 faktisk tør for strøm, inden jeg løb tør for ord, så lad mig uddybe den relativt korte peptalk herunder…

Derfor fejler mange med vaneændringer

Det kan være svært at ændre sine motionsvaner, og modsat hvad mange gør, er det meget vigtigt at starte med små skridt, fremfor for store og voldsomme.

Prøv at inkludere mere bevægelse i din dagligdag, f.eks. ved at gå eller cykle til arbejde, skole eller indkøb oftere, end du gør i dag. Tag trappen i stedet for elevatoren, gå en kort tur i din frokostpause og stå lidt mere op, mens du arbejder.

SE OGSÅ: FEDTFORBRÆND (NEMT) 50 KALORIER MERE » HVER TIME!

Vi skal alle starte et sted – bare stil efter at gøre lidt mere, end du gjorde i går.

Du kan også sætte realistiske mål for mere målrettet træning og motion, f.eks. at gå eller løbe en tur på 30 minutter om dagen, og gradvist øge tiden eller intensiteten. Det vigtigste er at være konsekvent og ikke give op, selv om det kan være svært i starten.

SE OGSÅ: GUIDE: Fasthold dine gode motions-, trænings- og aktivitetsvaner

Lidt er meget bedre end ingenting – Jo, det betyder noget!

 

Vil du lykkes, skal hjernen med på forandringerne

Hvis du vil lykkes med at ændre dine vaner og livsstil, er det vigtigt at involvere din hjerne i processen eller kan den blive din værste modspiller og sikre vej til fiasko.

Det kan hjælpe dig at sætte små, konkrete mål og planlægge, hvordan du vil nå dem. Det kan også være nyttigt at identificere de underliggende årsager til, hvorfor du egentlig ønsker at ændre vaner, vægt og livsstil?

SE OGSÅ: HAR DU TÆNK OVER DIT “HVORFOR” I FORANDRINGEN?

Ofte kan det også være hjælpsom, at være nysgerrig på din nuværende “saboterende” adfærd, f.eks. stress, tristhed, rastløshed, ensomhed og andre svære følelser, som du (måske) håndtere på uhensigtsmæssige måder og overspringshandler pga.

Bliv mere bevist, og find bedre måder at håndtere de svære følelser på.

SE OGSÅ: SPISER DU, NÅR DU ER RASTLØS, TRIST ELLER KEDER DIG?

 

Hjernen kender ikke forskel på forestilling og virkelighed

Du kan også bruge positive visualiseringsteknikker for at forstærke din motivation og forstærke dit ønske om at ændre din adfærd. Det kan hjælpe at tænke på de positive effekter af din livsstilsændring, f.eks. at du vil føle dig mere energisk og sundere.

Tænk, visualiser og gennemlev fx en situation, hvor du følte lige præcis den energi, motivation og overskud som du ønsker nu!

Endelig kan det være nyttigt at få støtte fra andre, enten gennem en træningspartner eller en professionel sparringspartner, der kan hjælpe dig med at holde dig på sporet, samt give dig støtte til at navigere i svære øjeblikke og udfordrende situationer.

SE OGSÅ: Slip for overtænkning, spekulation, bekymring og grublerier

Pssst… Nej, bare fordi “noget” er enkelt, betyder ikke det er let. Derfor kan det også være en rigtig god investering, at række ud efter en professionel sparingspartner for at lykkes.

 

[mailmunch-form id="617934"]

Skriv din kommentar her
Venligst indtast dit navn her