JULENS VANILJEKRANSE KAN SPÆNDE BEN FOR VÆGTEN

Hullet i vaniljekranse spænder med garanti aldrig ben for vægten
Hullet i vaniljekranse spænder med garanti aldrig ben for vægten

ELSKER DU (OGSÅ) VANILJEKRANSE?

Uhm… Lækre vaniljekranse der knaser skønt og smager dejligt, og det er nemt at spise en del, når først du får startet. Kender du det?

Har du har svært ved at styre mængden af (indsæt julefristelse), kan kalorierne selvsagt løbe hurtigt op i December måned, hvis ikke du går lidt strategisk smart frem.

Vi ved fra adfærdsforskningen, at tilgængelighed øger sandsynlighed. I den forbindelse er julemåneden December selvsagte årets mest vægtudfordrende måned. Vi bydes på og fristes allevegne af energitætte julefristelser fx vaniljekranse.

SE OGSÅ: JULEGUIDE: 100 KALORIER JULESLIK OG JULEFRISTELSER

Måske er en lille vægtøgning i Julen OK?

Alt for mange går igennem December måned i et følelsesmæssigt dilemma. På den ene side glæder de sig over julen magi og julefristelser, mens de på den anden side konstant udsætter sig selv for selvbebrejdelse og selvkritisk, fordi de “falder i” julefristelser.

Styrende madregler, som er hårdt opdelt i sundt og usundt, rigtigt og forkert osv. giver dig sjældent mulighed for julenydelse, mens du lykkes.

SE OGSÅ: Juster (måske) din målestok for succes med vægttab i dine ferier

Enten spiser du ikke julefristelser, og så er du en succes. Eller også “falder du i” julens fristelser, og så er du en fiaskofis, der igen har ødelagt hele dagen. Hvorefter du går ALL-IN, fordi alt jo alligevel er ødelagt, ved at du har spist to vaniljekranse.

Dine strikse madregler, dit sort/hvid-mindset og dine røverhistorier er bullshit.

 

Sådan hjælper du dig selv gennem en fristende Jul

Lav en julestrategi for nydelse i sunde mængder, når du bydes på fristelser. Gør dig på forhånd tanker, om du vil spise 1 eller 50 vaniljekranse (og andre fristelser), når du tilbydes dem. Hvad er en OK mængde? 

Din sundhed, vægt, dagen osv. ødelægges ikke på et øjeblik, men gravist gennem din mængdeindtagelse. Fortsæt ALDRIG hovedløst indtil skålen tom.

Snacking gør dig ikke usund i sig selv. Mængden af din snacking, påvirker gradvist din sundhed. Du har aldrig spist “noget” eller “så meget”, at merspisning er ligegyldig.

SE OGSÅ: Ligegyldig merspisning findes ikke » STOP, det gør en stor forskel!

 

Sådan tager du styringen ude og hjemme

Tag styringen med situationskontrol i hjemlige omgivelser:

  • Køb kun meget lidt ad gangen, og først når det reelt skal bruges.
  • Bag kun meget små mængder eller spring julebagningen over.
  • Gem alle julefristelser væk, der ikke skal friste din selvkontrol.

Tag styringen med selvkontrol, når du er ude og på farten:

  • Støt dig til din julestrategi, hvilke mængder er OK?
  • Når du ikke er hjemme, så gå udenom fristelserne.
  • Send fristelsesfadene ned i den anden ende.
  • Brug selvkontrol til at sige pænt “nej tak”

SE OGSÅ: “NEJ TAK” » Sådan får du nemmere ved at sige fra og stå ved…

Vær i øvrigt meget gerne åben og ærlig ift. din rejse overfor din partner, familie, bekendte og kollegaer, så de kan spille dig bedre. De fleste julefristelser serveres af et godt hjerte, men vil det hjælpe dig mere med færre fristelser, så sig det højt.

 

Dine madregler og dit mindset spænder ben året rundt

Arbejd på dit sort/hvid-mindset, for det spænder ben for dig – ikke kun i julen, men hele året rundt. Hvorvidt fx vaniljekranse er sundt eller usundt for dig, handler om mængden og konteksten, hvor i du nyder vaniljekranse.

Nyder du to vaniljekranse d. 12. December som eneste julefristelse, bidrager det sandsynligvis til din sundhed(mentalt og socialt), trivsel og livskvalitet.

Spiser du femten vaniljekranse d. 24 December efter en enorm indtag af julemad med efterfølgende risalamande, bidrager vaniljekranse ikke til din sundhed.

SE OGSÅ: KÆMP IMOD “WHAT THE HELL”-EFFEKTEN! – STOP DIG SELV

Ps. Burgere er blot et referencepunkt.

Hvis indlægget hjælper dig, så del det gerne…

// JC fra LEVBEDRE.DK

[mailmunch-form id="617934"]

Skriv din kommentar her
Venligst indtast dit navn her