JO, “SUNDE” HELSEBARER OG AVOCADOER KAN OGSÅ FEDE

JO, SUNDE HELSEBARER OG AVOCADOER KAN OGSÅ FEDE
JO, SUNDE HELSEBARER OG AVOCADOER KAN OGSÅ FEDE

“SUNDE” HELSEBARER OG AVOCADOER

Jo, selvom du spiser “sunde” helsebarer, avocadoer og i øvrigt sundt, vil din vægt altid øges, hvis du i sidste ende kommer i kalorieoverskud

Uanset hvor sundt eller usundt du spiser, vil det afgørende for at opnå fedttab altid være det samme: Formår du at skabe og fastholde et kalorieunderskud eller ej?

Glem ikke det, når du igen frustreret kigger på badevægtens tal, mens du spiser helsebar eller gurgler din “sunde” smoothie lavet på avocadoer og alverdens andre superfoods.

SE OGSÅ: NÅR “SUNDE” SUPERFOODS SPÆNDER BEN FOR VÆGTTAB

 

Det udbredte misforståelse om sunde madvare

Det er en udbredt misforståelse, at sunde fødevarer altid vil hjælpe dig med at tabe dig eller opretholde en sund vægt.

Selvom sunde og næringsrige fødevarer som helsebarer, avocadoer og andre superfoods kan have mange fordele for dit helbred, er det stadig vigtigt at forstå, at det afgørende element i at opnå vægtkontrol er kalorieindtag og kalorieforbrænding.

Selv om sunde fødevarer kan være rige på næringsstoffer og antioxidanter, kan de stadig føre til vægtøgning, hvis du spiser for mange af dem således at kalorieindtaget overskrider dit samlede kaloriebehov.

Det er vigtigt at huske, at for at tabe sig, er det afgørende at opretholde et kalorieunderskud, hvor du forbrænder flere kalorier, end du indtager.

SE OGSÅ: SPÆNDER DE “USYNLIGE” KALORIER BEN FOR VÆGTEN?

 

Jamen, fedtstofferne er jo vildt sunde

Ja, avocadoer indeholder mange sunde fedtstoffer og fiber, der kan hjælpe med at reducere sult og øge din stofskifte. Men en typisk avocado kan indeholde op til 250 kalorier, og hvis du spiser for mange, kan det øge dit samlede kalorieindtag og føre til vægtøgning.

Det samme gælder for helsebarer, som kan indeholde sunde ingredienser som nødder og frugt, men ofte også indeholder tilsat sukker og kalorier, som kan øge dit samlede kalorieindtag.

SE OGSÅ: KALORIELOGIKKEN BAG DIN VÆGT OG ETHVERT VÆGTTAB

 

Så hvad er nøglen til at opretholde en sund vægt?

Det handler om at spise en varieret og afbalanceret kost, der indeholder sunde fødevarer, men stadig overholde dit samlede kaloriebehov ift. dine krops- og vægtmæssige mål.

Det er typisk en god ide, at du får en fornemmelse af, hvor mange kalorier du forbrænder i løbet af en dag, for så ved du, hvor mange kalorier der fastholder din nuværende vægt.

Herfra kan du så reducere i dit kalorieindtag i henhold til dine vægtmål. Jeg tilbyder en GRATIS kalorieberegner, som du er velkommen til at bruge.

SE HER: GRATIS KALORIEBEREGNER TIL SUNDT VÆGTTAB OG VÆGTBALANCE

Selvom sunde fødevarer kan have mange fordele for dit helbred, er det afgørende at huske, at overspisning af enhver fødevare kan føre til vægtøgning. Så husk altid at spise med måde og overvåge dit samlede kalorieindtag, uanset hvor sunde dine fødevarer er.

 

FÅ BEDRE STYR PÅ VÆGTEN

[mailmunch-form id="617934"]

Skriv din kommentar her
Venligst indtast dit navn her