JUICE KAN VÆRE EN “SUND” KALORIEBOMBE FOR DIN VÆGT

OPVEJER SUNDE VITAMINER I JUICE DRIKKEKALORIERNE
OPVEJER SUNDE VITAMINER I JUICE DRIKKEKALORIERNE

JUICE KAN KOSTE PÅ VÆGTEN

Juice smager skønt, men mætter dårligt pr. kalorie du indtager, og dine drikkevaner kan koste dig dyrt på vægten

Juice er ofte anset for at være en sund drikkevare på grund af dens naturlige indhold af frugt og vitaminer. Hvis vægtbalancen er vigtig for dig, er det imidlertid vigtigt at vide, hvordan juicers kalorieindhold ser ud sammenlignet med sodavand med sukker.

Vitaminerne i forfriskende juicer er rigtigt nok sunde, men vitaminerne opvejer oftest ikke dens kalorier og potentielle negative påvirkning på din vægtbalance. Mange overser nemt “sunde” juicer som en potentiel benspænder for vægten, hvilket er ærgerligt.

Bare fordi “noget” indeholder sunde næringsstoffer, er det ikke automatisk slankende og en sund hjælp for dig der drømmer om et holdbart vægttab. Alt kan nydes med måde, og det er netop pointen jeg lægger op til her i artiklen – intet behøver gøres forbudt.

SE OGSÅ: SUND MAD KAN (OGSÅ) FEDE OG FORHINDRE VÆGTTAB

 

JUICE VS SODAVAND (MED SUKKER)

Juice (og for den sags skyld “sunde smoothies) kan indeholde et betydeligt antal kalorier. Kaloriemængden kan, ligesom i illustrationen, fx sammenlignes med sodavand med sukker, hvilket gør juice til en potentiel kaloriebombe under en sund vægtbalance.

Når mad og drikke tænkes som “sundt”, kan det nemt ende i en slags ad-libitum kasse, som over tid kan spænde ben for vægtbalancen og lede til overvægt.

Selvom sukkeret i juicer og smoothies er naturligt forekommende, kan det stadig føre til hurtig blodsukkerstigning og naturligt eller ej, så tæller kalorierne vi indtager altid. Derfor vil ethvert kalorieindtag kunne påvirke vægtbalancen.

SE OGSÅ: SÅDAN KAN ENERGIDRIKKE SPÆNDE BEN FOR VÆGTTAB

 

SUNDHEDSVÆRDI VS KALORIEINDHOLD

Selvom juicer indeholder sundhedsmæssige fordele som vitaminer og mineraler, kan disse sjældent opveje juicers høje kalorieindhold. Sjældent vil “sunde” drikke være en god vej at få tilført de vitaminer og mineraler, som du evt. må have brug for i din kost.

En af udfordringerne ved juice, og i øvrigt alle andre slags drikkekalorier, er at de typisk smager godt, men mætter dårligt pr. kalorie. Mæthedsfornemmelse er en vigtig nøgle i at regulere og reducere kalorieindtag, hvorfor juicer mm. ofte er mindre godt som slankevalg.

Når først vores vaner er grundlagt, bliver de ofte til blinde vinkler. Derfor kan juicevanen og dit regelmæssige indtag af juice (uden at tage hensyn til det høje kalorieindhold) nemt øge din risiko for at ende i et kalorieoverskud, hvilket over tid kan føre til vægtøgning.

SE OGSÅ: DRIKKER DU KALORIER OP SVARENDE TIL HELE MÅLTIDER?

 

DRIK JUICE I SUNDE MÆNGDER

Nej, intet skal forbydes, og det skal juice heller ikke. Men brug dine nyerhvervede indsigter til at tage mere bevidste drikkevalg fremover. Du kan sagtens stadigvæk nyde juice, men gør det måske sjældnere og i små mængder.

Nyd juice i små mængder en tår ad gangen. Du kan med fordel erstatte din juicevane med mere vand, te, kaffe (uden, med få eller kalorielette tilføjelser), der stadig hjælper med at opretholde hydrering, mens du støtter dig selv i vægttabsforløbet.

Juice tilbyder sundhedsmæssige fordele, men det er altså vigtigt at være opmærksom på kaloriernes potentielle påvirkning af vægtbalancen. Nyd derfor juice, smoothies og andre drikkekalorier i sunde mængder, så du undgår de bliver skjulte kaloriebomber.

SE OGSÅ: COLA (MED SUKKER) KAN KOSTE DYRT PÅ BADEVÆGTEN

 

FÅ STYR PÅ ÅRSAGERNE TIL DIN OVERVÆGT

[mailmunch-form id="617934"]

Skriv din kommentar her
Venligst indtast dit navn her