KAN DU SE KALORIEFORSKELLEN PÅ KYLLINGESALATERNE?

KAN DU SE KALORIEFORSKELLEN PÅ KYLLINGESALATERNE
KAN DU SE KALORIEFORSKELLEN PÅ KYLLINGESALATERNE

KALORIEFORSKELLEN ER USYNLIG

Selvom to kyllingesalater (eller andet salat og grønt) ligner hinanden, kan kalorieforskellen være enorm!

Du synes måske, du gør alt det “rigtige” for at tabe dig. Du spiser primært sunde måltider med en masse salat og grøntsager, men noget spænder ben for dit vægttab. Men som du kan se i illustrationen, er det umuligt at se kalorieforskellen på de to kyllingesalater.

De “usynlige” kalorier er en af de typiske steder, hvor du med fordel kan dit fokus, når du møder modstand i et vægttabsforløb. Uanset om du køber færdige salater, laver dem selv eller tilbereder andre grøntsager, så vær OBS på doseringen af olier, dressinger mm.

For de næsten “usynlige” kalorier herfra er et af de typiske steder, hvor du ubevidst kan spise dig til en kæp i hjulet ift. vægtbalancen. Vær mådeholden, når du doserer olier, dressinger og øvrige fedtstoffer i din madlavning mm.

SE OGSÅ: FEDTSTOF FX OLIE KAN HURTIGT BLIVE EN KALORIEFÆLDE

 

SÅDAN UNDGÅR DU VÆGTFÆLDEN

Reducer, minimer eller udskift evt. dine typiske salatdressinger med kalorielette light varianter i kampen mod kiloene. Sauterer du ofte grøntsager, så vær også her opmærksom på din dosering af evt. olie, smør og fedtkilder.

Du kan nemt og hurtigt få tilføjet mange hundrede kalorier til din kalorielette grøntsager, hvis du er rundhåndet med olier og fedtstoffer i din madlavning. Valget er naturligvis dit, men det gør ikke dit vægttab og rejsen mod en sundere vægtbalance nemmere.

Når det kommer til at lykkes med vægttab, er det vigtigt både at være opmærksom på de synlige, mindre synlige og “usynlige” ingredienser, der “gemmer” sig i din mad. I denne forbindelse, er det vigtigt at huske, at også sunde ingredienser bidrager med kalorier.

SE OGSÅ: SUND MAD KAN (OGSÅ) FEDE OG FORHINDRE VÆGTTAB

 

NEJ, DU SKAL IKKE VÆRE FEDTFORSKRÆKKET

Mange mennesker undgår nærmest panisk fedt i kosten af frygt for kalorierne, men pointen med illustrationen og artiklen her, er at opfordre til at være bevidst om mængderne.

Ja, olivenolie er kendt for sine sundhedsmæssige fordele, herunder hjerte-kar-fordele og antiinflammatoriske egenskaber. Men overse ikke at olivenolie indeholder over 900 kalorier pr. deciliter – specielt ikke hvis du drømmer om vægttab og sundere vægtbalance.

Se bare illustrationens to spiseskefulde olivenolie, der indeholder mellem 240-270 kalorier. Det betyder også at en kalorielet kyllingesalat, pludselig får øget kalorieindholdet markant, selvom det visuelt ikke synes af noget som helst.

SE OGSÅ: KALORIER FRA SUND MAD KAN OGSÅ STOPPE DIT VÆGTTAB

 

MÆNGDER, DOSERINGER OG PORTIONER

I stedet for at undgå fedt helt, kan du nyde sunde fedtkilder i sunde mængder. Princippet om sunde mængder, kan du med fordel benytte dig af som en guideline på tværs af dine kalorieindtag fra mad, drikke, fristelser – og snart sagt alt andet i livet.

Små forbedringer er ofte nemmere og mere holdbare end store. Få tiden til at arbejde for dig. Begynd at reducere i dine mængder, doseringer og portioner i hverdagen, så tillader du stadig nydelse uden afsavn, mens du får styr på vægten og en sundere vægtbalance.

Lad os runde af med et sidste ofte afgørende guldkorn: Brug ikke dig selv som skraldespand. Begynd at levne mad, kage, fristelser osv., når du er mæt, tilfredsstillet og glad. Du fixer hverken vejret eller sult i verden ved at spise op eller spise for meget.

Du skaber og fastholder blot et stædigt vægtproblem i dit eget liv.

SE OGSÅ: STOP MED AT BRUGE DIG SELV SOM SKRALDESPAND – NU!

Hvis indlægget hjælper dig, så del det gerne…

 

FÅ STYR PÅ DINE BLINDE VINKLER

[mailmunch-form id="617934"]

Skriv din kommentar her
Venligst indtast dit navn her