KALORIER FRA SUND MAD KAN OGSÅ STOPPE DIT VÆGTTAB

KALORIER FRA SUND MAD KAN OGSÅ STOPPE DIT VÆGTTAB
KALORIER FRA SUND MAD KAN OGSÅ STOPPE DIT VÆGTTAB

SUND MAD UDLØSER IKKE VÆGTTAB

Spiser du en masse sund mad i dit vægttab, men oplever igen og igen stilstand eller (gud forbyde det) vægtøgning?

At spise sundt er en hjørnesten i mange vægttabsstrategier, men det er vigtigt at forstå, at sund mad ikke altid automatisk fører til vægttab. Hvis vi overfokuserer på at spise sundt, som afgørende for vores succes med vægttab, kan det nemt ende med fiasko i stedet.

Når snakken går på “sund mad”, inkluderes “sunde” fødevarer som bl.a. avocado, olivenolie, nødder, peanut butter og lignende hos de fleste.

Selvom disse fødevarer er fyldt med sundhedsmæssige fordele, kan de også udgøre en skjult faldgrube, der kan bremse dit vægttab. Lad os kigge nærmere på, hvorfor sunde madvarer ikke garanterer vægttab, og hvorfor kalorieunderskud er nøglen til at lykkes.

Det paradoksale ved nogle sundhedsfødevarer er, at de, selvom de er gode for din krop, også kan bidrage til uønsket overvægt, hvis de ikke nydes med omhu.

SE OGSÅ: SUND MAD KAN (OGSÅ) FEDE OG FORHINDRE VÆGTTAB

 

GÅR DIT VÆGTTAB I STÅ IGEN OG IGEN?

Jeg har gennem de sidste 10 år hjulpet mange mennesker, hvis benspænder var “sund” mad i for store mængder. Jo, det giver naturligvis mening af prioritere “sund” mad, men “sund” mad kan også gøre dig tyk og spænde ben for vægttab.

Fødevarer som avocado, nødder og olivenolie er rigtigt nok rige på sunde fedtstoffer, fibre og antioxidanter. Men de er også kalorierige, hvilket betyder, at selv små mængder kan bidrage betydeligt til dit daglige kalorieindtag.

SE OGSÅ: HVAD DU (MÅSKE) OVERSER, NÅR DIT VÆGTTAB GÅR I STÅ

 

UDLØSER SUND MAD IKKE VÆGTTAB?

Nej, sund mad udløser ikke automatisk vægttab, og det er desværre en tankefælde ift. vægttab, som er en hyppig årsag til udeblivende vægttab hos en del mennesker.

Mange køber sig fattige i super “sunde”, økologiske og “magiske” helsemadvarer, men oplever at vægttabet udebliver, hvilket gør deres slankeprojekt super frustrerende. Det sker fordi forudsætningen for vægttab er tænkt, forstået eller fortolket forkert.

Forudsætningen for at opnå vægttab er ikke sunde madvalg. Forudsætningen ligger i, hvorvidt du formår at skabe og fastholde et kalorieunderskud over tid, hvorfor du bør lægge dit primære fokus i den forudsætning først og fremmest.

Jo, det giver mening, at du prioriter at leve og spise sundt, men glem ikke at forudsætningen for vægttab er kalorieunderskud.

SE OGSÅ: ER DIT VÆGTTAB GÅET I STÅ, SELVOM DU SPISER SUNDT?

 

HVAD MANGE OVERSER I ET VÆGTTAB

Tro endelig ikke, at du kan spise uanede mængder sund mad i forbindelse med dit vægttab, for kalorier tæller stadig – uanset kilden.

Fokuser derfor på at øge dit kaloriebevidsthed både ift. “sunde” og “usunde” madvarer, for begge dele kan være forenelige med at opnå vægttab. Ofte er en forudsætning for holdbart vægttab, at du tillader dig selv at nyde både “sundt” og “usundt” i sunde mængder.

Omvendt er en af de typiske vægttabsfælder, at vores strikse sort/hvide sundhedstænkning udelukker for meget over for lang tid, hvorfor vi før eller siden igen falder i, og dropper vores slankeprojekt endnu engang.

Selvom sund mad er afgørende for din generelle sundhed, er det vigtigt at forstå, at det ikke er en magisk nøgle til vægttab. At opnå og opretholde et kalorieunderskud er den faktiske nøgle til succesfuldt vægttab.

SE OGSÅ: GÅR DIT VÆGTTAB I STÅ PGA. KALORIERIGE WEEKENDER?

Hvis indlægget hjælper dig, så del det gerne…

 

FÅ STYR PÅ DIN VEJ TIL VARIGT VÆGTTAB

[mailmunch-form id="617934"]

Skriv din kommentar her
Venligst indtast dit navn her