
4-6 Personer
Hands-on: 15min – Total tid: 60min
LCHF | PALEO | LOW-CARB
Himmelsk alternativ til flødekartofler…
Vi er helt enige om at flødekartofler smager djævelsk godt. Her i opskriften får du et forslag til, hvordan du kan skifte kartoflerne ud med den mindre energitætte grøntsag kinaradisen. Faktisk synes jeg at flødekartoffel-oplevelse bibeholdes ganske godt.
Og ja, 15 minutter er faktisk alt der kræves, hvis du er lidt kvik på hænderne.
Til at lave kinaradise ala flødekartofler, skal du bruge din tyndskræller, dit mandolinjern, din stavblender, en skål, et ildfast fad og følgende ingredienser.
Tip! Viser det sig at din ostesovs er en smule tynd i det, kan det med let hånd, tilføre lidt ekstra pofiber til retten. Vend forsigtigt rundt i rettens sovs, så skulle sovsen gerne samle sig lidt ekstra.
Rigtig god fornøjelse med opskriften!
Pssst… “Når du har prøvet opskriften, så del gerne din oplevelse nedenfor ;-)”
- 1 stor Kinaradise (omkring 1 kg)
- 1 stort Løg
- 1 fed Hvidløg
- 3-4 dl Fløde (TIP: Fløde som har været frosset, kan ikke bruges her)
- 200 g Flødeost (evt. med pikant eller anden spændende smag)
- 3-4 spsk Pofiber
- 50-100 g revet Ost
- 1-2 tsk Friskkværnet Peber
- 2-3 tsk Hav- eller Stensalt
- Tilføj evt. selv andre krydderier fx krydderurter mm.
- Tænd din ovn på 180 grader. Denne gang skal vi ikke bruge varmluft funktionen.
- Skræl kinaradisen og løget. Riv både kinaradisen og løget på et mandolinjern, så du får lavet en masse tynde flager af både løg og kinaradisen.
- Hæld fløde, flødeost, hvidløg, pofiber og krydderierne i en skåle og blend massen godt igennem, så den fremstår som en fed ostesovs. Smag gerne til med flere krydderier undervejs.
- Tag et ildfast fad af passende størrelse og sørg for at få det smurt godt op med smør.
- Fordel nu skiverne af løg og kinaradise i henholdsvist et lag ad gangen med ostesovs imellem hvert lag. Slut af med at tyndt lag ostesovs øverst.
- Fordel det revne ost på toppen af dine kinaradise ala flødekartofler.
- Sæt fadet i ovnen og bag det i 45 minutter, hvorefter du kan skrue ned på 160 grader, hvis osten er ved at tage for meget farve.
Serveringsforslag kan du se på billedet ovenfor 🙂
– Bon appétit –
Man skal ikke piske for længe- for så klumper det – lidt som hytteost.
Fint indspark – tak 😉
Hej. Brugte en rest piskefløde. Bruger du kaffefløde? For det bliver hurtigt til “smør” med blenderen. Jeg skiftede til håndkraft. 🙂
Hej Hanne
Jeg brugte/bruger piskefløde og oplevede ikke det blev til smør, måske din blender er mere effektiv end min.
Håber resultatet blev smagfuldt?
Super opskrift. Min teensgesøn syntes, det er bedre end den “ægte vare” Vi skruer lidt op for hvidløg og ost. Bruger foodprocessor nu. Stavblender duer ikke. Det bliver klumpet. Mætter meget efter vores erfaring.
Tusinde tak – Hvor er det skønt! Når teenagerne er vilde med maden, så er den godkendt 😀
Ha’ en fantastisk søndag 😉
Hold da op, det smagte lækkert.
Min kæreste var villig til at opgive kødet bare for at kunne spise mere flødekinaradisse. Vi brugte garlicost den flødeskum agtige i stedet for flødeost og hvidløg, det virker godt. Tak for mad
Wauw… hvor lyder det skønt Bettina,
Fantastisk med kæresten, så ved vi det har smagt himmelsk 😉
Velbekomme – ha’ en skøn weekend 😀
Det smagte vild godt, jeg brugte glaskål i stedet for kinaradise, det er helt sikkert blevet et hit her hos os
Glimrende erstatning 😉
Tusinde tak for skøn feedback 😀
God weekend
Super lækker erstatning for almindelige flødekartofler nu hvor vi spiser lchf.
Det var et hit hos alle. Den lækre fløde/ostecreme har inspireret mig til en dip, da jeg synes det er svært at få 38% cremefraiche i butikkerne. Så den bliver brugt næste gang grønsagsstavene skal dyppes
Havde helt glemt kinaradisen, i aften skal den afprøves som hasselback “kartoffel”.
Dejligt 😀 – Godt du har fundet kinaradisen igen 😀