Kinaradise i flødesovs ala flødekartofler – Smagfuldt tilbehør

Kinaradise i flødesovs ala flødekartofler - Smagfuldt tilbehør
Kinaradise i flødesovs ala flødekartofler - Smagfuldt tilbehør

Prøv kinaradise i flødesovs ala flødekartofler

Her får du opskriften på kinaradise i flødesovs, som er et himmelsk alternativ til flødekartofler – Prøv det sammen med dine livretter!

YES! Vi er helt enige om at flødekartofler smager djævelsk godt. Her i opskriften får du et forslag til, hvordan du dels kan skifte kartoflerne ud med den mindre energitætte grøntsag kinaradisen. Her ud over får du et

Kartofler indeholder 82 kalorier per 100 gram, hvor kinaradisen indeholder 18 kalorier. Det er blot kalorieforskellen i grøntsagsvalget. Flødesovsen er selvsagt det mest energitætte del af opskriften. Derfor får du nogle ekstra kaloriereducerende forslag i opskriften.

Faktisk synes jeg, at flødekartoffel-oplevelse bibeholdes ganske godt. Og ja, så kan tilbehørsopskriften klares på omkring 15 minutter, hvis du er lidt kvik på hænderne.

Til at lave kinaradise ala flødekartofler, skal en tyndskræller, et mandolinjern, en stavblender, en skål, samt et ildfast fad bruges, udover opskriftens ingredienser.

Tip! Viser det sig at din ostesovs er en smule tynd i det, kan det med let hånd, tilføre lidt ekstra pofiber til retten. Vend forsigtigt rundt i rettens sovs, så skulle sovsen gerne samle sig lidt ekstra.

Rigtig god fornøjelse med opskriften!

Pssst… “Når du har prøvet opskriften, så del gerne din oplevelse nedenfor ;-)”

5 from 1 reviews
Kinaradise i flødesovs ala flødekartofler
Forfatter: 
Hands-on tid: 
Tilberedningstid: 
Total tid: 
Antal portioner: 6
 
Ingredienser:
 • 1 stor Kinaradise (omkring 1 kg)
 • 1 stort Løg
 • 1 fed Hvidløg
 • 3-4 dl Fløde (TIP: Fløde som har været frosset, kan ikke bruges her)
 • 200 g Flødeost (evt. med pikant eller anden spændende smag)
 • 3-4 spsk Pofiber
 • 50-100 g revet Ost
 • 1-2 tsk Friskkværnet Peber
 • 2-3 tsk Hav- eller Stensalt
 • Tilføj evt. selv andre krydderier fx krydderurter mm.
Sådan gør du:
 1. Tænd din ovn på 180 grader. Denne gang skal vi ikke bruge varmluft funktionen.
 2. Skræl kinaradisen og løget. Riv både kinaradisen og løget på et mandolinjern, så du får lavet en masse tynde flager af både løg og kinaradisen.
 3. Hæld fløde, flødeost, hvidløg, pofiber og krydderierne i en skåle og blend massen godt igennem, så den fremstår som en fed ostesovs. Smag gerne til med flere krydderier undervejs.
 4. Tag et ildfast fad af passende størrelse og sørg for at få det smurt godt op med smør.
 5. Fordel nu skiverne af løg og kinaradise i henholdsvist et lag ad gangen med ostesovs imellem hvert lag. Slut af med at tyndt lag ostesovs øverst.
 6. Fordel det revne ost på toppen af dine kinaradise ala flødekartofler.
 7. Sæt fadet i ovnen og bag det i 45 minutter, hvorefter du kan skrue ned på 160 grader, hvis osten er ved at tage for meget farve.

Serveringsforslag kan du se på billedet ovenfor 🙂

– Bon appétit –

  Få vejledning, viden og værktøjer til at lykkes!

KUN FÅ LEDIGE PLADSER

 

10 KOMMENTARER

 1. Hej. Brugte en rest piskefløde. Bruger du kaffefløde? For det bliver hurtigt til “smør” med blenderen. Jeg skiftede til håndkraft. 🙂

 2. Super opskrift. Min teensgesøn syntes, det er bedre end den “ægte vare” Vi skruer lidt op for hvidløg og ost. Bruger foodprocessor nu. Stavblender duer ikke. Det bliver klumpet. Mætter meget efter vores erfaring.

 3. Hold da op, det smagte lækkert.
  Min kæreste var villig til at opgive kødet bare for at kunne spise mere flødekinaradisse. Vi brugte garlicost den flødeskum agtige i stedet for flødeost og hvidløg, det virker godt. Tak for mad

 4. Det smagte vild godt, jeg brugte glaskål i stedet for kinaradise, det er helt sikkert blevet et hit her hos os

Please enter your comment!
Please enter your name here