Har du smagt oksekødsrulle med bacon?
Nem og lækker opskrift på oksekødsrulle med bacon, knoldfritter og blomkål-broccolimix » Glimrende som gæstemad
Bacon må betegnes som verden bedste krydderi, hvis du spørger mig. Bacon smager helt fantastisk, og ofte kan bacon løfte et velkendt måltid til nye smagsmæssige højder.
“Hov! Det er alt for meget bacon”, har ingen nogensinde sagt…
Bacon er naturligvis forholdsvist energitæt, så også her, betyder mængden noget, hvis vægten er i fokus. Men bacon “sveder” ofte størstedelen af sit fedtindhold ud, hvilken jo med sund fornuft kan undlades, hvis kalorierne ønskes reduceret.
Følg opskriften nedenfor, og giv dig så gerne i kast med at udvikle din helt egen favorit-rulle. Slip kreativiteten løs i dit køkken. Måske du har lyst til at stoppe kødrullen med oliven og feta, flere grøntsager, jalapenos eller hvad du end må have lyst til.
PRØV OGSÅ: Kødrulle med bacon, mozzarellaost, tomat og pepperoni
Sådan spiser du sovs eller sauce, mens du opnår vægttab
Saucen på serveringsforslaget er lavet direkte i panden som kødrullen steges på. Hæld et skvæt fløde, lidt kulør i stegefedtet og lad det koge lidt ind til en lækker sauce. Sauce lavet på denne måde er meget energitæt, så nyd blot lidt, hvis vægten er et fokusområde.
Det giver mening ikke at nyde sovs eller sauce alt for ofte, da det er flydende kalorier. Men nydes sovs og sauce med måde i små, sunde mængder, så kan vægttab fint lade sig gøre.
Sunde mængder, fremfor strikse forbud er ofte den mest holdbare strategi.
SE OGSÅ: SLANKETIPS » OPNÅ VÆGTTAB MED BEDRE SPISEVANER
Rigtig god fornøjelse med opskriften!
Pssst… “Når du har prøvet opskriften, så del gerne din oplevelse nedenfor”
- 500 gram hakket oksefars
- 1 pakke bacon i skiver
- 1 æg
- 1 løg
- 1 peberfrugt
- 50 gram revet mozzarellaost
- 10 gram smør til stegning (kan undlades ved brug af slip-let pande)
- 1 bouillonterning opløst i 0,1 dl (meget lidt) kogende vand
- 1 tsk friskkværnet sort peber
- 1 broccoli
- ½ blomkål
- 1 knoldselleri
- 20 gram smeltet smør (til pensling)
- 25 gram flødeost fx Buko pikant
- Tænd din ovn på 200 grader varmluft.
- Fjern knoldselleriens yderste 2-4 mm skræl med en skarp kniv.
- Skær herefter knoldsellerien ud i en passende størrelse fritter, og fordel dem på en bageplade.
- Pensl knoldfritterne på alle sider med det smeltede smør, og tilbered knoldfritterne cirka 20-30 minutter i ovnen.
- Skræl og snit løg og peberfrugten fint. Bland løg, peberfrugt og resten af kødrullens ingredienser med den hakkede oksefars.
- Form en aflang rulle af kødet, og omsvøb kødrullen med en anelse overlappede baconskiver.
- Steg kødrullen på en stor pande ved middel til varme. Vend jævnligt kødrullen, så baconen bliver sprød på alle sider. Efter cirka 15-20 minutters stegning er kødrullen gennemstegt, men tjek gerne at temperaturen siger 65 grader målt med et stegetermometer.
- Fyld en passende gryde med 1 - 2 cm vand, og bring vandet i kog.
- Skyl og snit broccolien og blomkålen i mindre buketter.
- Lad blomkåls- og broccolibuketterne dampkoge under låg i cirka 5 -7 minutter, hvorefter vandet hældes fra.
- Tilføj flødeost (25 gram) til panden, og lad saft og kraft fra oksekødsrullens stegning koge ind sammen med flødeosten til en lækker pandesauce.
Opskriften er diabetes-venlig Nyd mine nemme, sunde og lækre retter som diabetiker!
Retten kan fint laves i LCHF-, LOW-CARB-, Paleo- og Stenalderkøkkenet
LOW-CARB | LCHF | KETOGENIC
Serveringsforslag kan du se på billedet ovenfor
– Bon appétit –
[mailmunch-form id="617934"]