Oksekødsrulle med sprød bacon, knoldfritter, dampet blomkål og broccoli

Oksekødsrulle med sprød bacon, knoldfritter, dampet blomkål og broccoli
Oksekødsrulle med sprød bacon, knoldfritter, dampet blomkål og broccoli

Prøv en oksekødsrulle med sprød bacon

Byd på en mundvandsprovokerende livret: Oksekødsrulle med sprød bacon, knoldfritter, dampet blomkål og broccoli

“Hov! Det er alt for meget bacon”, har ingen nogensinde sagt 😉 haha

Bacon må betegnes som verden bedste krydderi, hvis du spørger mig. Bacon smager helt fantastisk, og ofte kan bacon løfte et velkendt måltid til nye smagsmæssige højder.

Bacon er naturligvis forholdsvist energitæt, så også her, betyder mængden noget, hvis vægten er i fokus. Men bacon “sveder” ofte størstedelen af sit fedtindhold ud, hvilken jo med sund fornuft kan undlades, hvis kalorierne ønskes reduceret.

Slip dine kødrulle-kreativitet løs 

Følg opskriften nedenfor, og giv dig så gerne i kast med at udvikle din helt egen favorit-rulle. Slip kreativiteten løs i dit køkken. Måske du har lyst til at stoppe kødrullen med oliven og feta, flere grøntsager, jalapenos eller hvad du end må have lyst til.

Sådan spiser du sovs eller sauce, mens du opnår vægttab

Saucen på serveringsforslaget er lavet direkte i panden som kødrullen steges på. Hæld et skvæt fløde, lidt kulør i stegefedtet og lad det koge lidt ind til en lækker sauce. Sauce lavet på denne måde er meget energitæt, så nyd blot lidt, hvis vægten er et fokusområde.

Det giver mening ikke at nyde sovs eller sauce alt for ofte, da det er flydende kalorier. Men nydes sovs og sauce med måde i små, sunde mængder, så kan vægttab fint lade sig gøre.

Sunde mængder, fremfor strikse forbud er ofte den mest holdbare strategi.

Rigtig god fornøjelse med opskriften!

Pssst… “Når du har prøvet opskriften, så del gerne din oplevelse nedenfor ;-)”

5 from 1 reviews
Oksekødsrulle med sprød bacon, knoldfritter, dampet blomkål og broccoli
Forfatter: 
Hands-on tid: 
Tilberedningstid: 
Total tid: 
Antal portioner: 4
 
Ingredienser:
Kødrullen
  • 500 gram hakket oksefars
  • 1 pakke bacon i skiver
  • 1 æg
  • 1 løg
  • 1 peberfrugt
  • 100 gram revet mozzarellaost
  • 25 gram smør
  • 1 tsk hav- eller stensalt
  • ½ tsk friskkværnet sort peber
Dampede grøntsager
  • 1 broccoli
  • ½ blomkål
Ovnbagte knoldfritter
  • 1 knoldselleri
  • 25 gram smør (til pensling)
Sådan gør du:
Sådan tilbereder du knoldfritter
  1. Tænd din ovn på 200 grader varmluft.
  2. Fjern knoldselleriens yderste 2-4 mm skræl med en skarp kniv.
  3. Skær herefter knoldsellerien ud i en passende størrelse fritter, og fordel dem på en bageplade.
  4. Smelt smørret på den pande du om lidt vil stege kødrullen på. Pensel knoldfritterne på alle sider med det smeltede smør, og tilbered knoldfritterne cirka 20-30 minutter i ovnen.
Sådan tilbereder du kødrullen
  1. Skræl og snit løg og peberfrugten. Bland løg, peberfrugt og resten af ingredienserne med den hakkede oksefars.
  2. Form en aflang rulle af kødet omsvøb kødrullen med baconskiver. Sørg for de overlapper en smule.
  3. Steg kødrullen på en stor pande ved middel til varme. Vend jævnligt kødrullen så baconen bliver sprød på alle sider. Efter ca. 20 - 25 minutter bør den være gennemstegt, tjek gerne med et stegetermometer, at kødrullens centertemperatur er over 65 grader.
Sådan tilberedes de dampede grøntsager
  1. Fyld en passende gryde med 1 - 2 cm vand og bring vandet i kog.
  2. Skyl og snit broccolien og blomkålen i mindre buketter.
  3. Lad blomkåls- og broccolibuketterne dampkoge under låg i cirka 5 -7 minutter, hvorefter vandet hældes fra.

Retten kan fint laves i LCHF-, LOW-CARB-, Paleo- og Stenalderkøkkenet

LOW-CARB | LCHF | KETOGENIC

Serveringsforslag kan du se på billedet ovenfor 🙂

– Bon appétit –

  Få vejledning, viden og værktøjer til at lykkes!

KUN FÅ LEDIGE PLADSER

 

 

Please enter your comment!
Please enter your name here