Oksekødsrulle med bacon, knoldfritter og blomkål-broccolimix

Oksekødsrulle med bacon, knoldfritter og blomkål-broccolimix
Oksekødsrulle med bacon, knoldfritter og blomkål-broccolimix

Har du smagt oksekødsrulle med bacon?

Prøv min mundvandsprovokerende opskrift på oksekødsrulle med bacon, knoldfritter og blomkål-broccolimix » Glimrende som gæstemad

Bacon må betegnes som verden bedste krydderi, hvis du spørger mig. Bacon smager helt fantastisk, og ofte kan bacon løfte et velkendt måltid til nye smagsmæssige højder.

“Hov! Det er alt for meget bacon”, har ingen nogensinde sagt 😉 haha

Bacon er naturligvis forholdsvist energitæt, så også her, betyder mængden noget, hvis vægten er i fokus. Men bacon “sveder” ofte størstedelen af sit fedtindhold ud, hvilken jo med sund fornuft kan undlades, hvis kalorierne ønskes reduceret.

Følg opskriften nedenfor, og giv dig så gerne i kast med at udvikle din helt egen favorit-rulle. Slip kreativiteten løs i dit køkken. Måske du har lyst til at stoppe kødrullen med oliven og feta, flere grøntsager, jalapenos eller hvad du end må have lyst til.

 

Sådan spiser du sovs eller sauce, mens du opnår vægttab

Saucen på serveringsforslaget er lavet direkte i panden som kødrullen steges på. Hæld et skvæt fløde, lidt kulør i stegefedtet og lad det koge lidt ind til en lækker sauce. Sauce lavet på denne måde er meget energitæt, så nyd blot lidt, hvis vægten er et fokusområde.

Det giver mening ikke at nyde sovs eller sauce alt for ofte, da det er flydende kalorier. Men nydes sovs og sauce med måde i små, sunde mængder, så kan vægttab fint lade sig gøre.

Sunde mængder, fremfor strikse forbud er ofte den mest holdbare strategi.

Rigtig god fornøjelse med opskriften!

Pssst… “Når du har prøvet opskriften, så del gerne din oplevelse nedenfor ;-)”

5 from 1 reviews
Oksekødsrulle med bacon, knoldfritter og blomkål-broccolimix
Forfatter: 
Hands-on tid: 
Tilberedningstid: 
Total tid: 
Antal portioner: 4
 
Ingredienser:
Kødrullen
  • 500 gram hakket oksefars
  • 1 pakke bacon i skiver
  • 1 æg
  • 1 løg
  • 1 peberfrugt
  • 50 gram revet mozzarellaost
  • 10 gram smør til stegning (kan undlades ved brug af slip-let pande)
  • 1 bouillonterning opløst i 0,1 dl (meget lidt) kogende vand
  • 1 tsk friskkværnet sort peber
Dampede grøntsager
  • 1 broccoli
  • ½ blomkål
Ovnbagte knoldfritter
  • 1 knoldselleri
  • 20 gram smeltet smør (til pensling)
Pandesovs (kan undlades eller minimeres, hvis vægttab er målet)
  • 25 gram flødeost fx Buko pikant
Sådan gør du:
Sådan laver du de lækreste rodfrugtsfritter af knoldselleri
  1. Tænd din ovn på 200 grader varmluft.
  2. Fjern knoldselleriens yderste 2-4 mm skræl med en skarp kniv.
  3. Skær herefter knoldsellerien ud i en passende størrelse fritter, og fordel dem på en bageplade.
  4. Pensl knoldfritterne på alle sider med det smeltede smør, og tilbered knoldfritterne cirka 20-30 minutter i ovnen.
Sådan laver du den lækreste kødrulle
  1. Skræl og snit løg og peberfrugten fint. Bland løg, peberfrugt og resten af kødrullens ingredienser med den hakkede oksefars.
  2. Form en aflang rulle af kødet, og omsvøb kødrullen med en anelse overlappede baconskiver.
  3. Steg kødrullen på en stor pande ved middel til varme. Vend jævnligt kødrullen, så baconen bliver sprød på alle sider. Efter cirka 15-20 minutters stegning er kødrullen gennemstegt, men tjek gerne at temperaturen siger 65 grader målt med et stegetermometer.
Sådan tilberedes de dampede grøntsager
  1. Fyld en passende gryde med 1 - 2 cm vand, og bring vandet i kog.
  2. Skyl og snit broccolien og blomkålen i mindre buketter.
  3. Lad blomkåls- og broccolibuketterne dampkoge under låg i cirka 5 -7 minutter, hvorefter vandet hældes fra.
Sådan laves pandesaucen
  1. Tilføj flødeost (25 gram) til panden, og lad saft og kraft fra oksekødsrullens stegning koge ind sammen med flødeosten til en lækker pandesauce.

Retten kan fint laves i LCHF-, LOW-CARB-, Paleo- og Stenalderkøkkenet

LOW-CARB | LCHF | KETOGENIC

Serveringsforslag kan du se på billedet ovenfor 🙂

– Bon appétit –

KUN FÅ LEDIGE PLADSER

 

 

Please enter your comment!
Please enter your name here