KONSEKVENSERNE VED MINDRE N.E.A.T. I VINTERHALVÅRET

MINDRE N.E.A.T. OM VINTEREN

Måske du som de fleste mennesker, en tendens til mindre aktivitet bl.a. N.E.A.T. om efteråret og vinteren end om foråret og sommeren?

Hen imod og igennem efterår og vinter med dalende temperaturer, får de fleste skruet ned for udendørs N.E.A.T. aktiviteterne i forhold til om foråret og om sommeren, der hvor solen oftere skinner og vejret er generelt er bedre og varmere.

Det er ikke i sig selv et problem, men kan ende med at blive det på vægten. I videoen, forklarer jeg dig, hvorfor du gør klogt i at være opmærksom på nedgangen i dit N.E.A.T. aktivitetsniveau, fordi du sandsynligvis ikke ønsker den negative konsekvens heraf.

SE OGSÅ: OVERSE IKKE N.E.A.T. AKTIVITET HVIS DU ØNSKER VÆGTTAB

 

Hvad er din N.E.A.T. egentlig?

N.E.A.T. (Non-Exercise Activity Thermogenesis) er din kalorieforbrænding fra alle den slags aktiviteter, som ikke direkte er planlagte øvelser. N.E.A.T. kan fx at gå, stå, diverse husarbejde – al aktivitet og bevægelse som ikke direkte forbindes med træning.

Når vi går fra forår og sommer til efter og vinter, er det naturligt med en reduktion i vores N.E.A.T. forbrændende aktiviteter bl.a. pga. mindre havearbejde og en generel dalende motivation fra vejret, varmegrader og lyse timer.

SE OGSÅ: “YOU N.E.A.T. THIS!” » SKRU OP FOR DIN FORBRÆNDING NU

 

Hvorfor kan mindre aktivitet få konsekvenser?

Spiser vi fortsat samme mængde kalorier henover efterår og vinter, mens vi reducerer i vores aktivitetsmæssige forbrænding bl.a. pga. en dalende N.E.A.T. forbrænding, så vil konsekvensen ofte være, at vi tager på i vægt.

Dette er især relevant i vintermånederne, hvor vi har tendens til at være mere inaktive på grund af dårligt vejr og færre daglige udendørsaktiviteter.

Udover mindre fysisk sundhed, kan mindre N.E.A.T. også føre til dårligere mental sundhed. Mange mennesker oplever vinterdepression på grund af mangel på sollys, og hvis vi også er mindre fysisk aktive, reduceres positive opløft fra endorfinfrigivelse tillige.

Mindre bevægelse kan derfor øge risikoen for stress, angst og depression.

Som om det ikke var nok! Ydermere kan vi når vi bevæger os mindre, opleve en stigning i smerter i leddene, nedsat bevægelighed og have større risiko for skader.

For at undgå disse konsekvenser anbefales det, at du så ofte som muligt stadigvæk holder dig aktiv i vintermånederne. Gå en rask tur om dagen, stå lidt mere op ved skrivebordet og få klaret flere indendørsarbejde på To-Do-listen.

Du kan naturligvis også kaste dig ud i at deltage i indendørsaktiviteter fitness, holdsport, yoga, dans hjemmetræning og meget andet for at holde dig i form. Kanaliser din energi over i nogle andre givende aktiviteter, så du undgår de negative konsekvenser.

Jeg håber, du vil lade dig inspirere til at gøre livet bedre

SE OGSÅ: KALORIELOGIKKEN BAG DIN VÆGT OG ETHVERT VÆGTTAB

 

FÅ STYR PÅ DIN N.E.A.T. FORBRÆNDING

Skriv din kommentar her
Venligst indtast dit navn her