Prøv den lækreste bolognese med grønt
Nem, lækker og mættende opskrift på bolognese med ratatouille, spinat, tomater og mandelfyldte oliven
Jeg er stor fan af at forsimple sundhed, så alle kan være med! Når sundhed gøres, tænkes og formidles super simpelt, så kan flere mennesker lykkes. Derfor får du her en nem og lækker livret, jeg med jævne mellemrum laver en variation af.
Opskriften er super simpel og fungerer fantastisk til foodprepping (mad forberedt i større portioner). Både den skønne ratatouille og den lækre bolognese kan tilberedes i stor stil på en gang, og herefter nedfryses i passende portionsstørrelser.
Lad dig gerne inspirere af opskrifter, men vær fleksibel
Som jeg indledningsvis skriver, laver jeg ofte en eller anden variation af denne ret dvs. hvis jeg fx ikke lige har spinat, tomat og oliven, udskifter jeg det med andre grøntsager, alt efter hvad jeg lige har i mit køkken og køleskab.
Hvis du synes sundhed er svært, vil jeg anbefale dig at foodpreppe mere. Intet fancy bare genial forberedelse. Gør det nemmere at leve sundere. Vær klar, når hverdagen pludselig rammes af travlhed, og tid, lyst og overskud er ikke eksisterende.
SE OGSÅ: SÅDAN SPARER DU 1000 KALORIER, NÅR DU STEGER HAKKET KØD
Rigtig god fornøjelse med opskriften!
Pssst… “Når du har prøvet opskriften, så del gerne din oplevelse nedenfor”
- 1000 gram hakket oksekød (overskydende stegefedt kan hældes fra for færre kalorier)
- 1 dusk snittet basilikum eller 2 tsk tørret
- 1 løg snittet fint
- 1 gulerod
- ½ liter tomatpassata, hakkede tomater eller Dolmio tomatsovs
- 2 terninger oksebouillon
- 1 tsk friskkværnet sort peber
- 1 tsk mild paprika
- 3 knsp chili (kan udelades)
- 1 squash a' cirka 300 gram
- 2-3 store tomater
- 1-2 peberfrugter
- 1 lille løg.
- 1 spsk olivenolie
- 200 gram frisk spinat
- 1 glas oliven (jeg brugte mandelfyldte)
- 200 gram små snacktomater
- Brun det hakkede oksekød ved høj varme gennem 4-5 minutter i en gryde. Efter stegning kan du uanset kødets fedtprocent hælde det overskydende stegefedt fra for færre kalorier.
- Skyl, skræl og snit guleroden fint, og skyl og snit den friske basilikum.
- Tilsæt din tomatsovs, oksebouillonterninger, gulerod, løg og basilikum til gryden med det brunede oksekød. Smag til med salt, peber, paprika, chili osv.
- Skru ned på middel varme, og lad din bolognese simre, indtil resten af retten er klar.
- Klargør alle grøntsagerne og snit dem i passende tern.
- Giv den pande høj varme. Tilføj olivenolie og grøntsagerne og sauter dem gennem 4-5 minutter.
- Krydr med salt, peber og andre favoritkrydderier.
- Skyl de friske spinatblade og tomaterne, og ryst begge dele frie for vand. Dræn dine oliven for vand.
- Anret tallerkenerne med den friske spinat, tomater, oliven, ratatouille og din lækre bolognese.
Opskriften er diabetes-venlig Nyd mine nemme, sunde og lækre retter som diabetiker!
Serveringsforslag kan du se på billedet ovenfor
LOW-CARB | LCHF | KETOGENIC | PALEO
– Bon appétit –
[mailmunch-form id="617934"]
Kunne du ikke tænke dig at dele din mad i denne facebookgruppe (link er modtaget seperat)?
Hej Louise,
Mange tak for Invitationen, den takker jeg JA til… har anmodet om medlemskab