Opskrift på tunfrikadeller af dåsetun
Nem opskrift på tunfrikadeller af dåsetun med persillecreme, broccoli, pesto og knækbrød » Lækre frikadeller af dåsetun
Ja, det er i sandhed dåsetun i delikat forklædning, du får her. Hvis du synes opskriften nedenfor virker (for) omfattende, så start med at prøve delen af opskriften, der handler om de lækre (dåse)tunfrikadeller i opskriftsafsnittet nedenfor.
Knækbrødene i opskriften er helt vildt lækre. Du finder knækbrødsopskriften via følgende link: Nem opskrift på knasende sprøde knækbrød af frø og kerner.
Kan børn lide tunfrikadeller af dåsetun?
Glimrende spørgsmål. Jeg blev i hvert fald glad, positiv og stolt, da jeg så mine pigers reaktion på tunfrikadellerne. De spiste (åd i vildskab), og jeg tænker at tunfrikadellerne er mine børns nye favorit fiskefrikadeller.
Fiskefrikadeller af dåsetun kan med fordel laves i større portioner, så du har til fryseren, madpakken eller nemme, sunde og lækre “hapsere”, når din lille sult dukker op.
Min ældste datter bad specifikt om at få tunfrikadeller i madpakken dagen efter – YES, jeg tænker du kender denne succesfølelsen?
Rigtig god fornøjelse med opskriften!
Pssst… “Når du har prøvet opskriften, så del gerne din oplevelse nedenfor”
- 3 dåser tun i vand (omkring 300 gram drænet tun)
- 2 æg
- 5 spsk hytteost (eller flødeost)
- 5 tsk husk
- 1 lille løg
- 2 fed hvidløg
- 1 håndfuld bredbladet persille (eller andet grønt)
- 1 tsk salt
- ½ tsk friskkværnet sort peber
- ½ citron (et skvæt saft i tunfarsen, resten af saften kan anvendes ved servering)
- 2 x 10 gram smør til stegning
- 2 dl creme fraiche
- 1 dusk friskt persille
- ½ lime (saften herfra. Kan erstattes med citronsaft)
- 2 knsp salt
- 2 knsp friskkværnet sort peber
- 2 god håndfuld frisk persille
- 2 gode håndfulde frisk basilikum
- 2 fed hvidløg
- 1 dl olivenolie
- 10 macadamianødder
- 2 tsk frisk citronsaft
- 2 tsk parmesanost
- 2 knivspidser hav- eller stensalt
- 2 knivspidser friskkværnet sort peber
- 1 broccoli
- Skræl løg og hvidløg, vask persillen og kør giv ingredienserne en tur med den store kniv i foodprocessoren.
- Kør herefter resten af ingredienserne til tunfrikadellerne med i foodprocessoren, dog med undtagelse af loppefrøskaller(husk).
- Når ingredienserne er kørt sammen, drysses loppefrøskallerne i lidt efter lidt. Tunfarsen vil nu blive mere fast i det.
- Lad en smørklat smelte på en stor pande ved middel varme. Du kan også opvarme to store pander med smør på en gang for at klare stegningen hurtigere.
- Med en ske formes tunfrikadellerne i passende størrelser, på de to pander. Lav hverken frikadellerne for tykke eller for store, da det vil gøre dem besværlige at vende. Lad frikadellernes ene side stege sprøde i 3-4 minutter, før tunfrikadellerne vendes.
- Rens persillen og hak den i små stykker.
- I en skål, blandes den hakkede persille, limesaft, creme fraiche, salt og peber
- Rens basilikum og persillen og blend det med resten af ingredienserne. Blend din pesto til dens konsistens er grødagtig i det.
- Skyl, rens og snit broccolien i buketter.
- Gib en størrelse gryde, hvor broccolien kan være i. Fyld gryden med 1-2 cm vand. Læg broccolibuketterne i i gryden og bring vandet i kog. Når vandet koger, sættes tiden til 3 minutter, hvorefter vandet hældes fra, og broccolien er klar til servering
Opskriften er diabetes-venlig Nyd mine nemme, sunde og lækre retter som diabetiker!
Serveringsforslag kan du se på billedet ovenfor
– Bon appétit –
[mailmunch-form id="617934"]
Mums Tunfrikadelllerne smager helt fantastisk og kan kun anbefales
Hej Bente,
Hvor er jeg altså SUPER glad for at få din positive tilbagemelding 🙂
Feedback som dette er brændstof til min motivation. Jeg er også helt sikker på at din feedback, vil få givet flere læsere det sidste skub, til at få lavet de lækre tunfrikadeller 😉
Ha’ det fantastisk 😉
/Johnny Christensen
Pssst! Der er forskel på skrald og skræl 😉
Ikke for det, jeg er glad inspireret af denne firdelte idé!
Og hvor har du ret i pesto-snakken; nogle færdigkøbte pestoer kan tage al opmærksomheden, og det vil man jo ikke ha’…
Du er med til at forbedre opskriften – Thank you a lot…
Jeg har rettet fejlen 😉
Tak for din positive feedback Caroline.
– Ha’ en fantastisk weekend 😀