Tunfrikadeller med urtecreme, broccoli, pesto og knækbrød

Lækre (dåse)tunfrikadeller med persillecreme, broccoli, pesto og knækbrød
Lækre (dåse)tunfrikadeller med persillecreme, broccoli, pesto og knækbrød

Har du smagt (dåse)tunfrikadeller?

Prøv min nemme opskrift på (dåse)tunfrikadeller med persillecreme, broccoli, pesto og knækbrød » Smagen er overraskende lækker!

Ja, det er i sandhed dåsetun i delikat forklædning, du får her. Hvis du synes opskriften nedenfor virker (for) omfattende, så start med at prøve delen af opskriften, der handler om de lækre (dåse)tunfrikadeller i opskriftsafsnittet nedenfor.

Knækbrødene i opskriften er helt vildt lækre. Du finder knækbrødsopskriften via følgende link: Nem opskrift på knasende sprøde knækbrød af frø og kerner.

 

Kan mine børn lide (dåse)tunfrikadellerne?

Glimrende spørgsmål. Det er svært at svare på, men jeg blev i hvert fald glad, positiv og stolt, da jeg så mine pigers reaktion på tunfrikadellerne. De spiste (åd i vildskab), og jeg tænker at tunfrikadellerne er mine børns nye favorit fiskefrikadeller.

(Dåse)tunfrikadellerne kan med fordel laves i større portioner, og bruges til madpakken eller fryses ned til brug i nemme, sunde og lækre måltider i fremtiden.

Min ældste datter bad specifikt om at få tunfrikadeller i madpakken dagen efter – YES, jeg tænker du kender denne succesfølelsen?

Rigtig god fornøjelse med opskriften!

Pssst… “Når du har prøvet opskriften, så del gerne din oplevelse nedenfor ;-)”

4.86 fra 1 stemmer
Lækre (dåse)tunfrikadeller, urtecreme, broccoli, pesto og knækbrød
Forfatter: 
Hands-on tid: 
Tilberedningstid: 
Total tid: 
Antal portioner: 4
 
Ingredienser:
Lækre (dåse)tunfrikadeller
  • 3 dåser tun i vand (omkring 300 gram drænet tun)
  • 2 æg
  • 5 spsk hytteost (eller flødeost)
  • 5 tsk husk
  • 1 lille løg
  • 2 fed hvidløg
  • 1 håndfuld bredbladet persille (eller andet grønt)
  • 1 tsk salt
  • ½ tsk friskkværnet sort peber
  • ½ citron (et skvæt saft i tunfarsen, resten af saften kan anvendes ved servering)
  • 2 x 10 gram smør til stegning
Persille-lime creme (alternativt kan du bruge en færdigkøbt dressing)
  • 2 dl creme fraiche
  • 1 dusk friskt persille
  • ½ lime (saften herfra. Kan erstattes med citronsaft)
  • 2 knsp salt
  • 2 knsp friskkværnet sort peber
Grøn basilikum-persillepesto med macadamianødder(den illustrerede er færdigkøbt)
  • 2 god håndfuld frisk persille
  • 2 gode håndfulde frisk basilikum
  • 2 fed hvidløg
  • 1 dl olivenolie
  • 10 macadamianødder
  • 2 tsk frisk citronsaft
  • 2 tsk parmesanost
  • 2 knivspidser hav- eller stensalt
  • 2 knivspidser friskkværnet sort peber
Dampet broccoli
  • 1 broccoli
Sådan gør du:
Sådan laver du lækre (dåse)tunfrikadeller
  1. Skræl løg og hvidløg, vask persillen og kør giv ingredienserne en tur med den store kniv i foodprocessoren.
  2. Kør herefter resten af ingredienserne til tunfrikadellerne med i foodprocessoren, dog med undtagelse af loppefrøskaller(husk).
  3. Når ingredienserne er kørt sammen, drysses loppefrøskallerne i lidt efter lidt. Tunfarsen vil nu blive mere fast i det.
  4. Lad en smørklat smelte på en stor pande ved middel varme. Du kan også opvarme to store pander med smør på en gang for at klare stegningen hurtigere.
  5. Med en ske formes tunfrikadellerne i passende størrelser, på de to pander. Lav hverken frikadellerne for tykke eller for store, da det vil gøre dem besværlige at vende. Lad frikadellernes ene side stege sprøde i 3-4 minutter, før tunfrikadellerne vendes.
Sådan laver du persille-lime creme
  1. Rens persillen og hak den i små stykker.
  2. I en skål, blandes den hakkede persille, limesaft, creme fraiche, salt og peber
Sådan laver du grøn basilikum-persillepesto med macadamianødder
  1. Rens basilikum og persillen og blend det med resten af ingredienserne. Blend din pesto til dens konsistens er grødagtig i det.
Sådan laver du dampet broccoli
  1. Skyl, rens og snit broccolien i buketter.
  2. Gib en størrelse gryde, hvor broccolien kan være i. Fyld gryden med 1-2 cm vand. Læg broccolibuketterne i i gryden og bring vandet i kog. Når vandet koger, sættes tiden til 3 minutter, hvorefter vandet hældes fra, og broccolien er klar til servering

Opskriften er diabetes-venlig Nyd mine nemme, sunde og lækre retter som diabetiker!


Serveringsforslag kan du se på billedet ovenfor 🙂

– Bon appétit –

4 KOMMENTARER

    • Hej Bente,

      Hvor er jeg altså SUPER glad for at få din positive tilbagemelding 🙂

      Feedback som dette er brændstof til min motivation. Jeg er også helt sikker på at din feedback, vil få givet flere læsere det sidste skub, til at få lavet de lækre tunfrikadeller 😉

      Ha’ det fantastisk 😉
      /Johnny Christensen

  1. Pssst! Der er forskel på skrald og skræl 😉
    Ikke for det, jeg er glad inspireret af denne firdelte idé!
    Og hvor har du ret i pesto-snakken; nogle færdigkøbte pestoer kan tage al opmærksomheden, og det vil man jo ikke ha’…

Skriv din kommentar her
Venligst indtast dit navn her