Blomkåls-knoldsellerimos med flødeost, valnødder og mandelknas

Blomkåls-knoldsellerimos med flødeost, valnødder og mandelknas
Blomkåls-knoldsellerimos med flødeost, valnødder og mandelknas

Prøv en luftig blomkåls-knoldsellerimos

Her får du en velsmagende tilbehørsopskrift på en lækker og luftig blomkåls-knoldsellerimos med flødeost, valnødder, mandelknas

PAS PÅ! Denne luftige blomkålsmos passer fantastisk til gryderetter, hakkebøffer og mange andre livretter. Og hvis du elsker kartoffelmos, er der stor risiko for at denne tilbehørsopskrift på blomkålsmos overtager “mos-pladsen” i dit hjerte 😉

Personligt er jeg helt vild med denne nemme og lækre blomkåls-knoldsellerimos med et tvist af pikant flødeost, valnødder, mandler og havsalt.

Tip! Blomkålsmosen kan forberedes i god tid, hvilket gør opskriften ideel som tilbehør til gæstemad. Tildæk blot fadet med stanniol, og smid det i ovnen på cirka 150 grader i 25-30 minutter inden servering for gæsterne.

Fordele ved blomkålsmos fremfor kartoffelmos? 

Udover blomkålsmos smager bedre (efter min mening), så er fordelen, at du nedbringe kalorieindholdet i din færdige mos med op mod 75 procent, ved at bruge blomkål fremfor kartofler.

OBS: Denne kaloriemæssige fordel ses vel og mærke kun for andelen af blomkål i forhold til kartofler, uden hensyntagen til forskellige opskrifters øvrige ingredienser.

De øvrige ingredienser i en mos kan være ret energitætte, og mængden af smør, flødeost osv. betyder meget for det samlede kalorieindhold.

Rigtig god fornøjelse med opskriften!

Pssst… “Når du har prøvet opskriften, så del gerne din oplevelse nedenfor ;-)”

5 from 1 reviews
Blomkåls-knoldsellerimos med flødeost, valnødder og mandelknas
Forfatter: 
Hands-on tid: 
Tilberedningstid: 
Total tid: 
Antal portioner: 4
 
Ingredienser:
  • 1 blomkål
  • ½ knoldselleri
  • 50-75 gram flødeost pikant eller anden variant
  • 1-2 spsk mandler
  • 1-2 spsk valnødder
  • 1-2 tsk salt
  • 1 tsk friskkværnet sort peber
Sådan gør du:
  1. Skræl knoldselleriet, skyl blomkålet og hak begge dele i grove tern.
  2. Grib en stor gryde, fyld knoldselleri- og blomkålsternene i gryden. Fyld gryden med vand indtil ternene er tildækket med vand.
  3. Kog blomkåls- og knoldselleriternene møre i cirka 20 minutter.
  4. Hæld vandet fra gryden, tag låget af gryden, og lad grøntsagerne dampe af på den varme kogeplade et par minutter.
  5. Giv de møre blomkåls- og knoldselleritern en kærlig omgang med røremaskinen. Tilføj flødeost til mosen, og smag til med havsalt og friskkværnet sort peber.
  6. Hak mandler og valnødder groft. Vend halvdelen af nødderne i mosen, og top af med resten inden servering.

Serveringsforslag kan du se på billedet ovenfor 🙂

LOW-CARB | LCHF | KETOGENIC

– Bon appétit –

KUN FÅ LEDIGE PLADSER

 

2 KOMMENTARER

    • Hej Camilla,

      Jeg har nu tilmeldt dig nyhedsbrevet.

      Tak for din tilmelding!
      Se frem til at blive inspireret af sunde opskrifter, effektive motionstips, og smarte strategier til at maksimere dit personlige potentiale, og få mere ud af dit livet!

      Ha’ en fantastisk dag 😀
      Johnny Christensen

Please enter your comment!
Please enter your name here