Luftig blomkåls-knoldsellerimos med flødeost, valnødder, mandler og havsalt

Luftig blomkåls-knoldsellerimos med flødeost, valnødder, mandler og havsalt
Luftig blomkåls-knoldsellerimos med flødeost, valnødder, mandler og havsalt

4 Personer

Hands-on tid: 15min – Total tid: 30min
LOW-CARB | LCHF | KETOGENIC

Fantastisk tilbehør til gryderetter mm.

Når du prøver denne skønne mos af er der risikoen for, at du glemmer alt om kartoffelmos.

Personligt er jeg helt vild med denne nemme og lækre blomkåls-knoldsellerimos med pikant flødeost, valnødder, mandler og havsalt.

Tip! Kan forberedes i god tid, hvilket gør opskriften ideel som tilbehør til gæstemad 😀
Tildæk fadet med stanniol, og smid det i ovnen på cirka 150 grader i 25-30 minutter inden servering.

Er der en fordel ved at vælge blomkålmos i stedet for kartoffelmos? 

Fordelen ved at anvende blomkål fremfor kartoffel til din mos er, at du kan nedbringe op mod 75 procent af kalorieindholdet.

OBS: Fordelen ovenfor er vel og mærke blomkålsmos sammenlignet med kartoffelmos, uden hensyntagen til opskrifters øvrige energitætte ingredienser som fx flødeost, smør, nødder osv.

Hvem vil du prøve denne lækre opskrift af på?
» Del opskriften med dem nu, så de ved de, de bliver inviteret.

Rigtig god fornøjelse med opskriften!

Pssst… “Når du har prøvet opskriften, så del gerne din oplevelse nedenfor ;-)”

5 from 1 reviews
Luftig blomkåls-knoldsellerimos med flødeost, valnødder, mandler og havsalt
Forfatter: 
Hands-on tid: 
Tilberedningstid: 
Total tid: 
Antal portioner: 4
 
Ingredienser
  • 1 blomkål
  • ½ knoldselleri
  • 50-75 gram flødeost pikant eller anden variant
  • 1-2 spsk mandler
  • 1-2 spsk valnødder
  • 1-2 tsk salt
  • 1 tsk friskkværnet sort peber
Tilberedning
  1. Skræl knoldselleriet, skyl blomkålet og hak begge dele i grove tern.
  2. Grib en stor gryde, fyld knoldselleri- og blomkålsternene i gryden. Fyld gryden med vand indtil ternene er tildækket med vand.
  3. Kog blomkåls- og knoldselleriternene møre i cirka 20 minutter.
  4. Hæld vandet fra gryden, tag låget af gryden, og lad grøntsagerne dampe af på den varme kogeplade et par minutter.
  5. Giv de møre blomkåls- og knoldselleritern en kærlig omgang med røremaskinen. Tilføj flødeost til mosen, og smag til med havsalt og friskkværnet sort peber.
  6. Hak mandler og valnødder groft. Vend halvdelen af nødderne i mosen, og top af med resten inden servering.

Serveringsforslag kan du se på billedet ovenfor 🙂

– Bon appétit –

2 KOMMENTARER

    • Hej Camilla,

      Jeg har nu tilmeldt dig nyhedsbrevet.

      Tak for din tilmelding!
      Se frem til at blive inspireret af sunde opskrifter, effektive motionstips, og smarte strategier til at maksimere dit personlige potentiale, og få mere ud af dit livet!

      Ha’ en fantastisk dag 😀
      Johnny Christensen

Please enter your comment!
Please enter your name here