Luftig og fiberrig sandwich-/burgerbolle – Tilberedt på kun 2 min i mikroovn

1 Personer

Hands-on:  5min – Total tid:  5min
LCHF | PALEO | LOW-CARB

“Giv os i dag vor daglige brød”

Her får du en lækker og luftig sandwich-/burgerbolle, som er behageligt mættende. Bollen laves nemt på få minutter i mikroovnen, og har et hav af anvendesesmuligheder fx til brug i madpakken, som sandwich-/burgerbolle, ristebolle ved morgenbordet, minipizzabund mm.

Nybagt brød smager himmelsk, det indrømmer jeg gerne. Det er jo en af de primære grunde til, at mange synes det er frygteligt svært at skære ned på at spise brød.

Her på siden finder du et helt Low-Carb brød-afsnit, som burde kunne hjælpe dig med at få stillet dit behov for brød. Du behøver overhovedet ikke undvære brød, bare fordi du ønsker at skære ned på kulhydrater, gluten osv. 🙂

Mikroovnsbollen kan tilberedes i en skål som denne her
Mikroovnsbollen kan tilberedes i en skål som denne her

Tjek hele Low-Carb brødafsnittet » Klik her…

Her finder du mange forskellige bud på “brød”, hvis du helst ikke vil undvære brødoplevelsen i dit liv 😉

Sidst jeg lavede denne opskrift, var som bolle til en lammeburger. Find lammeburger-opskriften her…

 

Rigtig god fornøjelse med opskriften!

Pssst… “Når du har prøvet opskriften, så del gerne din oplevelse nedenfor ;-)”

5 from 1 reviews
Luftig og fiberrig sandwich- / burgerbolle, klar på blot 2 minutter i mikroovn
Forfatter: 
Hands-on tid: 
Tilberedningstid: 
Total tid: 
 
Ingredienser
  • 1 æg
  • 1 spsk piskefløde
  • 1 tsk smør
  • 3 spsk pofiber
  • 2 spsk mandel- eller hasselnøddemel(jeg lavede det selv i minihakker)
  • 2 tsk hør- eller sesamfrø
  • ½ tsk bagepulver
  • 2 knivspidser hav- eller stensalt
  • 1 tsk græskarkerner til drys / topping
Tilberedning
  1. Den færdige bolle formes af og tilberedes i den skål du blander ingredienserne i, så vælg en passende type skål til "bolle-projektet"
  2. Læg smørklatten i skålen og giv skålen med smør 20-30 sekunder i mikroovnen, så smøret smelter.
  3. Bland det smeltede smør med alle ingredienserne, dog med undtagelse af græskarkernerne, som skal anvendes til drys / topping.
  4. Når alle ingredienserne er blandet godt, glattes bolledejen i bunden af skålen og drysses med græskarkernerne.
  5. Giv skålen med bolledejen 2 minutter i mikroovnen ved højeste effekt og voila, så er bollen klar.
  6. Du kan spise bollen som den er, halvere den, riste den

Serveringsforslag kan du se på billedet ovenfor 🙂

– Bon appétit –

11 KOMMENTARER

  1. Tak for en fantastisk nem og god opskrift på “mikroboller”, som vi kalder dem herhjemme.
    Lige et spørgsmål, – kan disse boller/bolle bruges i lchfkost, når jeg dagligt lever efter et meget lav kulhydratindtag for at være i “ketose”?
    Altså det jeg mener er, at jeg er i en vægtreguleringsfase nu og har det fint med stram lchfkost, men kan disse boller gøre det ud for en morgenmåltid, hvis der suppleres med æg, olie, ost eller lignende og i givet fald hvor meget olie/fedt og protein kan jeg supplere med uden at det går ud over “ketosetilstanden”.
    Jeg vil ikke spise bollen hver dag, men som afveksling når jeg køre træt i æg og oliekaffe

    • Hej Finn,

      Tak for din positive feedback.

      Hvis dit spørgsmål er, hvorvidt du kan spise mikrobollerne og forblive i ketose, så er svaret ja. Det indeholder meget få kulhydrater.

      Hvor meget du kan supplere med, er svært at give et præcist svar på. Personligt ville jeg supplere bollen op med noget proteinholdigt som fx ost, pålæg, kød og evt. smør…

      Håber mit svar var hvad du søgte?

      Ha’ en skøn dag 😉

  2. Fin opskrift, jeg har så skiftet fløden ud med en lille gulerod og lavet lidt forskellige variationer, som alle var gode.
    Sys dog at bollen bliver fugtig i bunden, har du et godt råd til det?

    • Hejsa Lisa,

      Dejligt at høre du kan lide opskriften, og selv er frisk på at eksperimentere med nye spændende variationer 😀

      Mht. fugtigheden, så gør jeg selv det, at jeg lige efter tilberedningen, vender bollen ud af skålen og lader den dampe af med bunden op ad.

      Håber tricket virker for dig, ellers må du smide den en tur forbi brødristeren 😉

      Rigtig god fornøjelse 😉
      Ha’ en skøn dag…

  3. Fantastisk, mange tak forresten har jeg lavet den med rapsolie istedet for smør, da jeg engang læste ved en mikroovnskage at det skulle gøre den mere lækker og blød og det virker fint

  4. Er der mulighed for at udskifte ægget, så det blir vegansk? Og self. bare bruge planesmør istedet 😉
    Og så en anden ting: ville det mon fungere hvis man puttede lidt revet squash, nødder eller lign i, så den får lidt mere struktur 🙂

    • Hejsa Majbritt

      Spændende eksperimenter forude…

      Jeg synes du skal prøve at tilføje 1 tsk smeltet smør mere, og se om bollen hænger fint sammen alligevel.

      Nødder og lignende tørre ingredienser kan nemt tilføjes… Pas mere på med våde ingredienser som fx squash… vandet i grøntsager kan ødelægge bindingen i brød, omeletter osv.

      Ha’ en skøn weekend 😀

  5. Den var et hit her, også hos manden, med rejesalat – så tak for opskriften 🙂
    Har du prøvet at fryse et brød og riste det efter optøning? Jeg synes faktisk det blev ok sprødt på brødristeren, men er nysgerrig om frysning gør noget ved det 🙂

    • Wauw – dejligt med tilfredshed og madglæde 😀

      Jeg har prøvet at fryse brødet, og synes også det klarede optøning og ristning super godt – prøv det bare ad 😉

      Ha’ en fantastisk weekend Heidi

Please enter your comment!
Please enter your name here