Har du smagt fiskefrikadeller af dåsetun?
Prøv min nemme, lækre og proteinrige opskrift på fiskefrikadeller (af dåsetun) med mayonnaise, citron og havsalt » en nem fiskeopskrift
Dåsetun! Ja, dåsetun behøver slet ikke være kedeligt. Faktisk tænker jeg, at du efter at have prøvet denne opskrift, altid vil sørge for at have et par dåser tun på lager.
Tunfrikadellerne her er #SUNDFASTFOOD, og en genial opskriftside til mad på travle dage, og til madpakken på farten. I øvrigt har jeg indtil nu kun oplevet at både børn og voksne elsker dem.
Jeg håber, du er blevet fristet til at prøve de lækre tunfrikadeller?
LAD DIG OGSÅ INSPIRERE AF: MINE OVER 100 TILBEHØRSOPSKRIFTER
Tip! Lav evt. en dobbelt portion af tunfrikadellerne, så der er til madpakkerne, fryseren eller til at slukke den lille sult på en sund og mættende måde.
LÆS OGSÅ: “TUN” DIT HOLDBARE VÆGTTAB MED KALORIELET DÅSETUN
Rigtig god fornøjelse med opskriften!
Pssst… “Når du har prøvet opskriften, så del gerne din oplevelse nedenfor ;-)”
- 2 dåser tun i vand
- 1 æg
- 2 spsk mayonnaise (for færre kalorier kan light anvendes)
- 1 lille løg
- 1 tsk bagepulver (valgfrit - gør tunfarsen mere luftig)
- 1 tsk havsalt eller almindelig salt
- ½ tsk friskkværnet sort peber
- ½ lille økologisk citron(skal og saft skal bruges) + ekstra skiver til servering
- 25 gram flødeost fx Buko pikant
- 2 spsk smør til stegning (brug fx slip-let pande og mindre smør)
- Grib en stor pande og lad smørret smelte ved lav til middel varme.
- Dræn tunen og bland den i en skål med finsnittet løg, mayonnaise, flødeost, æg, bagepulver, revet citronskal, citronsaft, salt og peber.
- Giv en stor pande middel til høj varme, smelt smørret og form med en spiseske og en hånd nogle små lækre tunfrikadeller.
- Steg dine tunfrikadeller gyldne i cirka 2-3 minutter på hver side. Vend tunfrikadellerne og steg dem i yderligere 2-3 minutter på den anden side.
- Server de lune luftige tunfrikadeller med havsalt og citron.
Opskriften er diabetes-venlig Nyd mine nemme, sunde og lækre retter som diabetiker!
Retten kan anvendes i LCHF-, LOW-CARB-, Paleo- og Stenalderkøkkenet
Serveringsforslag kan du se på billedet ovenfor 🙂
– Bon appétit –
[mailmunch-form id="617934"]
Uhmm lyder så lækkert. Kan man erstatte hærfrømel og f.eks. HUSK
1000 tak Bente,
Du kan godt slippe afsted med at erstatte hørfrømelet med HUSK (dog en mindre mængde). Mit bud er 1-2 tsk. Husk at afvente 2-3 minutter før du vurderer om tunfarsen har fået nok.
– Ha’ en fantastisk dag 🙂
De bedste hilsner
Johnny Christensen | UPGRADED.DK
God aften! Jeg har med held erstattet de tre spsk hørfrø med 1. Spsk boghvedemel, 1 spsk gluten free pofiber fra Semper og 1/2 spsk fiber Husk (den gule) og en skvis piskefløde. Aner ikke om det går i LCHF men godt blev det De bedste hilsner herfra
Hejsa,
Hvor er det skønt at høre du eksperimenterer i køkkenet og snupper en succes 🙂 Stærkt!
Mht. LCHF og Low-Carb… så er boghvedemel den eneste ingrediens, der ikke er LCHF eller Low-Carb.
Boghvedemel indeholder 70.0 g Kulhydrat pr. 100 gram.
Til info hvis du lyster… så kan du undlade boghvedemelet og tilføje en spsk ekstra pofiber i din opskrift.
På den måde får du minimeret kulhydratindholdet i din opskrift, og du kan kalde den LCHF / Low-Carb.
Rigtig god fornøjelse – Kan du have en fantastisk weekend.
/Johnny Christensen
UPGRADED – Driven By Performance
Kan man mon erstatte mayonnaisen i farsen med noget andet..?? Som ikke er skyr og lignende..
Hej Janne,
Du kan fint undlade mayonnaisen, og få et skønt resultat alligevel.
Alternativt kan et æg mere eller blot en enkelt æggeblomme mere anvendes.
God fornøjelse 😉
Ha’ en skøn weekend…