Luftige tunfrikadeller med mayonnaise, citron og havsalt – Smagfuld livret

Luftige Low-Carb tunfrikadeller med mayonnaise, citron og havsalt - LCHF
Luftige Low-Carb tunfrikadeller med mayonnaise, citron og havsalt - LCHF

4 Personer

Hands-on tid:  5min – Total tid:  15min
LCHF | PALEO | LOW-CARB | KETOGENIC

En klar favoritopskrift…

Dåsetun! Ja, dåsetun behøver slet ikke være kedeligt. Faktisk tænker jeg, at du efter at have prøvet denne opskrift, altid vil sørge for at have et par dåser tun på lager.

Tunfrikadellerne her er #SUNDFASTFOOD, og en genial opskriftside til mad på travle dage, og til madpakken på farten. I øvrigt har jeg indtil nu kun oplevet at både børn og voksne elsker dem.

Jeg håber du er blevet fristet til at prøve de lækre tunfrikadeller?

Tip! Lav evt. en dobbelt portion af tunfrikadellerne, så der er til madpakkerne, fryseren eller til at slukke den lille sult på en sund og mættende måde.

Rigtig god fornøjelse med opskriften!

Pssst… “Når du har prøvet opskriften, så del gerne din oplevelse nedenfor ;-)”

5 from 1 reviews
Luftige Low-Carb tunfrikadeller med mayonnaise, citron og havsalt - LCHF
Forfatter: 
Hands-on tid: 
Tilberedningstid: 
Total tid: 
Antal portioner: 4
 
Ingredienser
  • 2 dåser tun i vand
  • 1 æg
  • 2 spsk mayonnaise (Færdigkøbt eller hjemmelavet af koldpresset kvalitetsolie)
  • 1 lille løg
  • 1 tsk bagepulver (valgfrit - gør tunfarsen mere luftig)
  • 3 spsk malede hørfrø (hørfrø mel - jeg maler mit i kaffemøllen - kan udelades)
  • 1 tsk Salt
  • ½ tsk friskkværnet sort peber
  • ½ lille økologisk citron(skal og saft skal bruges) + ekstra skiver til servering
  • 25 gram smør
Tilberedning
  1. Grib en stor pande og lad smøret smelte ved lav til middel varme.
  2. Dræn tunen og bland den i en skål med finsnittet løg, mayonnaise, æg, bagepulver, hørfrømel, revet citronskal, citronsaft, salt og peber.
  3. Når smøret er smeltet, tilføjes halvdelen af smøret til tunfarsen, hvorefter tunfarsen æltes godt igennem.
  4. Form med en spiseske og en hånd nogle små lækre tunfrikadeller, og placer dem en efter en i smøret på panden.
  5. Giv nu panden middel til høj varme, og steg tunfrikadellerne gyldne i cirka 2-3 minutter på hver side. Vend tunfrikadellerne og steg dem i yderligere 2-3 minutter på den anden side.
  6. Server de lune luftige tunfrikadeller med havsalt og citron.

Retten kan anvendes i LCHF-, LOW-CARB-, Paleo- og Stenalderkøkkenet

Serveringsforslag kan du se på billedet ovenfor 🙂

– Bon appétit –

6 KOMMENTARER

    • 1000 tak Bente,

      Du kan godt slippe afsted med at erstatte hørfrømelet med HUSK (dog en mindre mængde). Mit bud er 1-2 tsk. Husk at afvente 2-3 minutter før du vurderer om tunfarsen har fået nok.

      – Ha’ en fantastisk dag 🙂

      De bedste hilsner
      Johnny Christensen | UPGRADED.DK

  1. God aften! Jeg har med held erstattet de tre spsk hørfrø med 1. Spsk boghvedemel, 1 spsk gluten free pofiber fra Semper og 1/2 spsk fiber Husk (den gule) og en skvis piskefløde. Aner ikke om det går i LCHF men godt blev det De bedste hilsner herfra

    • Hejsa,

      Hvor er det skønt at høre du eksperimenterer i køkkenet og snupper en succes 🙂 Stærkt!

      Mht. LCHF og Low-Carb… så er boghvedemel den eneste ingrediens, der ikke er LCHF eller Low-Carb.

      Boghvedemel indeholder 70.0 g Kulhydrat pr. 100 gram.

      Til info hvis du lyster… så kan du undlade boghvedemelet og tilføje en spsk ekstra pofiber i din opskrift.
      På den måde får du minimeret kulhydratindholdet i din opskrift, og du kan kalde den LCHF / Low-Carb.

      Rigtig god fornøjelse – Kan du have en fantastisk weekend.

      /Johnny Christensen
      UPGRADED – Driven By Performance

    • Hej Janne,

      Du kan fint undlade mayonnaisen, og få et skønt resultat alligevel.

      Alternativt kan et æg mere eller blot en enkelt æggeblomme mere anvendes.

      God fornøjelse 😉
      Ha’ en skøn weekend…

Please enter your comment!
Please enter your name here