Lammekølle med hvidløg og rodfrugter » Provencalsk, mør og saftig opskrift

Lammekølle med hvidløg og rodfrugter » Provencalsk, mør og saftig opskrift
Lammekølle med hvidløg og rodfrugter » Provencalsk, mør og saftig opskrift

Provencalsk, mør og saftig opskrift på lammekølle

Prøv en mør og saftig provencalsk tilberedt lammekølle med hvidløg og ovnbagte rodfrugter som Påskelam eller lammeret i årets løb

I skrivende stund nærmer Påsken sig, og det er tid til at dele min personlige favoritopskrift på lammekølle. Jeg elsker lam – hele året rundt! Derfor har jeg gennem tiden lavet lammekølle på et utal af måde, og den her lammekølleopskrift er min favoritopskrift.

 

Spiser du efter LCHF, KETO, Low-Carb og Paleo kostretningerne?

Så kan du anvende rodfrugter som fx knoldselleri, persillerod og pastinak. Alternativt kan rodfrugter erstattes med 1,5 kg haricots verts bønner eller blomkålsstykker, uanset hvad, så smager tilbehøret fantastisk, når det tilberedes provencalsk med lammekølle.

Hvis det er Påsketid i læsende stund, så håber jeg du får en fantastisk Påske. Husk at påskemad og Påskelækkerier kan nydes året rundt – og IKKE kun i Påsken! Fasthold det mindset gennem Påsken og andre højtider, hvis du ønsker at holde vægten i balance.

Læs også: Ligegyldig merspisning finde ikke! – STOP, det gør en forskel.

Læs også: 4 enkle, men geniale spisetips til at holde styr på vægten i Påsken.

 

Sådan laver du langtidstilberedt provencalsk lammekølle

Er du mere til langtidstilberedt lam? Så brug lammeopskriften i afsnittet her, til at lave perfekt langtidstilberedt provencalsk lammekølle til Påske (og resten af året). Vil du lave lammekølle på under 1,5 time, så følg opskriften i selve opskriftsafsnittet.

 1. Tænd ovnen på 125 grader uden varmluft, og følg indledningsvist opskriftsafsnittet længere nede, frem til lammekøllen lægges ovenpå rodfrugterne.
 2. Sæt bradepanden i ovnen, og lad lammekøllen ovntilberede i cirka 4 – 6 timer. Tjek lammekøllens kernetemperatur undervejs. Når kernetemperaturen er 65 grader inde ved benet, er lammet færdig. Jo større lammekølle, des længere tilberedningstid.
 3. Alle ovne varmer forskelligt. Oplever du at kernetemperaturen på lammekøllen stiger for hurtigt, så skru 10 – 20 grader ned for varmen. Tilsvarende skruer du 10 – 20 grader op, hvis tilberedningen går for langsomt.
 4. Tag din langtidstilberedte provencalske lammekølle ud, og lad lammekøllen hvile i 10 minutter inden udskæring i tynde skiver og servering.

Rigtig god fornøjelse med opskriften!

Pssst… “Når du har prøvet opskriften, så del gerne din oplevelse nedenfor ;-)”

5 from 1 reviews
Mør og saftig provencalsk lammekølle med hvidløg og ovnbagte rodfrugter
Forfatter: 
Hands-on tid: 
Tilberedningstid: 
Total tid: 
Antal portioner: 4
 
Ingredienser:
 • 1 lammekølle (ca. 2 kg)
 • 1,5 kg rodfrugter af eget valg
 • 2 løg
 • 6 fed hvidløg
 • 1 stor dusk frisk persille
 • 2 terninger oksebouillon opløst i 3 dl vand
 • Salt
 • Peber
 • 1 klat smør til opsmøring af ildfast fad eller bradepande
Sådan gør du:
 1. Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
 2. Gnid lammekøllen med salt og peber. Snit fordelte 'hvidløgslommer' i lammekøllen med en spids kniv. Snit 3 af hvidløgsfedene i mindre stykker, og fyld så hvidløget i de snittede lommer i køllen.
 3. Opsmør en bradepande. Skræl og snit rodfrugterne og løgene i mindre stykker.
 4. Læg de snittede grøntsager i bradepanden. Snit herefter persille og de sidste tre fed hvidløg fint, og bland persille og hvidløg godt rundt i rodfrugterne. Krydr med salt og peber.
 5. Læg lammekøllen ovenpå bradepandens rodfrugter. Hæld bouillonen i bradepanden, og sæt bradepanden med lammekøllen og grøntsagerne i ovnen i 1 time 15 minutter ved 200 grader.
 6. Når lammekøllen er færdigtilberedt, tages den ud af ovnen. Lad den trække 5-10 minutter inden udskæring. Server din lammekølle med de ovnbagte rodfrugter.

Serveringsforslag kan du se på billedet ovenfor 🙂

– Bon appétit –

  Få vejledning, viden og værktøjer til at lykkes!

KUN FÅ LEDIGE PLADSER

Kenneth Fenger
Kenneth Fenger
18/05/2022
Har lige afslutte et 3 måneders forløb… Har lige afslutte et 3 måneders forløb med Johnny. Kan 110% anbefale at tage en dialog med Johnny, det er sindsygt inspirerende og giver resultater at tænker over hvor meget man spiser frem for hvad man spiser. Jeg har fuldstændigt ændret mine vaner og har fået en helt ande indstilling til mad og diveres diæter/kure mm.
Rita
Rita
30/04/2022
Jeg har lige afsluttet et 8 ugers… Jeg har lige afsluttet et 8 ugers forløb hos Johnny, med stor tilfredshed. Jeg var gået i stå, og manglede motivation, samtidig var jeg træt af hurtige slankekure, som ikke holdt i længden. Johnny og jeg har arbejdet en del med det mentale i forhold til de udfordringer, der kan være på arbejdspladsen, hygge med familie og venner osv. Jeg har fået værktøj, som jeg bruger hver dag, mentalt og med hensyn til kosten, samt mængderne. Jeg taber mig stille og roligt, er begyndt at træne igen, samtidig med, at jeg stadig kan nyde, bare i mindre mængder end tidligere. Jeg kan bestemt anbefale et forløb hos Johnny.
Jannie Jørgensen
Jannie Jørgensen
23/04/2022
Jeg kan varmt anbefale et onlineforløb… Jeg kan varmt anbefale et onlineforløb hos LEVBEDRE.DK. Johnny er super motiverende. Han arbejder anderledes og effektivt med de bagvedliggende årsager til de udfordringer, du står med. Som han siger:”Glem alverdens Quick-fixes og gør noget holdbart”, hvis du ønsker holdbare resultater - og hvem gør ikke det? Jeg har fået super god service og resultater, jeg er stolte af. - en varm anbefaling herfra!
Ronnie Nielsen.
Ronnie Nielsen.
20/02/2022
Supermotivator Følger Johnny og lev bedre på både Instagram og Facebook, og bliver motiveret af hans peptalks og fine illustrationer af mad og drikkevaner, har blot ved at følge nogle af hans få og enkle peptalks og råd barberet min fedtprocent ned fra 25 til 15 % på 2 år, og jeg er sikker på at man vil få endnu flottere resultater hvis man køber et af hans forløb og personlig rådgivning, Johnny giver gode råd og tips til kost og motion på et niveau og på en måde så man ikke går død i sin kost og træning, mange tak for det. Vh. Ronnie Nielsen.
Freja Bjørn Fechtenburg
Freja Bjørn Fechtenburg
06/02/2022
🍓🍓🍓🍓🍓 Johnny er enormt inspirerende. Hans smil, glæde og passion smitter i alle hans forskellige opslag - videoer, opskrifter mm. Det giver stor inspiration til at leve et sundere liv og til at passe på sig selv. Johnny har en skøn tilgang og et smittende væsen. Jeg kan varmt anbefale Levbedre.dk
Håndlæser Drømmefanger
Håndlæser Drømmefanger
03/02/2022
Netop afsluttet et 3 måneders forløb … Jeg har netop afsluttet et 3 måneders forløb med Johnny med ugentlige “guldkorn” og en lille “motivations snak” over telefonen hver mandag morgen . Jeg kan på det varmeste anbefale Levbedre.dk og Johnny som gør sundhed enkel med udgangspunkt i dig og dine muligheder og behov Kærlig hilsen Susanne ❤️
Tilla
Tilla
22/12/2021
Kæmpe inspirationenskilde Tak for alt din inspirationen på de sociale medier 😃 det er en fornøjelse at følge dig. Det er første gang, hvor jeg føler min inspireret til at komme i gang med den daglige motions rutine samt tænke over hele mit forhold til maden. Dine råd er simple og giver så god mening. Tak 🙏🏻
Lone Hansen
Lone Hansen
11/11/2021
Jeg har igennem 2-3 år fulgt… Jeg har igennem 2-3 år fulgt Levbedre.dk på sociale mediere, blevet inspireret af alle hans gode og sjove peptalk, hans indgangsvinkel, til at ligestille tankegang, med dagligdagsting. Jeg har lært et skridt er bedre end ingen, jeg har lært at jeg også kan spise pebernødder om sommeren, når lysten er dertil, behøver ikke at overspise i december mdr. Jeg er nu kommet så langt til st træne to gange om ugen, jeg tænker slet ikke over at skal afsted, bare på med tøj og sko og så derud af, jeg har lært ikke at slå mig selv oven i hovedet, hvis jeg spiser is to dage i træk, eller kun trænet en dag, alt er bedre end ingenting.. jeg kan på det varmeste anbefale Levbedre.dk han er så meget nede på jorden og ligetil og det er vi jyder især vilde med... Alt det er uden forløb, så et forløb, må være helt vildt fantastisk og virkelig flytte noget 😊
Christian Schneevoigt
Christian Schneevoigt
17/10/2021
Kontakt endelig Johnny Kontakt endelig Johnny, han er super motiverende og kan give dig en masse nye redskaber, der gør, at du får meget bedre resultater med din udfordringer ift spisning og træning. Dertil synes jeg han er god til at skabe fornyet energi i en, samt godt humør. Johnny er også rigtig menneskelig og nærværende noget der gør en tryg og gør helheds oplevelse rigtig personlig, noget jeg ihvertfald har sat pris på . Jeg har altid fået en super god behandling og service og det er jeg evig taknemlig for.

 

 

2 KOMMENTARER

Please enter your comment!
Please enter your name here