Mør og saftig provencalsk lammekølle med hvidløg og ovnbagte rodfrugter

Mør og saftig provencalsk lammekølle med hvidløg og ovnbagte rodfrugter
Mør og saftig provencalsk lammekølle med hvidløg og ovnbagte rodfrugter

4 Personer

Hands-on tid: 15min – Total tid: 30min
LOW-CARB | LCHF | KETOGENIC | PALEO

Min favoritopskrift…

Så er det blevet tid til at dele min personlige favoritopskrift på lammekølle. Jeg elsker lam, og har gennem tiden lavet lammekølle på et utal af måde, og denne her er og bliver min personlige favoritopskrift.

Spiser du efter LCHF, KETO, Low-Carb og Paleo kostretningerne kan du anvende rodfrugter som fx knoldselleri, persillerod og pastinak. Alternativt kan rodfrugter erstattes med 1,5 kg haricots verts bønner eller blomkålsstykker, hvilket smager fantastisk.

Hvordan er din favorittilberedning af lammekølle?

» Jeg håber, du har lyst til at dele den lækre opskrift… » Tak!

Rigtig god fornøjelse med opskriften!

Pssst… “Når du har prøvet opskriften, så del gerne din oplevelse nedenfor ;-)”

5 from 1 reviews
Mør og saftig provencalsk lammekølle med hvidløg og ovnbagte rodfrugter
Forfatter: 
Hands-on tid: 
Tilberedningstid: 
Total tid: 
Antal portioner: 4
 
Ingredienser
  • 1 lammekølle (ca. 2 kg)
  • 1,5 kg rodfrugter af eget valg
  • 2 løg
  • 6 fed hvidløg
  • 1 stor dusk frisk persille
  • 2 terninger oksebouillon opløst i 3 dl vand
  • Salt
  • Peber
  • 1 klat smør til opsmøring af ildfast fad eller bradepande
Tilberedning
  1. Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
  2. Gnid lammekøllen med salt og peber. Snit fordelte 'hvidløgslommer' i lammekøllen med en spids kniv. Snit 3 af hvidløgsfedene i mindre stykker, og fyld så hvidløget i de snittede lommer i køllen.
  3. Opsmør en bradepande. Skræl og snit rodfrugterne og løgene i mindre stykker.
  4. Læg de snittede grøntsager i bradepanden. Snit herefter persille og de sidste tre fed hvidløg fint, og bland persille og hvidløg godt rundt i rodfrugterne. Krydr med salt og peber.
  5. Læg lammekøllen ovenpå bradepandens rodfrugter. Hæld bouillonen i bradepanden, og sæt bradepanden med lammekøllen og grøntsagerne i ovnen i 1 time 15 minutter ved 200 grader.
  6. Når lammekøllen er færdigtilberedt, tages den ud af ovnen. Lad den trække 5-10 minutter inden udskæring. Server din lammekølle med de ovnbagte rodfrugter.

Serveringsforslag kan du se på billedet ovenfor 🙂

– Bon appétit –

 

2 KOMMENTARER

Please enter your comment!
Please enter your name here